Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Mökkivakuutus eli vapaa-ajan asunnon kotivakuutus

Mökkivakuutuksella eli vapaa-ajan asunnon kotivakuutus turvaa mökin tai vapaa-ajan asunnon vahinkojen varalta. Vapaa-ajan asunnossa tarvitset kotivakuutuksen, joka kattaa mökillä olevan irtaimistosi ja rakennuksen lisäksi piharakennuksia sekä soutuveneen ja sen moottorin.

Miksi kotivakuutus mökille ja vapaa-ajan asunnolle?

  • Mökkivakuutus eli vapaa-ajan asunnon kotivakuutuksella turvaa mökkisi vahinkojen varalta.
  • Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen mökkisi rakennukselle ja sen tavaroille haluat. Vakuutusturva voi olla myös eri rakennukselle ja tavaroille. Vastaavasti omavastuu voi olla tavaroillesi pieni ja rakennukselle suurempi. Sinä valitset.
  • Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.
  • Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17%. Lisäksi vakuutukset kerryttävät S-ryhmän Bonusta jopa 5%.

Mökkivakuutuksen hinta

Vapaa-ajan asunnon kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi mökin rakennusten pinta-alat, sijaintipaikkakunta ja rakennuksen tiedot. Laske helposti kotivakuutuksen hinta tästä.

Hae hinta ja osta

Mitä vakuutus korvaa?

  • Jos mökillesi murtaudutaan tai myrsky pyyhkäisee yli vahinkoja aiheuttean.
  • Enintään 15 neliömetrin piharakennusten, kuten grillikodan, aitan tai piha-alueen kasvuston vahinkoja.
  • Kun mökin jääkaappi rikkoutuu, korvaamme ensisijaisesti korjauskuluja. Jos laite on korjauskelvoton, korvataan ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.
  • Vuotovahingosta korvataan vahingot rakennuksen rakenteille ja kiinteille sisustuksille, mm. lattiat ja muut pintamateriaalit sekä rikkoutuneen putken korjaus. Putkiston ikä vaikuttaa korvauksen määrään.
  • Kun soutuveneesi ja sen enintään 10 hv perämoottori varastetaan tai törmäät yllättäen kiveen. Lisäksi korvataan vesiharrastusvälineet, kuten SUP-laudat, kanootit ja kajakit.
  • Edellä kuvatut vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista ja vakuutuksesta voidaan korvata paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri vahinkoja.

Vertaile vakuutuksia ja löydä mökillesi sopivin vaihtoehto

Vapaa-ajan kotivakuutuksen laajuuden voit valita mökkisi ja tarpeittesi mukaan. Kotivakuutus on tärkeä myös mökille ja vapaa-ajan asunnolle, joten se on aina hyvä pitää ajan tasalla. Mökkivakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät vapaa-ajan asunnollesi parhaimman vakuutuksen. Halvin mökkivakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

 

Laaja

Perus

Suppea

Rikkoutuminen

Korvataan, kun vapaa-ajan asunnollasi olevaa irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat esimerkiksi kodinkoneet ja huonekalut sekä vesiharrastusvälineet, kuten soutuveneet, SUP-laudat, kanootit ja kajakit.

kyllä
Vuoto

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä
kyllä
Poikkeuksellinen tulva

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä
kyllä
Varkaus, murto, ilkivalta

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä
kyllä
voit valita mukaan
Luonnonilmiö

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä
kyllä
voit jättää pois
Tulipalo, noki, savu tai räjähdys

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä
kyllä
kyllä

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta