Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Eläimeni on aiheuttanut vahinkoa toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen

Kun eläimesi on aiheuttanut vahinkoa jollekin ulkopuoliselle, voit hakea korvausta eläimen vastuuvakuutuksesta. Vastuuvakuutuksesta korvataan eläimen ulkopuoliselle aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Vastuuvakuutuksen perusteella esinevahingoista korvataan esineen korjauskustannukset tai sen käypä arvo. Henkilövahingoista korvataan esimerkiksi sairaanhoito- ja muita tarpeellisia kuluja. Lääkärikustannukset korvataan ensisijaisesti julkisen sektorin mukaan. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi vakuutuksenottajalle tai eläimen hoitajalle aiheutuneita omaisuus- ja henkilövahinkoja.

Toimi näin

  1. Ennen vahinkoilmoituksen tekemistä ota esille kaikki asiaan liittyvät asiakirjat, kuitit ja korvausvaatimukset. Ota ylös myös vahinkoa kärsineen yhteystiedot.
  2. Voit ilmoittaa vahingosta soittamalla omaan alueyhtiöösi. Voit ilmoittaa vahingosta myös vahinkoilmoituslomakkeella, jonka voit lähettää sähköpostitse tai postitse omaan alueyhtiöösi.
  3. Kun olemme saaneet vahinkoilmoituksesi, otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja. Olemme tarvittaessa yhteydessä myös vahingosta kärsineeseen osapuoleen.

Ota yhteyttä tai ilmoita vahingosta