Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Tavaran­kuljetus­vakuutus

Tavarankuljetusvakuutuksella tyypillisesti vakuutettavia kuljetuksia ovat yrityksen osto- ja myyntikuljetukset sekä tuonti- ja vientikuljetukset. Vakuutus tehdään yritykselle, jolla kaupan osapuolena on toimitusehdon mukaan kuljetusriski tai vakuuttamisvelvollisuus.

Kattaa yrityksen tavaralle kuljetuksen aikana aiheutuneita vahinkoja.

Jatkuville kuljetuksille vuosisopimus, yksittäisille tavaran kertakuljetusvakuutus.

Vakuutettavat kuljetukset valittavissa asiakkaan tarpeen mukaan.

Oceanwide–verkkopalvelu tuo joustavuutta vakuutustodistusten tekemiseen.

Mitä tavarankuljetusvakuutus kattaa

Tavarankuljetusvakuutus

Jatkuva tavarankuljetusvakuutus kattaa vakuutuskirjalla mainitut, yrityksen vastuulla olevat kuljetukset. Vakuutusturva uudelle ja pakatulle tavaralle on pääsääntöisesti täysvakuutus, jolloin korvataan kuljetettavalle tavaralle ulkoapäin aiheutuneita äkillisiä ja ennalta-arvaamattomia esinevahinkoja. Käytetyn tai pakkaamattoman tavaran, kansilastin tai avonaiseen kuljetusvälineeseen lastatun tavaran osalta vakuutus on aina laajuudeltaan rajoitetumpi.

Kuljetusvakuutuksesta korvataan laajuudesta riippumatta yhteishaverikustannuksia. Kaupallisten kuljetusten lisäksi vakuutusta voi laajentaa kattamaan yrityksen vastuulla olevia muitakin kuljetuksia kuten toimipisteiden väliset kuljetukset näyttelyt ja messut sekä alihankinta ja koekäyttökuljetukset.

Tavaran kertakuljetusvakuutus on tarkoitettu asiakkaan vastuulla olevalle yksittäiselle osto-, myynti-, tuonti-, vienti- tai muuttokuljetukselle. Vakuutus kattaa kuljetuksen aikana kuljetettavalle omaisuudelle sattuneita ulkoisia esinevahinkoja sovitun mukaisesti.

Näyttelyvakuutus on tarkoitettu kattamaan riskejä, joille näyttelytavara altistuu näyttely- ja messukuljetuksissa, itse näyttelyssä sekä näihin liittyvissä tavaran käsittelyissä. Vakuutus kattaa edestakaisten kuljetuksien ja yksittäisen näyttelyn aikana vakuutetulle omaisuudelle sattuneita ulkoisia esinevahinkoja sovitun mukaisesti.

Vakuutuksen kohteena on asiakkaan oman omaisuuden kuljetukset omalla kalustolla, esim. työkoneen kuljetus lavetilla. Vakuutus kattaa kuljetettavalle tavaralle aiheutuvia suoranaisia esinevahinkoja, joista keskeisimmät ovat liikenneonnettomuus ja palo.

Usein kysyttyä

Rahdinkuljettajan kuljetusvastuuvakuutus kattaa vain lain tai sopimusten mukaista rajoitettua vastuuta, esimerkiksi kotimaisessa maantierahdinkuljetuksessa vastuu on max. 20 €/kg. Lisäksi vahingosta on tehtävä huomautus rahdinkuljettajalle määräajassa, muuten rahdinkuljettaja vapautuu vastuusta.

Yhteisellä haverilla tarkoitetaan uhrausta, joka on tehty merellä lastia ja alusta uhkaavan yhteisen vaaran torjumiseksi. Sellainen tilanne voi syntyä, kun esimerkiksi osa lastista joudutaan heittämään mereen, jotta muu lasti, rahti ja alus pelastuisivat. Aluksen tai lastin pelastamisesta aiheutuneet kustannukset jaetaan eri osapuolien kesken. Näitä yhteishaverikustannuksia korvataan kuljetusvakuutuksesta riippumatta sen laajuudesta.

Sotavakuutuslisäturvalla laajennettu tavarankuljetusvakuutus kattaa sotariskin. Lisäturvasta korvataan sota-aseen käytöstä tavaralle aiheutuneita vahinkoja meri- tai lentokuljetuksen aikana. Sotavakuutus ei kuitenkaan automaattisesti ole voimassa korkean sotariskin alueilla, ellei LähiTapiolan kanssa ole toisin sovittu. Lue lisää sotariskialueista (pdf).

Incoterms-toimituslausekkeet ovat Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) kauppaehtoja, jotka määrittelevät ostajan ja myyjän vastuun toimituksesta, tavarasta sekä kustannuksista. Avaa Incoterms 2020-esite

Saat sovittaessa käyttöösi LähiTapiolasta tunnukset 24/7 verkkoalustalle, jolla voit tehdä ja tulostaa veloituksetta Certificate ja Insurance Policy –vakuutustodistuksia vakuutetuista vientikuljetuksista. Ohjelma tarkistaa myös talouspakotteiden alaiset yritykset, alukset ja yksityishenkilöt. Siirry verkkoalustalle.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyviä asioita.

Katso toimintaohjeet