Tervetuloa RiskiHelppiin!

Olemme keränneet RiskiHelppi-sivustolle tietoa erilaisista riskeistä ja niiden hallinnasta. Löydät tältä sivustolta hyödyllisiä ohjeita, lomakkeita ja työkaluja. Käytä ja sovella näitä välineitä ja toimintamalleja yrityksesi turvallisuuden ja riskienhallinnan kehittämiseen!

Ajankohtaista

Työturvallisuuden perusasiat kuntoon

Onko yrityksesi työturvallisuuden perusasiat kunnossa? Hyödynnä listaa (English) tarkistaaksesi työnantajan lakisääteiset velvoitteet. Työsuojelun toimintaohjelman löydät tästä.

Lue lisää työturvallisuudesta Hyvät käytännöt –sivuilta.

Turvallisuusvartin aiheena liukkaus ja työtapaturmat

Suvi Ahtosalo Kiwa Inspectasta ja Vesa Kynsijärvi LähiTapiolasta keskustelevat liukastumisen aiheuttamista työtapaturmista.

Katso video työmatkaturvallisuudesta.

Työnantajat eivät tiedä, miten yhdenvertaisuutta tulee arvioida ja edistää

Yhdenvertaisuuden edistämiseen kuuluu sekä syrjinnän ehkäisy että heikommassa asemassa olevien tai syrjinnän vaarassa olevien tukeminen. Työnantajan tehtävänä on ensin arvioida, miten yhdenvertaisuus työpaikalla toteutuu eri syrjintäperusteiden näkökulmasta.

Työkalu yhdenvertaisuuden arvioimiseksi.

Lue lisää aluehallintoviraston sivulta.

LähiTapiola on mukana älyvaatteiden tutkimushankkeessa

LähiTapiola osallistuu VTT:n vetämään Smart Clothing 2.0 -hankkeeseen, jossa luodaan liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille älyvaatteille ja –palveluille. Tulevaisuuden työvaate tai suojain voi hälyttää apua, lämmittää, viilentää, paikantaa tai estää pääsyn vaaralliselle alueelle.

Lue lisää hankkeesta.

Seminaarit

Keskeytys 2019-seminaari 8.11.2019

Yllättävät tietojärjestelmien tai tietoliikenneyhteyksien häiriöt ovat nykyisin yleisimpiä yritysten ja organisaatioiden toiminnan keskeytysten syitä. Perinteisempiinkin keskeytysriskeihin on syytä varautua.

Tule kuulemaan lisää jatkuvuudenhallinnasta, kyberuhkista ja toiminnasta kriisitilanteissa LähiTapiolan järjestämään maksuttomaan tilaisuuteen perjantaina 8.11.2019 klo 9.00-12.00 LähiTapiolan auditorioon, osoite Revontulenkuja 1, Espoo.

Tässä on koko seminaariohjelma ja tästä voit ilmoittautua mukaan paikan päälle tai skypeen 4.11. mennessä.

LähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudesta

LähiTapiola järjestää erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuuksien esitykset ja materiaalit.

Liity RiskiHelpin WhatsApp-ryhmään

Liity Riskienhallinnan WhatsApp-ryhmään ja saat riskienhallinnan ajankohtaisia uutisia ja vinkkejä suoraan puhelimeesi.

Tallenna puhelimesi yhteystietoihin numero 040 579 0674 nimellä LähiTapiolan RiskiHelppi ja lähetä tekstiviestillä numeroon viesti: RiskiHelppi OmaNimi Työnantaja Puhelinnumero.

Lisäämme sinut mukaan jakeluun. Kyseessä ei ole ryhmäkeskustelu, vaan suljettu jakelulista eikä osallistumisesi näy muille kuin LähiTapiolalle. Tervetuloa kuulolle!

Kumppanit ja yhteistyötahot

SPEK - Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on palo- ja pelastusalan sekä väestönsuojelun ja varautumisen asiantuntija, joka kouluttaa ja tuottaa muun muassa alan koulutusmateriaalia ja oppaita sekä valistaa ja opastaa kansalaisia turvalliseen huomiseen. Toiminnan tavoitteena on se, että ihmiset osaavat ennaltaehkäistä vaara- ja onnettomuustilanteita, varautua niihin sekä toimia niissä oikein. SPEK edistää myös yhteisöjen ja yhteiskunnan valmiutta vaarojen ja onnettomuuksien varalta.

SPEKin verkkokauppa

Verkkokaupasta voit tilata esimerkiksi palovaroittimet ja arjen turvallisuutta edistävät tuotteet. Verkkokaupasta löytyvät myös mm. tulityölomakkeet, opasteet ja merkit kiinteistöihin.

Lisätietoja

Työsuojelurahasto

Työsuojelurahaston tavoitteena on edistää tapaturmavakuutusvelvollisten työnantajien ja näiden palveluksessa olevien työntekijöiden etua rahoittamalla sellaista työelämän tutkimus- ja kehitystoimintaa, jolla tuotetaan tietoa ja menetelmiä hyödynnettäväksi sekä työolojen että työyhteisöjen toiminnan turvallisuuden ja tuottavuuden edistämisessä. Työsuojelurahasto rahoittaa myös toimialueelleen kuuluvaa koulutus - ja tiedotustoimintaa.

Kehittämisavustuksella asiantuntija-apua kehittämiskohteisiin

Työsuojelurahaston kehittämisavustus on tarkoitettu auttamaan työpaikkoja ulkopuolisen asiantuntija-avun hankkimisessa. Sen avulla voi saada tukea juuri työpaikan kannalta tärkeisiin kehittämiskohteisiin. Kehittämisavustus kattaa puolet valitsemanne ulkopuolisen asiantuntijan palkkioista ja matkakuluista.
Lisätietoja: Työsuojelurahasto / Kehittämisavustus

Lisätietoja

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy

Mielenrauha koulutuspalvelut Oy tarjoaa koulutusta sekä asiantuntijapalveluita, joiden tavoitteena on haastavien tai poikkeuksellisten palvelutilanteiden ennakointi ja tehokas sekä ammattimainen hallinta - asiakasorganisaation liiketoimintaa, asiakasnäkökulmaa sekä ammattilaisten hyvinvointia kuitenkaan unohtamatta.

Autamme organisaatioita kehittämään palvelumallejaan ihmisten aiheuttamien haasteiden sekä poikkeustilanteiden osalta. Vahvuutemme onkin haastavan tai poikkeuksellisen käyttäytymisen ymmärtäminen sekä ammattilaisen asenteisiin ja toimintamalleihin vaikuttaminen poikkeuksellisissa tilanteissa.

Mielenrauha on alallaan suurin yksinomaan haastavien ja poikkeavien tilanteiden hallintaan keskittynyt koulutus- ja asiantuntijayritys.

Koulutukset

Tarjoamme käytännönläheisiä koulutuksia sekä konsultointia haastavien palvelutilanteiden hallintaan, viestinnän sekä vuorovaikutuksen kehittämiseen ja työpaikkaväkivallan torjuntaan ja usein näiden kokonaisuuksien erilaisia yhdistelmiä asiakkaan tarpeen mukaan. Koulutukset ovat LähiTapiolan asiakkaille merkittävästi (30 %) edullisempia kuin normaalisti. Kampanjakoodilla LähiTapiola2019 saa alennuksen Mielenrauha koulutuspalvelut Oyn omista avoimista koulutuksista (poislukien AlmaTalentin tai Kauppakamarin avoimet koulutukset).

Kysy lisää: 09 727 99 370 tai s-posti: heikki.neuvonen@mielenrauha.com

Lisätietoja


Uusimmat ohjeet

Uusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät Materiaalit-välilehdeltä.

 • Liikesalaisuuuksien suoja uudistuu
  Uudella liikesalaisuuslailla pannaan täytäntöön EU:n direktiivi liikesalaisuuksien suojasta.
 • Video - Tapaturman tutkinta

  Tapaturman tutkinnan tavoitteena on estää vastaavan läheltä piti -tilanteen tai tapaturman sattuminen ja poistaa todetut tapaturmavaaraa aiheuttavat tekijät.

 • Rakennuksen poistumisharjoitus
  Poistumisharjoituksessa on kyse etukäteen suunnitellusta ja toteutushetkellä johdetusta kiinteistön evakuoimisesta. Harjoituksen tarkoituksena on testata kiinteistön turvallisuusohjeiden ja teknisten järjestelmien toimivuutta käytännössä sekä henkilöstön toimintaa.

 • Tapaturmataajuuden laskenta
  Tapaturmataajuus on työtapaturmamittari. Sen avulla työtapaturmien määrä voidaan suhteuttaa tehtyihin työtunteihin. Tapaturmataajuuden perusteella voidaan vertailla eri toimialoilla ja ammattiryhmissä työn tapaturmariskiä ja sen vaihtelua.

 • Riskienhallinta osana laatujärjestelmää
  Laadunhallintajärjestelmä toimii organisaatiossa ennaltaehkäisevänä työkaluna kuten riskienhallintakin. Laatujärjestelmän ISO 9001:2015 uudistus asettaa uusia vaatimuksia organisaatioiden riskienhallinnalle.

LähiTapiolan uutishuone

LähiTapiolan uutishuoneesta löytyy uutisia ajankohtaisista aiheista sekä asiantuntijoiden kirjoittamia riskienhallintaan liittyviä blogeja.

Uusimmat turvallisuusaiheiset uutiset ja blogit