<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lahjoitukset ja stipendit

LähiTapiola Pohjanmaan lahjoituksilla ja stipendeillä haluamme edistää hyvinvointia ja elämänturvaa alueellamme.

Me LähiTapiola Pohjanmaalla panostamme vahvasti ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, joilla edistetään niin omistaja-asiakkaidemme kuin muidenkin pohjalaisten hyvinvointia ja elämänturvaa. Yksi merkittävä osa tätä toimintaa ovat lahjoitukset ja stipendit, joita jaamme vuosittain. Alta löydät yleistä tietoa niistä. Lisäksi meillä on ajoittain myös muitakin lahjoituksia. Jokaiselle haulle tehdään oma sivu hakuajan lähestyessä.

Vuosittain toistuvat lahjoitukset ja stipendit

Vuosittaisten käyttörahastolahjoituksien kautta tuemme erilaisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä toiminta-alueellamme. Vuoden 2024 aikana lahjoitamme 500 000 euroa yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Lahjoitusten pääteemat vuoden 2024 käyttörahastolahjoituksille ovat:

 1. 1.

  Arjen turvallisuus ja pelastustoiminta

 2. 2.

  Kestävä ja elinvoimainen lähiyhteisö

 3. 3.

  Henkisen hyvinvoinnin edistäminen ja mielenterveys

Yhdistyksillä ja yhteisöillä on nyt mahdollisuus hakea tukea hakulomakkeen kautta. Viimeinen hakupäivä on 3.3.2024. Käyttörahastosta lahjoitettavalle ympäristöstipendille on oma hakuaikansa syksyllä 2024.

Täältä löydät lisätietoa vuoden 2023 lahjoituksista .

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssi on MIELI ry:n tuottama ilmainen noin 30 minuutin nettikurssi, joka sopii kaikille valmentajille aloittelijoista kokeneempiin valmentajiin. Valmentajien lisäksi kurssia suositellaan henkilöille, jotka ovat lasten ja nuorten urheiluseurantoiminnassa mukana, kuten seuran johto ja huoltajat. Kurssin kautta pääsee tutustumaan toimintatapoihin, joiden avulla valmentaja voi harjoituksissa tukea ja vahvistaa nuorten mielen hyvinvointia.

Edesauttaaksemme lasten ja nuorten henkistä hyvinvointia, LähiTapiola Pohjanmaa antaa rahallisen lahjoituksen kaikille alueemme joukkueille, jonka valmentajat, joukkueenjohtajat ja muut edustajat suorittavat ”Nuori mieli urheilussa” -verkkokurssin.

Lahjoituksen summa määräytyy joukkueen koon mukaan seuraavasti.

Joukkueessa lapsia/nuoria:

 • ≥10 = 200 €

 • 11 – 20 = 400 €

 • 21 – 30 = 600 €

 • 31≤ = 800 €

Lahjoituksen saamiseksi joukkueen valmentajien, joukkueenjohtajien ja muiden samankaltaisten edustajien tulee suorittaa Nuori mieli urheilussa -valmennuskurssi sekä toimittaa todistukset hakemuksen liitteenä. Hae tukea sähköisen lomakkeen kautta. Hakemukset käsitellään neljä kertaa vuodessa viikoilla 8, 19, 34 ja 45.

Ilmastonmuutos näkyy jo täällä Pohjanmaalla konkreettisesti esimerkiksi myrskyjen, metsäpalojen ja tulvien myötä. Haluamme LähiTapiolassa edistää Pohjanmaan elinvoimaa mahdollisimman laajalla tasolla – myös ympäristönäkökulmasta. Tämän vuoksi perustimme vuonna 2021 10.000 euron vuosittaisen ympäristöstipendin.

Ympäristöstipendiä voi hakea voittoa tavoittelemattomat yhdistykset, jotka toimivat LähiTapiola Pohjanmaan toiminta-alueella. Uskomme, että alueeltamme löytyy järjestöjä, joiden konkreettisille ideoille puuttuu hankerahoitus ja tässä haluamme auttaa. Stipendi on tähän asti jaettu kolmesti, seuraavan kerran syksyllä 2024.

Lisätietoa vuoden 2024 ympäristöstipendihausta tulossa lähempänä hakua.

Omistaja-asiakkaamme ja pohjalaiset ylipäätään hakeutuvat mielellään vesistöjen luo viettämään aikaa. Edistääksemme turvallisuutta vesistöjen äärellä liikkuville olemme usean vuoden ajan lahjoittaneet pelastusrenkaita sellaisiin kohteisiin, jossa niitä erityisesti kaivataan. Kampanjalle avataan oma haku kesän kynnyksellä, jolloin kuka tahansa saa ehdottaa mahdollisia kohteita. Ehdotusten joukosta valitaan tietty määrä kohteita, jotka saavat pelastusrenkaan.

Lasten turvallisuuden ja näkyvyyden lisääminen liikenteessä on meille sydämenasia. Siksi lahjoittamme, joka vuosi heijastinliivejä ryhmille niin tarhoissa, kouluissa kuin järjestöissä. Lahjoituksia varten pyydämme ehdotuksia, joita varten avataan oma haku kesän lopussa.