Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Sairauskuluvakuutus

Sairastuminen tai tapaturma tulee omalle kohdalle aina yllätyksenä ja vakava sairastuminen on järkytys meistä jokaiselle. Sairauskuluvakuutus mahdollistaa nopean ja parhaan mahdollisen hoidon, ilman rahahuolia.

Voit ottaa vakuutuksen itsellesi tai lapsellesi - jopa ennen lapsen syntymää. Vakuutuksen voi ottaa aikuiselle, lapselle ja jopa syntymättömälle lapselle. Sairauskuluvakuutus tuo turvaa pitkälle tulevaisuuteen, aina 80-vuotiaaksi asti.

Sairaskuluvakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutus muodostuu useista turvista. Voit rakentaa niistä itsellesi ja samassa taloudessa asuvalle läheisellesi sopivan kokonaisuuden sairauden ja tapaturman sekä matkalla sattuvien vahinkojen varalle.

Viisi syytä ottaa sairauskuluvakuutus

 1. Saat käyttöösi LähiTapiolan TerveysHelppi-etälääkäripalvelun, jossa sairaanhoitajat ja lääkärit ovat apunasi joka päivä klo 7 - 23. Useissa tapauksissa sairaanhoitajat ja lääkärit pystyvät kartoittamaa, neuvomaan ja hoitamaan vaivasi etäyhteyden välityksellä ilman, että sinun täytyy poistua kotoa. Tarvittaessa sinulle varataan aika myös lääkäriasemalle lääkärin vastaanotolle. Lue lisää TerveysHelpistä.
 2. Kun sairastut, saat nopeasti parhaan mahdolliseen hoidon ilman jonotusta. Maksat hoidosta vain vakuutuksesi omavastuuosuuden.
 3. Sairauskuluvakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi asti.
 4. Tapaturma voi sattua kotona, työssä, koulussa tai harrastuksissa. Vakuutus korvaa myös vapaa-ajalla sattuneesta tapaturmasta aiheutuneita hoitokuluja ilman omavastuuta.
 5. Vähemmän murhetta. Vakuutus kattaa sairauden ja tapaturman hoitokuluja. Vakuutus korvaa lääkärinpalkkioita, röntgen-, magneetti- ja laboratoriotutkimukset, leikkaukset, sairaalahoidon sekä reseptilääkkeet.

Mihin sairauskuluvakuutusta käytetään?

Vakuutuksesta maksetaan sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, joita ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimus- ja hoitokulut, leikkaukset ja lääkkeet. Sairauskuluvakuutuksen käyttötilanteita ovat esimerkiksi:

 • Erilaiset infektiosairaudet, kuten flunssat.
 • Krooniset sairaudet, kuten allergia, astma ja diabetes.
 • Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet.
 • Vakavat sairaudet, kuten sydäninfarkti, MS-tauti ja syöpä.
 • Sairauskuluvakuutus sisältää myös aina tapaturman hoitoturvan, joka korvaa tapaturman hoitokuluja ja on lisäksi voimassa omaa kuntoa ylläpitävässä urheilutoiminnassa.

Sairauskuluvakuutuksen hinta

Sairauskuluvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi vakuutetun ikä ja asuinpaikkakunta. Saat vakuutukselle tarkan hinnan, kun pyydät meiltä tarjouksen sairauskuluvakuutuksesta.

Pyydä tarjous


Sairauskuluvakuutusten vertailu - mitä eri sairauskuluvakuutukset korvaavat?

Voit valita sairauskuluvakuutuksen laajuuden kolmesta eri vaihtoehdosta oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa. Sairauskuluvakuutuksissa on tarjolla erilaisia omavastuuvaihtoehtoja. Asiantuntijamme auttaa sinua löytämään juuri sinulle parhaan sairauskuluvakuutuksen. Pyydä tarjousta jo tänään.

 

Sairauden hoitoturva

Suppea sairauskulu

Etähoito

TerveysHelppi, omavastuuton etähoito

Kun tapaturma tai sairaus yllättää, TerveysHelpin sairaanhoitajat ja lääkärit auttavat sinua verkossa ja TerveysHelppi-sovelluksessa. Useimmissa tapauksissa lääkärit pystyvät kartoittamaan, neuvomaan ja hoitamaan vaivasi ja oireesi etänä, jolloin säästyt lääkärikäynniltä lääkäriasemalla. TerveysHelpin chat-palvelussa sairaanhoitajan ja etälääkärin vastaanotoista ei peritä Terveysvakuutukseen mahdollisesti liittyvää omavastuuta.

kyllä
kyllä
kyllä
Julkiset poliklinikkamaksut ja sairaalahoitopäivämaksut

Sairauden hoitokuluina korvataan julkisen terveydenhuollon terveyskeskus-, poliklinikka- ja sairaalan hoitopäivämaksuja.

kyllä
kyllä
Yleislääkäri

Sairauden hoitokuluina korvataan yleislääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisellakin.

kyllä
kyllä
Erikoislääkäri

Sairauden hoitokuluina korvataan erikoislääkärikäyntejä niin yksityisellä kuin julkisellakin.

kyllä
rajoitetusti
Tutkimukset

Sairauden hoitokuluina korvataan lääkärin tai terveydenhuollon muun ammattihenkilön suorittamien tutkimusten kustannuksia.

kyllä
rajoitetusti
Lääkkeet

Sairauden hoitokuluina korvataan lääkärin määräämiä lääkkeitä.

kyllä
Toimenpiteet

Sairauden hoitokuluina korvataan lääkärin tai terveydenhuollon muun ammattihenkilön suorittamien hoitojen ja toimenpiteiden kustannuksia. Psykoterapiasta, neuropsykologisesta kuntoutuksesta, toiminta- tai puheterapiasta taikka ravitsemusterapiasta aiheutuneita kuluja korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana enintään viisi kertaa.

kyllä
Yksityiset sairaalahoitopäivämaksut

Yksityisen sairaalan hoitopäivämaksuja korvataan enintään 500€ vuorokaudessa.

kyllä

Hyvä tietää

 • Sairauskuluvakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Korvauksia maksetaan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä sairauden hoidon kuluista. Ulkomaanmatkoille kannattaa ottaa aina matkavakuutus, joka korvaa matkalla sattuvien sairastumisten ja tapaturmien hoitokuluja.
 • Sairauskuluvakuutus myönnetään aina terveysselvityksen perusteella. Vakuutuksen ottamisen kanssa ei kannata aikailla, koska sairastetut sairaudet saattavat aiheuttaa rajoituksia vakuutukseen.
 • Vakuutusta voi hakea jo odotusaikana syntyvälle lapselle äidin terveysselvityksen perustella. Myönnetty vakuutus tulee voimaan heti lapsen synnyttyä ja ilman rajoitusehtoja.
 • Jos sinulla on kattava työterveyshuolto tai opiskelijoiden terveydenhoito, kannattaa sairauskuluvakuutukseen valita suurempi omavastuu. Näin säästät vakuutusmaksuissa, mutta sinulla on silti vakuutus turvanasi suurempien sairastumisten varalle tai niihin tilanteisiin, joita työterveyshuolto ei kata.
 • Sairauksien osalta vakuutusturva jatkuu 80-vuotiaaksi saakka. Tapaturmien varalta vakuutusturva on voimassa 100-vuotiaaksi asti. Halutessasi voit täydentää henkilövakuutusturvaa kattavammaksi esimerkiksi työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.
 • Sairauskuluvakuutusten sisällöissä on eroja. Jos sinulla on jo sairauskuluvakuutus, voit tarkistaa oman vakuutuksen kattavuuden vakuutuskirjalta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Usein kysyttyä sairauskuluvakuutuksesta

Voit saada sairauskuluvakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Vakuutus kattaa sairauden ja tapaturman hoitokuluja. Vakuutus korvaa lääkärinpalkkioita, röntgen-, magneetti- ja laboratoriotutkimukset, leikkaukset, sairaalahoidon sekä reseptilääkkeet.

Vakuutusta voi hakea jo odotusaikana syntyvälle lapselle äidin terveysselvityksen perustella. Myönnetty vakuutus tulee voimaan heti lapsen synnyttyä ja ilman rajoitusehtoja.

Sairauksien osalta vakuutusturva jatkuu 80-vuotiaaksi saakka. Tapaturmien varalta vakuutusturva on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Kun ostat sairauskuluvakuutuksen, saat käyttöösi LähiTapiolan TerveysHelppi etälääkäripalvelun, jossa sairaanhoitajat ja lääkärit ovat apunasi joka päivä klo 7 - 23.


Katso myös: