Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Laajan hajautuksen sijoitussalkut

Etsitkö keinoa hajauttaa sijoituksesi tehokkaasti eri omaisuusluokkiin? Haluatko sijoittaa suuren sijoittajan kohteisiin, kuten kiinteistöihin ja pääomasijoituksiin?

Tutustu laajan hajautuksen sijoitussalkkuihimme, joiden ytimenä on LähiTapiolan sijoitusosaaminen.

Laajaa hajautusta ja suuren sijoittajan etuja

Sijoitussalkut tarjoavat helppoa ja vaivatonta sijoittamista sinulle, joka arvostat laajaa omaisuusluokkahajautusta ja haluat sijoittaa varojasi pitkäaikaisesti. Pääset sijoittamaan salkkuihin LähiTapiolan Sijoitusvakuutuksen kautta.

Laajan hajautuksen sijoitussalkkujen kautta ulottuvillasi on kattavasti sijoituskohteita, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan ulottuvilla. Laajalla hajautuksella pyrimme optimaaliseen tuoton ja riskin suhteeseen sekä sijoitamme varasi kohteisiin, joihin itsekin sijoitamme. Hyödyt myös saamastamme suuren sijoittajan hinnoittelusta.

Miten voin aloittaa sijoittamisen?

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Katsotaan yhdessä sinulle paras sijoittamisen tapa.

Sijoitusvakuutus on räätälöitävissä juuri sinulle sopivaksi. Kartoitamme, millainen sijoittaja olet, millaista tuottoa tavoittelet ja millaista riskiä olet valmis ottamaan. Tältä pohjalta rakennamme sinulle parhaan ratkaisun.

Voit myös varata ajan tapaamiseen.

Kiinnostuitko?


Mihin kohteisiin laajan hajautuksen salkut sijoittavat?

Autamme sinua valitsemaan sijoitustavoitettasi ja riskinsietokykyäsi vastaavan salkun kolmesta eri vaihtoehdosta. Voit valita omaan tilanteeseesi sopivan sijoituskohteen kolmen eri riskitason salkusta; Laaja Maltti, Laaja Tasapainoinen ja Laaja Rohkea. Salkuissa osakkeiden, korkojen sekä kiinteistö- ja pääomasijoituksen painotukset vaihtelevat riskitason mukaan.

Valittuasi haluamasi riskitason salkun, omaisuudenhoidon ammattilainen päättää sijoituskohteista ja säästöjesi kohdentamisesta puolestasi sovittujen rajojen puitteissa.

Salkuissa käytetyt omaisuusluokat

Teemme osakesijoitukset pääsääntöisesti pörssissä listattuina olevien yhtiöiden osakkeisiin tai osakesidonnaisiin instrumentteihin. Rahastojen avulla laajennetaan hajautusta maantieteellisesti ja painotetaan erilaisia teemoja ja tyylejä.

Sijoitamme maailmanlaajuisesti eri korko-omaisuusluokkiin, kuten rahamarkkinasijoituksiin, valtiolainoihin, yrityslainoihin ja kehittyvien markkinoiden lainoihin.

Kiinteistösijoitukset teemme pääasiassa Suomessa sijaitseviin asuntoihin, toimitiloihin, kiinteistöpääomarahastoihin, kiinteistörahastoihin tai kiinteistösijoitustoimintaa harjoittavien yhtiöiden osakkeisiin tai osuuksiin.

Pääomasijoitukset tehdään pääomarahastoihin, jotka sijoittavat listaamattomien yhtiöiden osakkeisiin tai näiden yhtiöiden lainamuotoiseen rahoitukseen


Näin hyödyt LähiTapiolan laajan hajautuksen salkuista

Olemme yksi Suomen kokeneimmista varainhoitajista. Sijoittaminen on aina ollut keskeinen osa vakuutusliiketoimintaamme, eli niin kauan kuin LähiTapiolassa on vakuutettu, on myös sijoitettu. Keskinäisen yhtiön asiakkaana olet yksi omistajistamme ja haluamme antaa kokemuksen tuoman osaamisemme käyttöösi. Tarjoamme ammattimaista ja vastuullista varainhoitoa kaikille sijoitussummille.

Voit säästää ja sijoittaa samoihin sijoituskohteisiin, joita käytämme sijoittaessamme LähiTapiolan varoja. Me myös hoidamme sijoituksiasi yhtä huolellisesti ja vastuullisesti kuin LähiTapiolan varoja.

