Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaa

Tervetuloa oman alueyhtiösi sivuille! LähiTapiola Pirkanmaa palvelee henkilökohtaisesti ja paikallisesti, lähellä sinua. Tule toimistollemme tai varaa aika tapaamiseen, soita puhelinpalveluumme tai asioi helposti verkkopalvelussa.

Ajankohtaista

LähiTapiola Pirkanmaan vierailu Orneule Oy:n luona

Orneule Oy innovoi aina uutta!

Orneule Oy on vuonna 1978 perustettu Suomen suurin neulosten valmistaja. Tehdas sijaitsee Orivedellä, jossa neulotaan vuosittain yli 0,5 miljoonaa kiloa neulosta. ”Asiakkaitamme ovat sekä kotimaiset että ulkomaiset yritykset ja laitokset”, kiteyttää perheyrityksen toimitusjohtaja Jyrki Uotila. Viennin osuus myynnistä on noin 20 % ja tärkeimpiä vientimaita ovat Venäjä, Baltian maat, Ruotsi ja Saksa. Monipuolinen konekanta mahdollistaa hyvin erityyppisten neulosten valmistamisen kestovaippamateriaalista moottorisahan terän pysäyttävään neulokseen.

Muuttuvat ajat vaativat nopeaa reagointia

Vuosien saatossa Oriveden tehtaalla valmistettavien materiaalien luonne on muuttunut. Uusia ideoita saadaan muun muassa asiakkailta sekä lankatehtailta ja niihin vastataan ketterästi. Nykyään Orneuleen neuloksissa korostuvat teknisyys sekä ekologiset näkökulmat. ”Uudet innovaatiot ja onnistumiset saavat jatkamaan alalla”, pohtii myyntipäällikkö Timo Uotila.

Koronavirusepidemian myötä Orneuleen tehtaalla valmistetaan nyt myös uudenlaista, vettä ja likaa hylkivää neulosta. Tavoitteena on, että kotimaiset valmistajat voisivat valmistaa erikoisneuloksesta terveydenhuollon suojavaatteita. Huoltovarmuuskysymykset ohittavat tärkeysjärjestyksessä muita asioita ja toki pääasiallisten tuotteiden kysyntä on hieman hiljentynyt tilanteen vuoksi, joten poikkeusolojen vaatima tuotanto on siinäkin mielessä mahdollista.

Neulos viilto-onnettomuuksien ehkäisyyn

Mielenkiintoinen uutuus on viranomaistyössäkin hyödynnettävä materiaali, joka estää viiltojen aiheuttamia onnettomuuksia. Idea Cutloniin sai alkunsa jo vuonna 2011 ammattilaisjääkiekkoon liittyneen vakavan onnettomuuden seurauksena. Tarkoituksena oli kehittää ohut ja joustava suojamateriaali, joka estää luistintin terien aiheuttamia viilto-onnettomuuksia. ”Kehitystyön jälkeen tuotteesta tuli niin hyvä, että Cutlonin käyttötarkoitusta ei enää voinut rajata vain jääkiekkoon. Neulosmateriaalille löytyy rajattomasti käyttökohteita parantamaan turvallisuutta esimerkiksi pelastuslaitoksilla, muissa viranomaistöissä, teollisuudessa ja urheiluvaatteissa”, iloitsee yrittäjä Toni Nieminen. Cutlon on täysin kotimainen tuote materiaalista valmistukseen.

Cutlonin käyttäjäkokemukset ovat erinomaisia. Tuotteita on miellyttävä käyttää ja suuri hyöty työnantajille on tuotteiden vähentämät sairauslomapäivät. Esimerkiksi teollisuuden alalla on jo nyt pystytty ehkäisemään useita satoja työtapaturmia Cutlonin avulla, vaikka tuote on ollut markkinoilla vasta hetken.

Kansainvälinen päänavaus tapahtui tänä keväänä, kun suuri pohjoisamerikkalainen urheiluyritys otti tuotteen testiin ja suurempi lanseeraus siintelee tulevana syksynä. ”Intohimoisena jääkiekkoilijana sydäntä sykähdyttää, että vaikken päässyt koskaan pelaamaan NHL:ään, on meillä nyt mahdollisuus päästä sinne oman tuotteen kautta”, myhäilee Toni Nieminen.

Paikallinen vakuutuskumppani helpottaa arkea

Orneule Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Uotila arvostaa yhteistyötä LähiTapiola Pirkanmaan kanssa: ”Paikallinen kumppani helpottaa asiointia ja erityisen tärkeää on se, että saan avun yhteen numeroon soittamalla. En voisi kuvitellakaan asioivani esimerkiksi helsinkiläisen toimijan kanssa. Paikallisuus, nopeus ja helppous ovat ehdottomia valtteja”. Orneule Oy:n asiakkuuspäällikkönä LähiTapiola Pirkanmaalla toimii Kirsti Syvänen.

Aloitteleville yrittäjille Cutlonin Toni Nieminen antaa lopuksi muutaman tärkeän neuvon: ”Käytä aikaa siihen, että liiketoimintamalli ja liikeidea ovat selkeät, pyri minimoimaan riskit, tee taustatyöt erinomaisesti, äläkä lähde soitellen sotaan.”


Tarvitsetko yritysrahoitusta?


TyEL- ja YEL-vakuutukset Elon verkkopalvelussa

Jos käytät verkkopalvelua vain työeläkevakuutusten hoitamiseen, voit kirjautua suoraan www.elo.fi/verkossa.


LähiTapiolan Työkykypalvelu

Laajensimme nyt ennestään Työkykypalvelun tarjontaamme. Lisäsimme mukaan mahdollisuuden hankkia työterveyshuollon vakuutuksen avulla, jossa kaikki hoitopalvelut tuotetaan TerveysHelppi–palvelumme kautta. Lue lisää.

Ota yhteyttä

Henkilöasiakkaat ma-pe 8-18, la 9-15
03 3391 1200
Yritys- ja maatila-asiakkaat ma-pe 8.30-16.30
03 3391 1200
Korvaukset ma-pe 8-17
03 3391 1200
Koti-, ajoneuvo- ja matkahätäpalvelu 24 h
+358 800 0 4531