Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tervetuloa RiskiHelppiin!

Olemme keränneet RiskiHelppi-sivustolle tietoa erilaisista riskeistä ja niiden hallinnasta. Löydät tältä sivustolta hyödyllisiä ohjeita, lomakkeita ja työkaluja. Käytä ja sovella näitä välineitä ja toimintamalleja yrityksesi turvallisuuden ja riskienhallinnan kehittämiseen!

Katso tästä RiskiHelpin esittelyvideo! - dreambroker.com

Ajankohtaista

Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas on päivitetty

Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas on tarkoitettu kiinteistöpalvelualan työpaikkojen työsuojeluhenkilöstölle, linjajohdolle, johdolle ja esihenkilöille sekä muun henkilöstön työsuojeluperehdyttämiseen.

Lue lisää - ttk.fi.

Uusia ohjeita turvallisuusjärjestelmien digitaaliseen turvallisuuteen

Usean eri tahon yhdessä tuottamassa julkaisussa annetaan perustason ohjeita turvallisuusjärjestelmien digitaalisen turvallisuuden huomioimiseksi palvelukokonaisuuden suunnittelun ja hankinnan eri vaiheissa, toteutuksessa sekä käytössä ja ylläpidossa.

Lue lisää - turva-alanyrittajat.fi.

Turvallisen digitalisaation työkalupakki yritysjohtajille

Huoltovarmuuskeskuksen Digipooli on julkaissut oppaan yritysjohdolle digitaalisen turvallisuuden ottamiseksi osaksi strategiaa ja johtamista.

Lue asiasta lisää - huoltovarmuuskeskus.fi.

Aurinkosähköjärjestelmien paloturvallisuusohje

Pelastuslaitoitosten kumppanuusverkosto on julkaissut ohjeen aurinkosähköjärjestelmien omistajille, suunnittelijoille, rakentajille ja viranomaisille. Lue asiasta lisää - pelastuslaitokset.fi.

Uusia työturvallisuusvideoita RiskiHelpin videokirjastossa

Olemme julkaiseet uusia PowerPoint-videoita mm. työmatkaturvallisuudesta ja työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmän rakentamisesta. Katso nämä ja muut turvallisuusvideot RiskiHelpin videokirjastosta - dreambroker.com.

Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma

Työturvallisuuskeskus on julkaissut ohjeita yrityksen työsuojeluohjelman rakentamiseksi. Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma -työkirja ja -webinaarit on suunnattu alle 10 henkilöä työllistävälle työpaikalle. Lue lisää asiasta ttk.fi-sivustolta.

Seminaarit

LähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudesta

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteet löytyvät tästä.

LähiTapiolan muut talouden, terveyden ja turvallisuuden webinaarit ja podcastit löytyvät tästä.

Liity LähiTapiolan RiskiHelppi -ryhmään LinkedInissä!

Perustimme LähiTapiolan RiskiHelppi-ryhmän! Liittymällä mukaan saat LähiTapiolan riskienhallinnan ammattilaisten jakamia ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä käyttöösi. Ryhmässä voit verkostoitua, jakaa vinkkejä, kysymyksiä, huolenaiheita ja kokemuksia riskienhallintaan, työturvallisuuteen, työhyvinvointiin ja työkyvyn kehittämiseen liittyen.

Liity tästä linkistä - linkedin.com

Työturvallisuuden perusasiat kuntoon

Onko yrityksesi työturvallisuuden perusasiat kunnossa? Hyödynnä tätä listaa tarkistaaksesi työnantajan lakisääteiset velvoitteet (pdf). Tutustu lisäksi työsuojelun toimintaohjelmaan (pdf).

Lue lisää työturvallisuudesta Hyvät käytännöt -osiosta tästä.

Kumppanit ja yhteistyötahot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on palo- ja pelastusalan sekä väestönsuojelun ja varautumisen asiantuntija, joka kouluttaa ja tuottaa muun muassa alan koulutusmateriaalia ja oppaita sekä valistaa ja opastaa kansalaisia turvalliseen huomiseen. Toiminnan tavoitteena on se, että ihmiset osaavat ennaltaehkäistä vaara- ja onnettomuustilanteita, varautua niihin sekä toimia niissä oikein. SPEK edistää myös yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta vaarojen ja onnettomuuksien varalta.

SPEKin verkkokauppa:

Sivustolta verkkokauppa.spek.fi voit tilata arjen turvallisuutta edistäviä tuotteet kuten esimerkiksi palovaroittimet. Verkkokaupasta löytyvät myös mm. tulityölomakkeet, opasteet ja merkit kiinteistöihin.

Lisätietoja:


Työsuojelurahaston tavoitteena on edistää tapaturmavakuutusvelvollisten työnantajien ja näiden palveluksessa olevien työntekijöiden etua rahoittamalla sellaista työelämän tutkimus- ja kehitystoimintaa, jolla tuotetaan tietoa ja menetelmiä hyödynnettäväksi sekä työolojen että työyhteisöjen toiminnan turvallisuuden ja tuottavuuden edistämisessä. Työsuojelurahasto rahoittaa myös toimialueelleen kuuluvaa koulutus- ja tiedotustoimintaa.

Kehittämisavustuksella asiantuntija-apua kehittämiskohteisiin:

Työsuojelurahaston kehittämisavustus on tarkoitettu auttamaan työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Sen avulla voi saada tukea juuri työpaikan kannalta tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Kehittämisavustus kattaa puolet valitsemanne ulkopuolisen asiantuntijan palkkioista ja matkakuluista. Lisätietoja asiasta Työsuojelurahaston tsr.fi-sivustolta.

Lisätietoja:


Uusimmat ohjeet

Uusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät Hyödynnä Materiaaleja -sivulta.

LähiTapiolan uutishuone

LähiTapiolan uutishuoneesta löydät uutisia ajankohtaisista aiheista sekä asiantuntijoiden kirjoittamia riskienhallintaan liittyviä blogeja.

Uusimmat turvallisuutta ja riskienhallintaa käsittelevät uutiset ja blogit: