<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvaa lapsiperheille henkivakuutuksella – huomioi nämä asiat

Henkivakuutus antaa turvaa niin omiin kuin läheistesi suurimpiin henkilöriskeihin. Etenkin lapsiperheet näkevät henkivakuutuksen tärkeänä turvatakseen perheenjäsenensä ja itsensä, jos jotain ikävää sattuisi.

Elämässä voi joskus tapahtua ikäviä asioita, joilla on suuri vaikutus niin meihin itseemme kuin meidän läheisiimme. Muutokset terveydentilassa, työkyvyttömyys ja henkilön poismeno ovat esimerkkejä tapahtumista, jotka voivat vaikuttaa suuresti perheen toimentuloon. Näitä varten on hyvä turvautua henkivakuutuksen avulla.

LähiTapiola Pohjanmaan palvelupäällikkö Fanny Fagerström kertoo omakohtaisesta kokemuksestaan.

- Lapsen saaminen ja äidiksi tuleminen mullisti maailmani. Ihanassa uudessa elämäntilanteessa havahduin samalla siihen, että kyse ei ole enää minun turvastani. Haluan myös, että lapseni ja puolisoni elämä on turvattuna, jos jotain ikävää sattuisi.

Henkivakuutusten kohdalla on tärkeä huomioida, että se ei ole jokaiselle tarjottava samanlainen pakettiratkaisu. Sen sijaan henkivakuutus räätälöidään aina henkilöille heidän elämäntilanteensa mukaan. Henkilön velat, tulot, omaisuus, alaikäisten lasten määrä sekä esimerkiksi työnantajan tarjoama turva ja sosiaaliturva tulee huomioida. Lisäksi on tärkeä pitää mielessä, että elämäntilanteiden muuttuessa henkivakuutusta on hyvä päivittää.

Huomioi nämä asiat henkivakuutuksessa

 1. 1.

  Läheiset: Keiden toimeentulo olisi turvattava, jos itse kuolee tai joutuu työkyvyttömäksi tai toisinpäin keiden kuolema tai työkyvyttömyys vaikuttaisi omaan toimeentulooni niin, että minulla ja lapsillani olisi vaikea selviytyä.

 2. 2.

  Velka: Henkivakuutuksen mitoittamiseen vaikuttaa se, kuinka paljon henkilöllä on velkaa. Kuoleman sattuessa läheisten tulisi selviytyä velanhoidosta, kun kuolleen tuloja ei enää ole. Sama koskee työkyvyttömyyttä.

 3. 3.

  Tulot: Oma tulotaso vaikuttaa henkivakuutuksen tarpeeseen sekä sen suuruuteen ja sitä kautta myös maksettavan henkivakuutusmaksun suuruuteen

 4. 4.

  Muu turva: Esimerkiksi työnantajan tarjoama turva tai yhteiskunnan tarjoama sosiaaliturva kannattaa huomioida henkivakuutusta hankittaessa. Kannattaa miettiä, mihin riskeihin haluaa varautua, mihin riskeihin muut ovat varautuneet puolestasi ja mitä riskejä kannat itse.

 5. 5.

  Ajankohta: Henkivakuutus on aina ajankohtainen. Turva kannattaa laittaa kuntoon ennen kuin jotain ikävää tapahtuu. Turvaa on syytä tarkistaa määräajoin. Elämässä tapahtuvat muutokset vaikuttavat henkivakuutuksen tarpeeseen.

 6. 6.

  Älä unohda säästämistä. Hyvä nyrkkisääntö on, että vaikutuksiltaan isot riskit kannattaa vakuuttaa ja pienempiin voi rakentaa puskuria myös säästöillä. Pitkäjänteisellä säästämisellä turvataan toimeentuloa nyt ja tulevaisuudessa ja on hyvää talouden suunnittelua.

Laske hinta henkivakuutukselle

Henkivakuutukset myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.