Tervetuloa RiskiHelppiin!

Olemme keränneet RiskiHelppi-sivustolle tietoa erilaisista riskeistä ja niiden hallinnasta. Löydät tältä sivustolta hyödyllisiä ohjeita, lomakkeita ja työkaluja. Käytä ja sovella näitä välineitä ja toimintamalleja yrityksesi turvallisuuden ja riskienhallinnan kehittämiseen!

Ajankohtaista

LähiTapiola on mukana älyvaateiden tutkimushankkeessa

LähiTapiola osallistuu VTT:n vetämään Smart Clothing 2.0 -hankkeeseen, jossa luodaan liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille älyvaatteille ja –palveluille. Tulevaisuuden työvaate tai suojain voi hälyttää apua, lämmittää, viilentää, paikantaa tai estää pääsyn vaaralliselle alueelle. Lue lisää hankkeesta.

Lue uusin blogi turvallisuudesta

Syyskuun alussa Jonna Lahtinen oli viikon yksin vaeltamassa pohjoisen Ruotsin ja Norjan jylhissä maisemissa. Lue mitä turvallisuusajattelu tarkoitti tunturissa: Turvallisuusajattelu matkakumppanina tunturissa: Ennakoi. Suunnittele. Varaudu.

Riskipodin jakso: Yritysrahoitus

Riskipodi on LähiTapiolan oma podcast terveyden, talouden ja turvallisuuden aiheista. Ensimmäiset kolme jaksoa käsittelevät yritysrahoitusta, työntekijöiden terveyttä ja organisaatioiden turvallisuutta ehkä yllättävistäkin näkökulmista. Tutustu tästä.

Työturvallisuuden perusasiat kuntoon

Onko yrityksesi työturvallisuuden perusasiat kunnossa? Hyödynnä tätä listaa tarkistaaksesi työnantajan lakisääteiset velvoitteet.

Lue lisää työturvallisuudesta Hyvät käytännöt –välilehdiltä!

Liity Riskienhallinnan WhatsApp-ryhmään


WhatsAppilla saat riskienhallinnan ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä suoraan puhelimeesi.

Tallenna puhelimesi yhteystietoihin numero 040 579 0674 nimellä LähiTapiolan RiskiHelppi ja lähetä tekstiviestillä numeroon viesti: RiskiHelppi OmaNimi Työnantaja Puhelinnumero.

Lisäämme sinut mukaan jakeluun. Kyseessä ei ole ryhmäkeskustelu, vaan suljettu jakelulista eikä osallistumisesi näy muille kuin LähiTapiolalle. Tervetuloa kuulolle!

Seminaarit

Päihteet - Työelämän vaiettu salaisuus

Päihderiippuvuus on vaivihkaa kehittyvä uhka työkyvylle. Vaikka usein häpeä ja pelko estävät hakemasta apua, päihdeongelma on mahdollista tunnistaa ajoissa. Miten päihderiippuvuus näkyy ja vaikuttaa työyhteisössä? Miten työnantaja voi ennaltaehkäistä ongelmaan liittyviä riskejä?

Tervetuloa kuuntelemaan alan asiantuntijoita ja keskustelemaan yhdessä.

Ilmoittaudu 18.1.2019 mennessä, sillä paikkoja on rajoitetusti! Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.
Aika: Tiistaina 22.1.2019 klo 13 - 16.10
Paikka: LähiTapiola, Revontulenkuja 1, Espoo.
Tilaisuuden tarkempi ohjelma.

LähiTapiola järjesti Piina 2018 -seminaarin 2.11.2018.

Luennoitsijoiden esitykset ja esitysmateriaalit

 • Työväkivalta Suomessa tilastojen valossa: Marja Kaari, tutkimuspäällikkö, Tapaturmavakuutuskeskus: esitys / esitysmateriaali
 • Työväkivallan estäminen organisaatiossa: Jarkko Keskinen, yritysturvallisuuspäällikkö,SOK: esitys / esitysmateriaali
 • Lainsäädännön velvoitteet työnantajalle: Johanna Pulkkinen, TtM, väitöskirjatutkija, Turun Yliopisto: esitys / esitysmateriaali
 • Kun kollega käyttäytyy huonosti – ohjeita, vastuuttoman työkäyttäytymisen hallintaan: Totti Karpela, toimitusjohtaja, pääkouluttaja, Mielenrauha Oy: esitys / esitysmateriaali

Uusimmat ohjeet

Uusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät Materiaalit-välilehdeltä.

