Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kapitalisaatiosopimus

Kapitalisaatiosopimus tarjoaa kattavaa varainhoitoa ja suuren sijoittajan etuja. Se on vaivaton ratkaisu yrityksen varallisuuden hoitamiseen ja sijoitusriskin hallintaan. Halutessasi ammattilainen hoitaa varoja puolestasi. Voit myös päättää sijoituskohteista ja säästöjen kohdentamisesta itse.

Kapitalisaatiosopimus yrityksen pitkäaikaiseen säästämiseen

Kapitalisaatiosopimus on tarkoitettu pitkäaikaiseen säästämiseen. Suositeltu sijoitusaika on vähintään viisi vuotta, mutta voit nostaa säästöjä milloin tahansa.

Olemme tehneet vakuutussäästämisen mahdollisimman helpoksi. Saat käyttöösi yhden sopimuksen, jonka alla voit hallita kaikkia sijoituksiasi.

Sopimusaikana voit muuttaa sijoitussuunnitelmaa, kuten vaihtaa sijoituskohdetta tai tehdä säästön siirtoja kohteesta toiseen. Kertynyt tuotto verotetaan vasta, kun nostat varoja sopimuksesta.

Sopimuksen arvonkehitys sidotaan valitsemiisi sijoituskohteisiin, jotka voit valita laajasti hajautetuista sijoitussalkuista ja kattavasta valikoimasta sijoitusrahastoja.

Kapitalisaatiosopimuksen sijoituskohteet

Voit valita kapitalisaatiosopimuksen sijoituskohteet monipuolisesta valikoimastamme. Sopimuksen sisällä sinulla voi olla useita eri sijoitusstrategioita - valitsemalla yhden tai useamman sijoituskohteen voit rakentaa vakuutussopimuksen sisällä tavoitteitasi vastaavan ratkaisun. Voit kerryttää säästöjäsi sekä kertasijoituksilla että säännöllisesti kuukausittain. Voit halutessasi muuttaa sijoitussuunnitelmaa markkinatilanteen tai elämäntilanteesi muuttuessa. Voit esimerkiksi vaihtaa varoja riskisemmistä tuotteista pienemmän riskin tuotteisiin ilman veroseuraamuksia.

Jos yrityksesi sijoitusvarallisuus ylittää 100 000 euroa, käytössäsi ovat kattavat Private Banking -palvelumme.

Kun valitset sijoituskohteeksi laajan hajautuksen salkut, omaisuudenhoidon ammattilainen tekee sijoituspäätökset puolestasi sovittujen rajojen puitteissa. Autamme sinua valitsemaan sijoitustavoitettasi ja riskinsietokykyäsi vastaavan salkun kolmesta eri vaihtoehdosta. Laajan hajautuksen sijoitussalkkujen kautta ulottuvillasi on laaja kattaus sijoituskohteita, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan ulottuvilla.

Seligson & Co Varainhoitosalkkujen tavoitteena on tarjota asiakkaille markkinatuottoa kustannustehokkaasti. Palvelu perustuu vuosikymmenien kokemukseen, rahoitusteoriaan ja laajaan tutkimukseen. Tarjoamme tähän malliin perustuen salkkuja, jotka on suunniteltu erilaisten sijoittajien tarpeisiin. Tutustu Seligson & Co Varainhoitosalkkuihin .

Vakuutukseen on valittavissa useita LähiTapiolan ja Seligson & Co Oyj:n sijoitusrahastoja. Sijoitusvakuutus mahdollistaa rahastojen vaihdon ilman veroseuraamuksia. Tutustu sijoitusrahastoihin .

Näin aloitat vakuutussäästämisen

Voit varata ajan tapaamiseen , niin pääset juttelemaan säästämisen ja sijoittamisen asiantuntijan kanssa. Voit jättää myös soittopyynnön ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Kapitalisaatiosopimuksen tuoteseloste ja ehdot

Tuoteseloste
Ehdot

Avaintietoasiakirjat

Kapitalisaatiosopimuksen ja sijoituskohteiden avaintietoesitteet.
LähiTapiola-rahastojen avaintietoesitteet löydät sijoitusrahastojen sivuilta.

Seligson&Co -rahastojen avaintietoesitteet löydät Seligson&Co:n esitteet ja katsaukset sivulta. Siirry Seligson&Co:n sivuille.

Vakuutuksen vuosittainen hoitokulu vaihtelee säästösumman mukaan 0,5 ja 0,2 prosentin välillä:

  • 0,5 % 100 000 euroon asti

  • 0,3 % 100 000 euron ylittävältä osalta

  • 0,2 % 2 000 000 euron ylittävältä osalta.

Sijoituskohteista perittävät kulut on kuvattu sijoituskohdekohtaisissa säännöissä ja avaintietoesitteissä.

Paljonko maksaa varojen nosto sopimuksesta?

Voit nostaa säästöjä sopimukseltasi milloin tahansa sopimusaikana. Tiettyihin sijoituskohteisiin voi liittyä nostokuluja, joten tutustuthan tarkemmin sijoituskohdemateriaaleihin. Kolmannesta säästönnostosta alkaen perimme myös 24,74 euron (v.2021) toimenpidemaksun. Sopimuksen irtisanomisesta ei peritä kulua. Huomioithan, että osittaisen noston jälkeen säästöön pitää jäädä vähintään 150 euroa.

Palveluntarjoajat

Sijoitusvakuutukset ja kapitalisaatiosopimukset tarjoaa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja omaisuudenhoidon LähiTapiola Varainhoito Oy.

Verotus on esitetty 1.1.2024 mukaisesti. Verotussäännökset ja -käytännöt voivat muuttua.

LähiTapiola ei vastaa sijoitusten arvon kehityksestä tai mahdollisesta arvon alentumisesta. Riski sijoituksen arvonkehityksestä on sinulla vakuutuksenottajana ja voit myös menettää sijoittamasi pääoman osittain tai kokonaan.

Huomioithan, että vaikka sijoitussalkuissa on samoja kohteita kuin LähiTapiolalla, valitsemasi salkun tuotot eivät ole suoraan verrattavissa LähiTapiolan sijoitustoiminnan tuottoihin. Tuotto-odotukset ovat pitkän aikavälin tuottokehitykseen perustuvia arvioita. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan .