Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Nuorten kotivakuutus nyt -30 %

Jokainen pienikin koti tarvitsee vakuutuksen. Kotivakuutus nuorille ja opiskelijoille meiltä aina edullisesti. Nyt saat myös -30 % alennuksen irtaimistovakuutuksesta vuodeksi.

Kotivakuutus on vakuutus kotisi vahinkojen varalle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa.

Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen otat kodillesi ja tavaroillesi.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %.

Kotivakuutus -30%

Vakuuta kotisi ja sen tavarat. Saat nyt kodin irtaimistovakuutuksen vuodeksi alennettuun hintaan. Tutustu kampanjan tarkempiin sääntöihin täältä.

Laske kotivakuutuksen hinta

Mitä opiskelijan ja nuoren kotivakuutus kattaa

Opiskelijalle ja nuorelle sopivan kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on hyvä pitää ajan tasalla, sillä se on monille tärkeimpiä vakuutuksia.

KotivakuutusLaajaPerusSuppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja.

Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat laajemman turvan huoneiston kiinteille sisustuksille.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Kun koti-irtaimistoa - esim. matkapuhelin, kodinkone, huonekalu, vaate, arvoesine -menee äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikki, korvaamme vahinkoja kotivakuutuksen rikkoutumisturvasta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta, murrosta, ilkivallasta tai niiden yrityksestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme kotivakuutuksesta vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme kotivakuutuksesta irti päässeestä tulesta aiheutuneita vahinkoja sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaamme kodin irtaimiston vakuutuksesta tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lainmukainen.

Vakuutus korvaa esimerkiksi lapsen tai koiran toiselle osapuolelle aiheuttamia vahinkoja sekä polkupyörällä aiheuttamasi kolarin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvaamme kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, josta korvaamme ulkomaanmatkoilla mukana oleville tavaroille sattuneet vahingot, kuten esimerkiksi varkaudet ja rikkoutumiset.

Valinnainen

Valinnainen

Valinnainen

Kotivakuutuksen hinta opiskelijalle ja nuorelle

Tarjoamme nuorille kotivakuutuksen edullisemmin. Hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi kotisi pinta-ala ja sijainti. Voit valita omavastuun tarpeesi ja kukkarosi mukaan.

Hae kotivakuutuksen hinta ja osta

Usein kysyttyä

Laaja kotivakuutus on suosituin vakuutuksemme, mutta voit valita kotivakuutuksen laajuuden tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Tarjoamme nuorille kotivakuutuksen edullisemmin. Voit valita omaisuudellesi kattavuudeltaan myös erilaiset vakuutusturvat. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on hyvä pitää ajan tasalla.

Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, jotta löydät sinulle ja tavaroillesi parhaan vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Tarjoamme nuorille kotivakuutuksen edullisemmin. Hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi kotisi pinta-ala ja sijainti. Voit valita omavastuun tarpeesi ja kukkarosi mukaan. Yllä olevalla laskurilla voit laskea uuden kotivakuutuksesi hinnan hetkessä ja ostaa se helposti verkossa.

Opiskelijalle ja nuorelle tarkoitettu kotivakuutus korvaa kodin ja kodissa olevien tavaroiden vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi tulipalosta, vesivahingosta, myrskystä tai varkaudesta. Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia sekä myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset.

Kotivakuutukseen kuuluvat myös jokaiselle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Alla oleva vahingot ovat esimerkkejä vahingoista, joita korvaamme. Opiskelijan ja nuoren kotivakuutuksesta voimme korvata lisäksi paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri tilanteissa.

 • Laaja kotivakuutus on suosituin vakuutuksemme. Se antaa turvaa tilanteisiin, joissa esimerkiksi puhelimesi putoaa ja rikkoutuu tai pesukoneesi rikkoutuu aiheuttaen vesivahingon.

 • Perustason vakuutus toimii, jos et tarvitse turvaa rikkoutumisten varalle. Perustason vakuutus on edullisempi ja turvaa kotia ja omaisuuttasi mm. palo-, vuoto- ja varkausvahingoilta.

 • Voit vakuuttaa samalla myös matkatavarasi ulkomailla edullisesti ja ilman omavastuuta. Matkatavaraturvan hankkiminen kotivakuutuksen yhteydessä on edullisempaa kuin erikseen ostettuna.

 • Kotivakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut esimerkiksi palo- tai vesivahingon takia muuttamaan pois asunnostasi ja tarvitset sijaisasuntoa.

 • Vastuuvakuutusturvasta voimme korvata vahinkoja, jotka olet esimerkiksi huolimattomuudesta johtuen aiheuttanut toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen, ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvausvastuut ovat harvinaisia, mutta jos asia osuu omalle kohdalle, korvaussummat voivat olla valtavia ja ne voivat haitata koko loppuelämää. Vakuutusmaksu on pieni hinta asian hoitamisesta.

Vakuutusehdoissa on mainittu erikseen tapahtumia, joita ei korvata. Sellaisia ovat esimerkiksi:

 • omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena aiheutuneet vahingot

 • lukitsemattoman polkupyörän varkausvahingot

 • urheilu- ja harrastusvälineiden ja sähköisen liikkumisvälineen rikkoutuminen, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu

 • lemmikki- tai kotieläinten sekä hyönteisten aiheuttamat vahingot

 • vähitellen, esimerkiksi kulumisesta tai ruostumisesta aiheutuvat vahingot

 • takuun piiriin kuuluvat vahingot

 • tietotekniikka- tai älylaitteiden, tietokoneohjelmien ja tiedostojen vahingot, jotka johtuvat haittaohjelmista, käyttäjän virheestä, tietojen häviämisestä tai toimimattomuudesta, kun itse laite ei ole rikkoutunut

 • tahallisesti aiheutetut vahingot.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta