Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutuksen bonus eli liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen bonukset

Autovakuutuksessa bonus on sekä liikennevakuutuksessa että kaskovakuutuksessa. Bonus tarkoittaa vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Kun lasket hinnan vakuutuksellesi, näet bonuksesi heti verkkokaupassamme.Laske hinta

Liikennevakuutuksen bonus

Liikenteen bonus muodostuu henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Bonuksen laskennassa huomioidaan kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot, vaikka vakuutukset olisivat olleet aikaisemmin toisessa vakuutusyhtiössä. Saat kaikkiin autoihisi samat bonukset, jos vakuutat meillä samanaikaisesti useamman autosi.

Miten liikennevakuutuksen bonus määräytyy uuteen vakuutukseen?

Jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin lainkaan autovakuutusta, saat liikennevakuutukseesi lähtöbonuksena 25 %.

Jos sinulla on ollut aikaisemmin autovakuutuksia, bonuksen laskennassa huomioidaan aikaisempi vakuutus- ja vahinkohistoriasi. Saat saman bonuksen riippumatta siitä, ovatko aikaisemmat vakuutuksesi olleet LähiTapiolassa vai toisessa vakuutusyhtiössä. Uuden vakuutuksen bonus on pääsääntöisesti 25 – 80 % vakuutushistorian pituudesta ja vahingoista riippuen. Bonus voi olla myös pienempi korvattujen liikennevahinkojen johdosta.

Miten liikennevakuutuksen bonus nousee?

Liikennevakuutuksen bonus nousee 5 %-yksikköä vakuutuskaudessa, jos vahinkoja ei ole sattunut. Tämän lisäksi saat erillisen palkintobonuksen 5 %-yksikköä, kun olet ajanut kaksi vuotta ilman vahinkoja. Palkintobonus kertaantuu eli jokaiselta kahdelta vahingottomalta vuodelta saat ylimääräiset 5 %-yksikköä bonusta. Bonuksen nousu edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vakuutuskauden aikana vähintään 120 päivää. Täysi bonus on 80 %.

Miten sattunut vahinko vaikuttaa liikennevakuutuksen bonukseen?

Liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen bonus alenee seuraavan vakuutuskauden alusta vain 15 %-yksikköä yhdestä vahingosta. Jos jollekin autoistasi sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa - ei siis kaikissa autoissasi. Pienin bonus on kuitenkin 0 %.

Bonusturva palkitsee vahingottomasta ajosta

Kun olet saavuttanut 80 % bonuksen, saat henkilökohtaisen bonusturvan heti voimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että bonuksesi ei laske ensimmäisen vahingon sattuessa eikä näin olleen vakuutusmaksusi nouse. Henkilökohtainen bonusturva on voimassa kaikkien LähiTapiolassa vakuuttamiesi autojen hyväksi. Eli vaikka vahinko sattuisi kakkosautollasi, sen liikennebonus ei alene.

Saat samat edut kaikkien autojen vakuutuksiin - henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille.

Lue lisää liikennevakuutuksesta.

Kaskovakuutuksen bonus

Loistokaskon, Laajan kaskon sekä Peruskaskon hintaan vaikuttaa bonus. Jos olet valinnut autollesi suppeamman Osakaskon, bonus ei sisälly vakuutukseen.

Uuteen vakuutukseen saat lähtöbonuksena pääsääntöisesti heti 70 %, joka on myös täysi bonus. Lähtöbonuksen saat, vaikka sinulla olisikin vahinkohistoriaa ja sattuneita vahinkoja toisessa yhtiössä.

Kaskon bonus vaikuttaa kolarointivakuutuksen maksuun, ja ainoastaan kolarointiturvasta korvattavat vahingot alentavat bonusta. Yhdestä kolarointivakuutuksesta korvattavasta vahingosta kaskon bonus alenee 20 %-yksikköä. Vahingon jälkeen bonus nousee 10 %-yksikköä vakuutuskaudessa, kun auto on ollut liikennekäytössä vähintään 120 päivää vakuutuskauden aikana.

Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon sisältyy myös Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Lue lisää kaskovakuutuksista.

Hae hinta ja osta