TyEL-vakuutus

Kun työnantajana palkkaat työntekijän työsuhteeseen, sinun on vakuutettava hänet lakisääteisellä työeläkevakuutuksella (TyEL). TyEL-vakuutus takaa työntekijälle työeläketurvan.

LähiTapiolan työeläkevakuutuskumppani on työeläkeyhtiö Elo. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 % hoitaa työeläkevakuutuksensa Elossa. Elon vakuutukset saat kätevästi LähiTapiolan kautta. Kysy lisää LähiTapiolasta tai suoraan Elosta.

TyEL-vakuutuksen esittely

  • TyEL-vakuutus antaa työntekijälle (17−68-vuotias) turvaa vanhuuden, työkyvyttömyyden ja perheen huoltajan kuoleman varalta.
  • Työnantajan on otettava TyEL-vakuutus viimeistään ensimmäistä palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden aikana. Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai kotitalous.
  • Voit siirtää TyEL-vakuutuksesi toisesta työeläkeyhtiöstä Eloon neljännesvuosittain (tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen), jos vakuutuksesi on ollut voimassa toisessa yhtiössä vähintään vuoden.

Elon palvelut TyEL-vakuutusasiakkaille

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 % hoitaa työeläkevakuutuksensa Elossa.

Vakuutus- ja eläkepalveluiden lisäksi Elo tarjoaa TyEL-vakuutusasiakkailleen:

Hoida TyEL- ja YEL-vakuutukset Elon omassa verkkopalvelussa

Elon verkkopalvelusta löydät kaiken, mitä työeläkevakuutusten hoitamiseen tarvitset, olit sitten yrittäjä, työnantaja tai tilitoimiston edustaja. Kuntoutus- ja eläketiedot löytyvät samasta verkkopalvelusta. Verkkopalvelusta suurtyönantajat löytävät työkaluja yrityksen työkyvyttömyysriskien ja niistä aiheutuvien kulujen ehkäisyyn ja hallintaan. Lisätietoja Elon palvelusta ja sen käyttöönotosta www.elo.fi/verkkopalvelu.

Pääset työeläkevakuutuksiisi edelleen myös LähiTapiolan verkkopalvelusta siirtymällä Sopimusyhteenvedolta löytyvän linkin kautta Elon verkkopalveluun. Jos käytät verkkopalvelua vain työeläkevakuutusten hoitamiseen, voit kirjautua Elon palveluun sivulta sivulta www.elo.fi/verkossa.

Elo Työeläkeyhtiö


Katso myös:

Ryhmäeläkevakuutus

Ryhmäeläkevakuutuksen avulla luot taloudellista turvaa niin henkilöstölle kuin itsellesi.

LähiTapiola LokalTapiola
Työtapaturmavakuutus

Työntekijälle turva työtapaturmien ja ammattitautien varalle. Lisäturvaa myös vapaa-ajalle.

Tapaturmavakuutus
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus työntekijälle

Lisäturvaa Lakisääteiseen tapaturmavakuutukseen kuuluvalle työntekijälle

matkavakuutus
Matkustaminen

Hoida matkavakuutukset kuntoon hyvissä ajoin.