Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus paritaloon ja erillistaloon

Kotivakuutuksella turvaat kotisi ja tavarasi vahinkojen varalta. Paritalossa ja erillistalossa tarvitset vähintään kotivakuutuksen, joka kattaa irtaimistosi. Jos pari- tai erillistalosi on asunto-osakeyhtiössä, rakennus vakuutetaan kiinteistövakuutuksella. Muuten tarvitset vakuutuksen myös rakennukselle ja asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Irtaimiston lisäksi saat vakuutukseesi vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset juristin apua.Laske hinta ja osta

Miksi kotivakuutus paritalossa ja erillistalossa?

 • Kotivakuutus on vakuutus kotisi vahinkojen varalle. Kun otat paritalo- tai erillistalokotiisi kotivakuutuksen, arki jatkuu huolettomasti myös vahingon jälkeen.
 • Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen haluat. Vastaavasti voit vaikuttaa myös vakuutuksen omavastuun suuruuteen omien tarpeittesi ja tilanteesi mukaan.
 • Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.
 • Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %. Lisäksi vakuutukset kerryttävät S-ryhmän Bonusta jopa 5 %.

Kotivakuutuksen hinta sinun kotiisi

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi kotisi pinta-ala ja sijaintipaikkakunta. Verkosta saat helposti hinnan ja ostat vakuutuksen kotisi irtaimistolle. Jos asut muussa kuin asunto-osakeyhtiömuotoisessa pari- tai erillistalossa, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään rakennuksen vakuuttamisessa.

Hae hinta ja osta

Mitä pari- ja erillistalon kotivakuutus korvaa?

 • Kun puhelimesi rikkoutuu. Ensisijaisesti korvataan puhelimen korjaus.
 • Kun pesukoneesi rikkoutuu, korvaamme ensisijaisesti korjauskuluja. Jos laite on korjauskelvoton, korvataan ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.
 • Jos sinulla on uutta elektroniikkaa tai kodinkoneita, kannattaa ottaa kotivakuutukseen Laaja Plus-turva. Laaja Plus –turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.
 • Vuotovahingosta korvataan vahingot omaisuudellesi ja kunnossapitovastuullasi olevilla kiinteille sisustuksille, mm. kotisi lattiat ja muut pintamateriaalit. Vakuutus kattaa myös tilapäisasumisesi korvattavan vahingon korjaustöiden aikana.
 • Vastuuvakuutus kattaa mm. lapsen ja koiran aiheuttamia vahinkoja sekä tuottamuksellasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamiasi vahinkoja, esimerkiksi polkupyöräkolarin.
 • Oikeusturvavakuutus kattaa mm. käräjäoikeuteen saatettavissa olevia asioita kuten riita-, hakemus- ja rikosasioita, esimerkiksi talokauppaan liittyvät riidat.
 • Edellä kuvatut vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista ja kotivakuutuksesta voidaan korvata paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri vahinkoja.

Vertaile pari- ja erillistalon kotivakuutuksia ja löydä sinulle sopivin vaihtoehto

Pari- ja erillistalon kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi ja tilanteeseesi parhaimman vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

  Laaja Perus Suppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin
muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

voit valita mukaan Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

kyllä Rikkoutuminen, ei sisälly Rikkoutuminen, ei sisälly

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä kyllä Vuoto, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä kyllä Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä kyllä voit valita mukaan

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä kyllä voit jättää pois

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä kyllä kyllä

Korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

kyllä kyllä kyllä

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Kyllä Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kyllä Kyllä Kyllä

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana
oleville tavaroille sattuneet vahingot.

voit jättää pois voit jättää pois voit jättää pois

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta