Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Maksuturva

Turvaa autorahoituksesi takaisinmaksu LähiTapiola Maksuturvalla. LähiTapiola Maksuturva auttaa sinua selviämään luottosi lyhennyseristä, jos tulet tilapäisesti työkyvyttömäksi. Se auttaa myös läheisiäsi luottosi takaisinmaksussa, jos menehdyt.

Turvaa luottosi takaisinmaksuun

Kun sinulla on ajoneuvosi rahoitus LähiTapiola Rahoituksen kautta, voit turvata luottosi takaisinmaksua LähiTapiola Maksuturvalla.

LähiTapiola Maksuturva auttaa sinua selviämään luottosi lyhennyseristä, jos tulet tilapäisesti työkyvyttömäksi sairauden tai tapaturman vuoksi. Jos menehdyt, läheisesi saavat apua luoton takaisinmaksuun.

Rahoitus ajoneuvoa varten

Kun haluat ajaa puhtaammin ja vastuullisemmin, valitse LähiTapiolan autorahoitus.

  • Päästökompensoidun autoilun mahdollistava osamaksurahoitus on saatavilla sekä uusien että käytettyjen autojen hankintaan.

  • Vakuudellinen, joustava ja turvallinen rahoitusmuoto, kun vakuutena toimii ostettava auto.

Mitä LähiTapiola Maksuturva turvaa

Kartoitamme vakuutustarpeesi huolellisesti, ja LähiTapiola Maksuturva mitoitetaan siten, että se vastaa lainaan liittyviä vastuitasi.

LähiTapiola Maksuturva sisältää työkyvyttömyyspäivärahan sekä kuolemanvaraturvan. Työkyvyttömyyspäivärahan suuruudeksi voit valita 10, 15 tai 20 € päivässä. Kuolemanvaraturvan suuruus on aina 20 000 €.

LähiTapiola Maksuturva on määräaikainen sopimus ja se on voimassa enintään viisi vuotta. Turvan määrä ja vakuutusmaksu pysyvät samana koko vakuutuksen voimassaolon ajan.

LähiTapiola Maksuturvan tuoteseloste ja ehdot (pdf)

Hyvä tietää LähiTapiola Maksuturvasta

Työkyvyttömyyspäiväraha maksetaan vakuutetulle, vakuutetun yli 30 vuorokautta kestäneestä tapaturmasta tai sairastumisesta (pl. mielenterveydelliset syyt) aiheutuneesta työkyvyttömyydestä sopimuksen voimassaoloaikana. Korvausta maksetaan enintään 365 päivältä.

Maksuturva sisältää myös turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan omaisille, ellet ole muuttanut edunsaajaa.

Työkyvyttömyyspäivärahan suuruudeksi voit valita 10, 15 tai 20 € päivässä. Kuolemanvaraturvan suuruus on aina 20 000 €.

LähiTapiola Maksuturvaa voit hakea, kun sinulla on ajoneuvosi rahoitus LähiTapiola Rahoituksen kautta.

Voit hakea Maksuturvaa täytettyäsi 18 vuotta. Sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 55 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme tämän perusteella ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä.

Kun haet vakuutusta, edunsaajana on omaiset. Jos haluat, että korvaus maksetaan toiselle, voit muuttaa edunsaajaa verkkopalvelussamme .

Huomioithan, että jos haluat korvauksen maksettavan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Kuolemanvaraturvan korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2024 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Työkyvyttömyyspäivärahasta maksettu päiväkorvaus on veronalaista ansiotuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2024 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

LähiTapiola Maksuturva on voimassa enintään viisi vuotta ja pysyy voimassa alkuperäisen sopimuksen mukaisesti, vaikka autorahoitus päättyisi. Voit halutessasi irtisanoa vakuutuksen kirjallisesti.

Voit irtisanoa sen kirjallisesti koska tahansa. Irtisanomisen voit tehdä lähettämällä viestin verkkopalvelussamme .

Voit saada S-ryhmän Bonusta. Kun rekisteröit asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

LähiTapiola Maksuturva ei kerrytä Omaetua.

Haluan tarjouksen LähiTapiola Maksuturvasta

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Jätä meille omat tietosi, niin olemme sinuun pian yhteydessä. Maksuturvaa voit hakea, kun olet nostanut sinulle myönnetyn rahoituksen LähiTapiola Rahoituksen kautta.

Minna valitsi LähiTapiola Maksuturvan

Minnalla 35 v. on autonsa rahoitus LähiTapiola Rahoituksen kautta. Hän on turvannut luottonsa takaisinmaksua LähiTapiolan Maksuturvalla, joka on mitoitettu kattamaan 200 € kuukausierä.​

Minnan maksuturva sisältää työkyvyttömyyspäivärahan 10 €/päivä. Sen avulla hän voi jatkaa lainan lyhennyksiä, vaikka totuttu tulotaso tippuisi sairastumisen tai tapaturmasta johtuvan sairausloman vuoksi. Maksuturva sisältää aina myös 20 000 € kuolemanvaraturvan.​

Minnalle Maksuturva maksaa vain 14 €/kk. Lisäksi vakuutusmaksu voi kerryttää hänelle S-ryhmän Bonusta jopa 5 %.

Kyseessä on esimerkki tietyn ikäiselle henkilölle tietyllä vakuutusmäärällä. Turvan suuruus on aina tapauskohtainen ja hintaan vaikuttaa vakuutetun ikä sekä valittu turvan laajuus.

Nainen nojaamassa auton kylkeen

Tarkastele vakuutuksesi tietoja

Jos sinulla on LähiTapiola Maksuturva -vakuutus, näet sen tiedot LähiTapiolan verkkopalvelussa. Verkkopalvelussa näet esimerkiksi omat vakuutuksesi ja niiden laskut, jotka myös maksat helposti. Voit myös tehdä muutoksia vakuutusturvaasi, kuten muuttaa edunsaajaa tai maksuerien lukumäärää, tai lähettää viestin asiantuntijallemme.

Tarkastele autorahoituksesi tietoja

LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa voit tarkastella osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja. Voit myös tilata maastavientivaltakirjan, tarkistaa ja tehdä muutoksia osamaksusopimukseesi ja lähettää viestin asiakaspalveluun.

Korvauksen hakeminen

Voit hakea korvausta työkyvyttömyyspäivärahasta kirjautumalla LähiTapiolan verkkopalveluun. Lue lisää korvauksen hakemisesta .

Jos läheisesi on menehtynyt ja hänellä on kuolemantapauskorvaukseen oikeuttava LähiTapiola Maksuturva, voit hakea korvausta ilmoittamalla asiasta meille puhelimitse. Lue tarkemmat ohjeet korvauksen hakemiseen kuolemantapauksessa .

Jos sinulla on kysyttävää korvauksen hakemiseen liittyen, voit soittaa puhelinpalveluumme 09 453 8000 , ma–pe klo 8–18, la klo 9–15.

Palveluntarjoaja

LähiTapiola Maksuturvan tarjoaa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.
Rahoituksen tarjoaa LähiTapiola Rahoitus Oy.