Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan ryhmäeläkevakuutuksesi

Tältä sivulta löydät tietoa ryhmäeläkevakuutuksesta ja siitä, miten huolehdit eläketurvastasi.

Verkkopalvelun kautta löydät tarkemmat tiedot vakuutuksestasi.

Mikä on ryhmäeläkevakuutus?

Se on työnantajasi järjestämä ja maksama vapaaehtoinen lisäeläketurva, joka on tarkoitettu täydentämään lakisääteistä eläkettäsi. Tämä on sinulle arvokas etu, sillä sen voi saada vain henkilöstöryhmä, eikä samanlaista täydentävää eläketurvaa ole tarjolla yksityishenkilölle.

Ryhmäeläkkeen eläkeikä voi olla lakisääteistä eläkeikääsi alhaisempi, minkä johdosta sinulla saattaa olla oikeus nostaa lisäeläkettä jo ennen lakisääteisen eläkeiän täyttymistä.

Oman eläkeikäsi ja muut eläkevakuutuksen tiedot pääset näkemään kätevästi verkkopalvelumme kautta, kun sopimus on astunut voimaan. Voit myös aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Työnantajasi maksamia lisäeläkemaksuja ei veroteta palkkana työsuhteen aikana ja aikanaan maksettavaa eläkettäsi verotetaan ansiotulona, kun vakuutus täyttää ryhmäeläkevakuutukselle verotuksessa asetetut vaatimukset.

Turvaa jo työuran aikana

Ryhmäeläkevakuutukseen sisältyy aina turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalle. Lisäksi vakuutus sisältää kuolemanvaraturvan.

Työnantajan maksamat eläkemaksut kerryttävät sinulle lisäeläkettä. Oikeutesi kertyneeseen säästöön säilyy, vaikka työsuhde päättyisi ennen eläkeikää, jollei työnantajasi ole eläkevakuutusta tehdessä muuta sopinut.

Täältä löydät lisää tietoa työntekijälle ja työnantajalle.

­

Näin hyödyt ryhmäeläkkeestä

Vasemmassa kuvassa on esimerkki tilanteesta, jossa ryhmäeläkkeen eläkeikä on alempi kuin lakisääteinen eläkeikä. Silloin ryhmäeläkettä voi nostaa jo ennen vanhuuseläkkeelle jäämistä, mikä voi mahdollistaa työelämästä poisjäämisen ennen lakisääteistä eläkeikää.

Oikeassa kuvassa on esimerkki siitä, miten ryhmäeläkkeellä voi täydentää osittaista vanhuuseläkettä sekä lakisääteistä vanhuuseläkettä. Tämä mahdollistaa pehmeän siirtymän pois työelämästä. Näihin asioihin sinun tarvitsee ottaa kantaa vasta, kun olet saavuttamassa sopimuksen eläkeiän.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, autamme mielellämme kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä.

Ota yhteyttäKatso myös: