Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tervetuloa RiskiHelppiin!

Olemme keränneet RiskiHelppi-sivustolle tietoa erilaisista riskeistä ja niiden hallinnasta. Löydät tältä sivustolta hyödyllisiä ohjeita, lomakkeita ja työkaluja. Käytä ja sovella näitä välineitä ja toimintamalleja yrityksesi turvallisuuden ja riskienhallinnan kehittämiseen!

Katso tästä RiskiHelpin esittelyvideo! - dreambroker.com

Ajankohtaista

Talvikelit ovat pahimillaan

Tiedätkö miten autosi valot toimivat? (pdf)

Uusia työturvallisuusvideoita RiskiHelpin videokirjastossa

Olemme julkaiseet uusia PowerPoint-videoita mm. työmatkaturvallisuudesta ja työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän rakentamisesta. Katso nämä ja muut turvallisuusvideot RiskiHelpin videokirjastosta - dreambroker.com.

Tiedot työsuojelutarkastuksista löytyvät verkosta

Tiedot työsuojelutarkastuksista ja niissä tarkastetuista asioista vuosilta 2017–2020 löytyvät nyt Työterveyslaitoksen Työelämätieto-palvelusta. Lue lisää Työterveyslaitoksen tiedotteesta - ttl.fi.

Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma

Työturvallisuuskeskus on julkaissut ohjeita yrityksen työsuojeluohjelman rakentamiseksi. Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma -työkirja ja -webinaarit on suunnattu alle 10 henkilöä työllistävälle työpaikalle. Lue lisää asiasta ttk.fi-sivustolta.

Ohjeita aurinkosähköjärjestelmän paloriskien alentamiseksi

SFS:n uusi tekninen raportti IEC/TR 63226:2021 kuvaa toimenpiteet, joilla vähennetään aurinkosähköjärjestelmän paloriskejä yleisesti ja paikkakohtaisista olosuhteista riippuen. Lisäksi siinä käsitellään tulipalojen ehkäisykeinoja sekä keinoja, joilla edesautetaan palopelastajien työtä. Lue asiasta lisää sfs.fi-sivustolta.

Uusi SFS-käsikirja organisaation riskinhallintaan

SFS-käsikirja 18:2021 sisältää ohjeita riskien hallintaan ja yrityksen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Käsikirjasta on hyötyä henkilöille, jotka osallistuvat riskien arviointiin tai hallintaan, käsittelevät niiden tuloksia tai kehittävät riskin arvioinnin ohjeita. Lue lisää käsikirjasta sfs.fi-sivustolta.

Ohjeita ja työkaluja kyberturvallisuuteen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on julkaisut kyberturvallisuusoppaan pienyrityksille sekä työkalun yritysjohdolle kyberuhkien hallintaan.

Seminaarit

LähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudesta

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteet löytyvät tästä.

LähiTapiolan muut talouden, terveyden ja turvallisuuden webinaarit ja podcastit löytyvät tästä.

Liity RiskiHelpin WhatsApp-ryhmään

Liity Riskienhallinnan WhatsApp-ryhmään ja saat riskienhallinnan ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä suoraan puhelimeesi.

Tallenna puhelimesi yhteystietoihin numero 040 579 0674 nimellä LähiTapiolan RiskiHelppi ja lähetä tekstiviestillä numeroon viesti: RiskiHelppi OmaNimi Työnantaja Puhelinnumero.

Lisäämme sinut mukaan jakeluun. Kyseessä ei ole ryhmäkeskustelu, vaan suljettu jakelulista eikä osallistumisesi näy muille kuin LähiTapiolalle. Tervetuloa kuulolle!

Työturvallisuuden perusasiat kuntoon

Onko yrityksesi työturvallisuuden perusasiat kunnossa? Hyödynnä tätä listaa tarkistaaksesi työnantajan lakisääteiset velvoitteet (pdf). Tutustu lisäksi työsuojelun toimintaohjelmaan (pdf).

Lue lisää työturvallisuudesta Hyvät käytännöt -osiosta tästä.

Kumppanit ja yhteistyötahot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on palo- ja pelastusalan sekä väestönsuojelun ja varautumisen asiantuntija, joka kouluttaa ja tuottaa muun muassa alan koulutusmateriaalia ja oppaita sekä valistaa ja opastaa kansalaisia turvalliseen huomiseen. Toiminnan tavoitteena on se, että ihmiset osaavat ennaltaehkäistä vaara- ja onnettomuustilanteita, varautua niihin sekä toimia niissä oikein. SPEK edistää myös yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta vaarojen ja onnettomuuksien varalta.

SPEKin verkkokauppa:

Sivustolta verkkokauppa.spek.fi voit tilata arjen turvallisuutta edistäviä tuotteet kuten esimerkiksi palovaroittimet. Verkkokaupasta löytyvät myös mm. tulityölomakkeet, opasteet ja merkit kiinteistöihin.

Lisätietoja:


Työsuojelurahaston tavoitteena on edistää tapaturmavakuutusvelvollisten työnantajien ja näiden palveluksessa olevien työntekijöiden etua rahoittamalla sellaista työelämän tutkimus- ja kehitystoimintaa, jolla tuotetaan tietoa ja menetelmiä hyödynnettäväksi sekä työolojen että työyhteisöjen toiminnan turvallisuuden ja tuottavuuden edistämisessä. Työsuojelurahasto rahoittaa myös toimialueelleen kuuluvaa koulutus- ja tiedotustoimintaa.

Kehittämisavustuksella asiantuntija-apua kehittämiskohteisiin:

Työsuojelurahaston kehittämisavustus on tarkoitettu auttamaan työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Sen avulla voi saada tukea juuri työpaikan kannalta tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Kehittämisavustus kattaa puolet valitsemanne ulkopuolisen asiantuntijan palkkioista ja matkakuluista. Lisätietoja asiasta Työsuojelurahaston tsr.fi-sivustolta.

Lisätietoja:


Uusimmat ohjeet

Uusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät Hyödynnä Materiaaleja -sivulta.