Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tervetuloa RiskiHelppiin!

Olemme keränneet RiskiHelppi-sivustolle tietoa erilaisista riskeistä ja niiden hallinnasta. Löydät tältä sivustolta hyödyllisiä ohjeita, lomakkeita ja työkaluja. Käytä ja sovella näitä välineitä ja toimintamalleja yrityksesi turvallisuuden ja riskienhallinnan kehittämiseen!

Katso tästä RiskiHelpin esittelyvideo! - dreambroker.com

Ajankohtaista

Työturvallisuuden hyvien käytäntöjen aineistoja on päivitetty

Käy tutustumassa uudistuneeseen Työturvallisuuden kehityspolkuun ja Turvatuokioihin!

Hallitus esittää työturvallisuuslain muuttamista

Esityksessä tarkennetaan mm. työnantajan velvollisuutta työn vaarojen selvittämiseen ja arviointiin työajan ulkopuolella tapahtuvaa työhön liittyvää matkustamista koskien. Lisäksi esityksessä on tarkennuksia yötyön kuormitustekijöiden selvittämiseen ja vähentämiseen liittyen. Lue esitys kokonaisuudessaan edilex.fi-sivustolta.

Uusi SFS-käsikirja organisaation riskinhallintaan

SFS-käsikirja 18:2021 sisältää ohjeita riskien hallintaan ja yrityksen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen. Käsikirjasta on hyötyä henkilöille, jotka osallistuvat riskien arviointiin tai hallintaan, käsittelevät niiden tuloksia tai kehittävät riskin arvioinnin ohjeita. Lue lisää käsikirjasta sfs.fi-sivustolta.

Työterveyslaitos on julkaissut työhyvinvointitestin

Miten voit? -työhyvinvointitestin avulla sinä ja henkilöstönne voitte arvioida tämänhetkistä hyvinvointianne työssä. Lue lisää testistä ttl.fi-sivustolta.

Videoita kuluttajapalveluiden turvallisuusvaatimuksista

Tukes on julkaissut videoita palveluntarjoajan tärkeimmistä velvollisuuksista asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi palveluissa. Löydät videot Tukesin YouTube-kanavalta.

Uusia ohjeita ja työkaluja kyberturvallisuuteen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on julkaisut kyberturvallisuusoppaan pienyrityksille sekä työkalun yritysjohdolle kyberuhkien hallintaan.

Seminaarit

LähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudesta

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Työturvallisuuden menestystekijät-webinaari 26.11.2021 klo 9-10.30

Mitä on hyvä turvallisuusjohtaminen? Miksi organisaatio tarvitsee työturvallisuuden johtamisjärjestelmän? Mitkä ovat tyypillisimmät sudenkuopat työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä? Miksi ja miten hyödyntää ISO 45001:2018 työterveys- ja työturvallisuusstandardia?

Lisätietoja ja ilmoittautuminen webinaariin 23.11.2021 mennessä tästä (pdf).

Aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteet löytyvät tästä.

LähiTapiolan muut talouden, terveyden ja turvallisuuden webinaarit ja podcastit löytyvät tästä.

Liity RiskiHelpin WhatsApp-ryhmään

Liity Riskienhallinnan WhatsApp-ryhmään ja saat riskienhallinnan ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä suoraan puhelimeesi.

Tallenna puhelimesi yhteystietoihin numero 040 579 0674 nimellä LähiTapiolan RiskiHelppi ja lähetä tekstiviestillä numeroon viesti: RiskiHelppi OmaNimi Työnantaja Puhelinnumero.

Lisäämme sinut mukaan jakeluun. Kyseessä ei ole ryhmäkeskustelu, vaan suljettu jakelulista eikä osallistumisesi näy muille kuin LähiTapiolalle. Tervetuloa kuulolle!

Työturvallisuuden perusasiat kuntoon

Onko yrityksesi työturvallisuuden perusasiat kunnossa? Hyödynnä tätä listaa tarkistaaksesi työnantajan lakisääteiset velvoitteet (pdf). Tutustu lisäksi työsuojelun toimintaohjelmaan (pdf).

Lue lisää työturvallisuudesta Hyvät käytännöt -osiosta tästä.

