Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Lantbruket i förändring

Det sker förändringar på lantbruket och lantbruksföretagarnas liv. Vid förändringar lönar det sig att kontakta LokalTapiola. Våra lantbruksexperter besöker gärna din gård och gör ett avgiftsfritt skyddskartläggning och omsorgsbesök.

Lantbruksförsäkringar

Vi kartlägger tillsammans försäkringsskyddet för ditt lantbruk och du kan igen lita på att försäkringen motsvarar förhållandena på ditt lantbruk och att den är tillräckligt omfattande.

Läs mer om lantbruksförsäkringar

Generationsväxling

Förbered dig för generationsväxling på din gård redan några år före den planerade tidpunkten.

Läs mer om generationsväxling

Anställning av en arbetstagare

Ska du anställa en arbetstagare till ditt lantbruk? Arbetsgivaren har skyldigheter som du ska sköta när du en anställer ny arbetstagare.

Läs mer om anställning av en arbetstagare

Investering

Det behövs investeringar på gårdar som fortsätter, effektiverar och utvidgar produktionen. LokalTapiola möjliggör dessa investeringar genom att försäkra lantbruksbyggnader.

Läs mer om lantbrukets investering

Virkeshandel

Efter en lyckad virkesaffär lönar det sig för dig att tala med våra experter om placeringen av pengarna. När din skog förvandlas till pengar fortsätter lönsamheten med god kapitalförvaltning

Läs mer om virkeshandel

Bolagisering av lantbruket

Som lantbruksföretagare lönar det sig för dig att fundera över vilken bolagsform som är den mest ändamålsenliga med tanke på din verksamhet.

Läs mer om bolagisering av lantbruket