YEL-vakuutus

Yrittäjän lakisääteinen työeläkevakuutus (YEL) antaa turvaa monenlaisissa elämäntilanteissa ̶̶ eläkkeelle jäädessä, työttömyydessä, perhettä perustaessa ja sairastuessa.

LähiTapiolan työeläkevakuutuskumppani on työeläkeyhtiö Elo. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 % hoitaa työeläkevakuutuksensa Elossa. Elon vakuutukset saat kätevästi LähiTapiolan kautta. Kysy lisää LähiTapiolasta tai suoraan Elosta.

YEL-vakuutuksen esittely

  • Yrittäjän työeläkevakuutus on yrittäjän koko sosiaaliturvan perusta. Se antaa turvaa vanhuuden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalta. YEL-työtulo vaikuttaa eläkkeen lisäksi myös muuhun yrittäjän sosiaaliturvaan mm. Kelan sairauspäiväraha.
  • Yrittäjän on otettava YEL-vakuutus kuuden kuukauden kuluessa yrittäjätoiminnan aloittamisesta. Vakuutuksen voi ottaa takautuvasti kuluvalle ja kolmelle edelliselle kalenterivuodelle.
  • Voit siirtää YEL-vakuutuksesi toisesta työeläkevakuutusyhtiöstä Eloon neljännesvuosittain (tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen). Vakuutuksen on kuitenkin pitänyt olla voimassa edellisessä yhtiössä vähintään vuoden.

Hoida TyEL- ja YEL-vakuutukset Elon omassa verkkopalvelussa

Elon verkkopalvelusta löydät kaiken, mitä työeläkevakuutusten hoitamiseen tarvitset, olit sitten yrittäjä, työnantaja tai tilitoimiston edustaja. Kuntoutus- ja eläketiedot löytyvät samasta verkkopalvelusta. Verkkopalvelusta suurtyönantajat löytävät työkaluja yrityksen työkyvyttömyysriskien ja niistä aiheutuvien kulujen ehkäisyyn ja hallintaan. Lisätietoja Elon palvelusta ja sen käyttöönotosta www.elo.fi/verkkopalvelu.

Pääset työeläkevakuutuksiisi edelleen myös LähiTapiolan verkkopalvelusta siirtymällä Sopimusyhteenvedolta löytyvän linkin kautta Elon verkkopalveluun. Jos käytät verkkopalvelua vain työeläkevakuutusten hoitamiseen, voit kirjautua Elon palveluun sivulta sivulta www.elo.fi/verkossa.

Elo Työeläkeyhtiö


Katso myös:

Yrittäjän Omaturva
Yrittäjän Omaturva

Yrittäjän Omaturva suojaa perheen, toimeentulon sekä yrityksen jatkuvuuden.

LähiTapiola LokalTapiola
Yrittäjien tapaturmavakuutus

Yrityksen tärkein voimavara on yrittäjä itse

matkavakuutus
Matkustaminen

Hoida matkavakuutukset kuntoon hyvissä ajoin.