Kumppanit ja yhteistyötahot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on palo- ja pelastusalan sekä väestönsuojelun ja varautumisen asiantuntija, joka kouluttaa ja tuottaa muun muassa alan koulutusmateriaalia ja oppaita sekä valistaa ja opastaa kansalaisia turvalliseen huomiseen. Toiminnan tavoitteena on se, että ihmiset osaavat ennaltaehkäistä vaara- ja onnettomuustilanteita, varautua niihin sekä toimia niissä oikein. SPEK edistää myös yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta vaarojen ja onnettomuuksien varalta.

SPEKin verkkokauppa:

Sivustolta verkkokauppa.spek.fi voit tilata arjen turvallisuutta edistäviä tuotteet kuten esimerkiksi palovaroittimet. Verkkokaupasta löytyvät myös mm. tulityölomakkeet, opasteet ja merkit kiinteistöihin.

Lisätietoja:


Työsuojelurahaston tavoitteena on edistää tapaturmavakuutusvelvollisten työnantajien ja näiden palveluksessa olevien työntekijöiden etua rahoittamalla sellaista työelämän tutkimus- ja kehitystoimintaa, jolla tuotetaan tietoa ja menetelmiä hyödynnettäväksi sekä työolojen että työyhteisöjen toiminnan turvallisuuden ja tuottavuuden edistämisessä. Työsuojelurahasto rahoittaa myös toimialueelleen kuuluvaa koulutus- ja tiedotustoimintaa.

Kehittämisavustuksella asiantuntija-apua kehittämiskohteisiin:

Työsuojelurahaston kehittämisavustus on tarkoitettu auttamaan työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Sen avulla voi saada tukea juuri työpaikan kannalta tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Kehittämisavustus kattaa puolet valitsemanne ulkopuolisen asiantuntijan palkkioista ja matkakuluista. Lisätietoja asiasta Työsuojelurahaston tsr.fi-sivustolta.

Lisätietoja:


Mielenrauha koulutuspalvelut Oy tarjoaa koulutusta sekä asiantuntijapalveluita, joiden tavoitteena on haastavien tai poikkeuksellisten palvelutilanteiden ennakointi ja tehokas sekä ammattimainen hallinta - asiakasorganisaation liiketoimintaa, asiakasnäkökulmaa sekä ammattilaisten hyvinvointia kuitenkaan unohtamatta.

Autamme organisaatioita kehittämään palvelumallejaan ihmisten aiheuttamien haasteiden sekä poikkeustilanteiden osalta. Vahvuutemme onkin haastavan tai poikkeuksellisen käyttäytymisen ymmärtäminen sekä ammattilaisen asenteisiin ja toimintamalleihin vaikuttaminen poikkeuksellisissa tilanteissa.

Mielenrauha on alallaan suurin yksinomaan haastavien ja poikkeavien tilanteiden hallintaan keskittynyt koulutus- ja asiantuntijayritys.

Koulutukset:

Tarjoamme käytännönläheisiä koulutuksia sekä konsultointia haastavien palvelutilanteiden hallintaan, viestinnän sekä vuorovaikutuksen kehittämiseen ja työpaikkaväkivallan torjuntaan ja usein näiden kokonaisuuksien erilaisia yhdistelmiä asiakkaan tarpeen mukaan. Koulutukset ovat LähiTapiolan asiakkaille merkittävästi edullisempia kuin normaalisti (alennuksen osalta ota yhteyttä LähiTapiolan yhteyshenkilöösi).

Kysy lisää: 09 727 99 370 tai s-posti: heikki.neuvonen@mielenrauha.com

Lisätietoja:


Uusimmat ohjeet

Uusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät Hyödynnä Materiaaleja -sivulta.

  • Aurinkosähköjärjestelmien turvallisuusohje (pdf)
    Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti oppaaksi uuden aurinkojärjestelmän asennusta, käyttöönottoa ja kunnossapitoa varten.

  • Rakennuksen poistumisharjoitus (pdf)
    Poistumisharjoituksessa on kyse etukäteen suunnitellusta ja toteutushetkellä johdetusta kiinteistön evakuoimisesta. Harjoituksen tarkoituksena on testata kiinteistön turvallisuusohjeiden ja teknisten järjestelmien toimivuutta käytännössä sekä henkilöstön toimintaa.

  • Tapaturmataajuuden laskenta (pdf)
    Tapaturmataajuus on työtapaturmamittari. Sen avulla työtapaturmien määrä voidaan suhteuttaa tehtyihin työtunteihin. Tapaturmataajuuden perusteella voidaan vertailla eri toimialoilla ja ammattiryhmissä työn tapaturmariskiä ja sen vaihtelua.