Pääset kauttamme sijoittamaan kohteisiin, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan saatavilla. Sijoituskohteina käytetään osakkeiden ja korkojen lisäksi kiinteistöjä ja pääomasijoituksia – aivan kuten vakuutusyhtiöidenkin varoja sijoitettaessa. Hyödyt myös saamastamme suuren sijoittajan hinnoittelusta.

Vastuullinen sijoittaja huomioi ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät sijoituspäätöksiä tehdessään. LähiTapiola Varainhoito on ollut edelläkävijä Suomessa vastuullisessa sijoittamisessa ja on vuosien mittaan kehittänyt systemaattisesti toimintamallejaan vastaamaan nouseviin vastuullisuuden ja kestävän kehityksen haasteisiin ja kasvavaan asiakaskysyntään.

Katsomme kokonaisvaltaisesti elämäntilannettasi. Tarjoamme kattavien vakuutuspalveluiden lisäksi talouden palvelut. Autamme sinua varautumaan tulevaan vakuuttamalla, menestymään sijoittamalla sekä säästämään hyvän ja pahan päivän varalle.

Meillä voit aloittaa säästämisen vain 30 eurolla kuukaudessa tai sijoittaa kerralla isomman summan. Säästäessä aika on puolellasi, ja ajan myötä pienestäkin aloitettu kuukausisäästäminen voi tuottaa hedelmää.


Lue lisää

Kapitalisaatiosopimuksen tuoteseloste ja ehdot
Tuoteseloste (pdf)
Ehdot (pdf)

Laajan hajautuksen sijoitussalkkujen säännöt

Mitkä ovat kokonaiskulut?
Kokonaiskulut muodostuvat vakuutuksen vuosittaisesta hoitokulusta sekä sijoituskohteeseen liittyvistä kuluista. Alla on esitetty arviot vuosittaisista kokonaiskuluista.

• Laaja Maltti 1,40 %
• Laaja Tasapaino 1,63 %
• Laaja Rohkea 1,78 %

(Arvio on laskettu olettaen, että vakuutukseen sijoitettu varallisuus on enintään 100 000 euroa, jolloin vakuutuksen hoitokulu on 0,5 %. Kokonaiskuluissa ei ole huomioitu kaupankäyntikuluja.)

Vakuutuksen vuosittainen hoitokulu vaihtelee säästösumman mukaan 0,5 ja 0,2 prosentin välillä:
• 0,5 % 100 000 euroon asti
• 0,3 % 100 000 euron ylittävältä osalta
• 0,2 % 2 000 000 euron ylittävältä osalta.

Sijoituskohteen kulut muodostuvat sijoitussalkun kiinteästä hallinnointipalkkiosta ja sijoitussalkun sijoituskohteisiin liittyvistä muista kuluista. Muita kuluja ovat säilytyskulut, merkintä-, lunastus- ja hallinnointipalkkio, kaupankäyntikulut sekä mahdolliset verot ja muut julkisoikeudelliset maksut.

Paljonko maksaa varojen nosto sopimuksesta?
Voit nostaa säästöjä sopimukseltasi milloin tahansa sopimusaikana. Sijoitussalkkuun kohdistuvasta takaisinostosta, säästönnostoista tai säästön siirroista sijoitussalkusta muihin vakuutuksen sijoituskohteisiin peritään 1 % nostokulu nostettavasta tai siirrettävästä määrästä. Kolmannesta säästönnostosta alkaen perimme myös 24,74 euron (v.2021) toimenpidemaksun. Sopimuksen irtisanomisesta ei peritä kulua. Huomioithan, että osittaisen noston jälkeen säästöön pitää jäädä vähintään 600 euroa.

Laajan hajautuksen sijoitussalkkujen tuotto-odotukset kokonaiskulujen jälkeen ovat:
• Laaja Maltti 1,50 %
• Laaja Tasapaino 2,97 %
• Laaja Rohkea 4,12 %

Sijoitusvakuutukset ja kapitalisaatiosopimukset tarjoaa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja omaisuudenhoidon LähiTapiola Varainhoito Oy.

LähiTapiola ei vastaa sijoitusten arvon kehityksestä tai mahdollisesta arvon alentumisesta. Riski sijoituksen arvonkehityksestä on sinulla vakuutuksenottajana ja voit myös menettää sijoittamasi pääoman osittain tai kokonaan. Huomioithan, että vaikka sijoitussalkuissa on samoja kohteita kuin LähiTapiolalla, valitsemasi salkun tuotot eivät ole suoraan verrattavissa LähiTapiolan sijoitustoiminnan tuottoihin.

Tuotto-odotukset ovat pitkän aikavälin tuottokehitykseen perustuvia arvioita. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.