 • Liikesalaisuuuksien suoja uudistuu
  Uudella liikesalaisuuslailla pannaan täytäntöön EU:n direktiivi liikesalaisuuksien suojasta.
 • Video - Tapaturman tutkinta

  Tapaturman tutkinnan tavoitteena on estää vastaavan läheltä piti -tilanteen tai tapaturman sattuminen ja poistaa todetut tapaturmavaaraa aiheuttavat tekijät.

 • Rakennuksen poistumisharjoitus
  Poistumisharjoituksessa on kyse etukäteen suunnitellusta ja toteutushetkellä johdetusta kiinteistön evakuoimisesta. Harjoituksen tarkoituksena on testata kiinteistön turvallisuusohjeiden ja teknisten järjestelmien toimivuutta käytännössä sekä henkilöstön toimintaa.

 • Tapaturmataajuuden laskenta
  Tapaturmataajuus on työtapaturmamittari. Sen avulla työtapaturmien määrä voidaan suhteuttaa tehtyihin työtunteihin. Tapaturmataajuuden perusteella voidaan vertailla eri toimialoilla ja ammattiryhmissä työn tapaturmariskiä ja sen vaihtelua.

 • Riskienhallinta osana laatujärjestelmää
  Laadunhallintajärjestelmä toimii organisaatiossa ennaltaehkäisevänä työkaluna kuten riskienhallintakin. Laatujärjestelmän ISO 9001:2015 uudistus asettaa uusia vaatimuksia organisaatioiden riskienhallinnalle. Sertifioitujen yritysten tulee päivittää ja sertifioida järjestelmänsä 14.9.2018 mennessä.

LähiTapiolan uutishuone

LähiTapiolan uutishuoneesta löytyy uutisia ajankohtaisista aiheista sekä asiantuntijoiden kirjoittamia riskienhallintaan liittyviä blogeja.

Uusimmat turvallisuusaiheiset uutiset ja blogit


Kumppanit ja yhteistyötahot

SPEK - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on palo- ja pelastusalan sekä väestönsuojelun ja varautumisen asiantuntija, joka kouluttaa ja tuottaa muun muassa alan koulutusmateriaalia ja oppaita sekä valistaa ja opastaa kansalaisia turvalliseen huomiseen. Toiminnan tavoitteena on se, että ihmiset osaavat ennaltaehkäistä vaara- ja onnettomuustilanteita, varautua niihin sekä toimia niissä oikein. SPEK edistää myös yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta vaarojen ja onnettomuuksien varalta.
Verkkokaupasta voit tilata esimerkiksi palovaroittimet ja arjen turvallisuutta edistävät tuotteet. Verkkokaupasta löytyvät myös mm. tulityölomakkeet, opasteet ja merkit kiinteistöihin.
Lisätietoja SPEK:ista
 • Lisätietoja: www.spek.fi
 • Tilaa SPEKin uutiskirje tästä.

Työsuojelurahasto

Työsuojelurahaston tavoitteena on edistää tapaturmavakuutusvelvollisten työnantajien ja näiden palveluksessa olevien työntekijöiden etua rahoittamalla sellaista työelämän tutkimus- ja kehitystoimintaa, jolla tuotetaan tietoa ja menetelmiä hyödynnettäväksi sekä työolojen että työyhteisöjen toiminnan turvallisuuden ja tuottavuuden edistämisessä. Työsuojelurahasto rahoittaa myös toimialueelleen kuuluvaa koulutus - ja tiedotustoimintaa.

Kehittämisavustuksella asiantuntija-apua kehittämiskohteisiin

Työsuojelurahaston kehittämisavustus on tarkoitettu auttamaan työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Sen avulla voi saada tukea juuri työpaikan kannalta tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Kehittämisavustus kattaa puolet valitsemanne ulkopuolisen asiantuntijan palkkioista ja matkakuluista.
Lisätietoja: Työsuojelurahasto / Kehittämisavustus

Lisätietoja