Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Työ­kyvyttömyys­vakuutus

Ohimenevä tai pysyvä työkyvyttömyys voi aiheuttaa tilanteen, jossa tulotasosi ja taloudellinen tilanteesi alenee tilapäisesti tai pysyvästi. Työkyvyttömyyden vakuutuksilla voit turvata itsesi ja perheesi toimeentulon työkykysi heikentyessä.

Työkyvyttömyys voi olla lyhytaikaista, pitkittyvää tai pysyvää.

Työkyvyttömyyden perusteella maksettava päiväraha varmistaa toipumisajan toimeentulon.

Pysyvästä työkyvyn menettämisestä maksetaan veroton kertakorvaus.

Yrittäjillä on usein tarve täydentävälle turvalle.

Mitä työkyvyttömyysvakuutus kattaa

Voit varautua sairauden tai tapaturman aiheuttamaan sairauslomaan ja pysyvään työkyvyttömyyteen päivärahavakuutuksen ja pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksen turvin. Vakuutus on sinulle henkilökohtaisesti räätälöity turva, joisa huomioidaan tulotasosi ja taloudellinen tarpeesi. Huomaa, että työkyvyttömyysvakuutukseen sisältyy aina turva kuoleman varalta.

Työkyvyttömyysturva kannattaa mitoittaa tulojesi ja elämäntilanteesi mukaan, jotta tulotasosi säilyy ennallaan työkyvyttömyyden yllättäessä. Työkyvyttömyysturva onkin hyvä tarkistaa säännöllisesti, jotta se on oikealla tasolla elämäntilanteeseesi nähden. Ohimenevään tai pysyvään työkyvyttömyyteen tarjoamme kahti eri vakuutusta:

TyökyvyttömyysvakuutuksetSisältää

Työkyvyttömyys voi olla lyhytaikaista, pitkittyvää tai pysyvää, jolloin työkyky menetetään kokonaan ja lopullisesti. Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan, kun sairaudesta tai tapaturmasta aiheutunut työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja on osoitettu lopulliseksi. Vakuutusta voi täydentää tapaturmasta aiheutuneen invaliditeetin vakuutuksella.

Sisältyy vakuutukseen

Työkyvyttömyys voi olla lyhytaikaista, pitkittyvää tai pysyvää. Sairauden tai vamman aiheuttaman sairausloman

ja työkyvyttömyyden pitkittyessä maksetaan sopimuksen mukaista päivärahaa.

Sisältyy vakuutukseen

Usein kysyttyä

Olet oikeutettu pysyvän työkyvyttömyyden perusteella maksettavaan kertakorvaukseen, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi, etkä pysyvän haitan vuoksi kykene enää tekemään omaa työtäsi tai muutakaan sellaista työtä, jota voitaisiin pitää sinulle sopivana, ja joka takaisi sinulle kohtuullisen toimeentulon. Sinulla ei ole myöskään mahdollisuuksia kouluttautua uudelleen.

Korvattavuuden edellytyksenä on lisäksi se, että sairautesi tila on vakiintunut ja pysyvä, paranemista ei ole odotettavissa eikä sairauden tila ole nopeasti huononeva. Sovittu kertakorvaus maksetaan, kun työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja on osoitettu lopulliseksi.

Korvausmäärä määritellään henkilökohtaisen tilanteesi mukaan. Jos sinulla on lapsia tai velkaa korvausmäärä voi kattaa esimerkiksi vuoden nettotulot, lainojen yhteismäärän sekä 20 000 € jokaista lastasi kohden.

Pysyvän työkyvyttömyyden korvaus on verovapaa. Työkyvyttömyyspäivärahasta maksettu päiväkorvaus on veronalaista ansiotuloa.

Työkyvyttömyyspäivärahasta maksetaan korvausta, kun yhtäjaksoinen työkyvyttömyys on kestänyt yli valitun omavastuuajan. Päivärahavakuutuksen omavastuuaika voi olla 21, 30, 60, tai 90 päivää.

Työkyvyttömyyspäivärahaa ja pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusta voi hakea 15 vuotta täyttänyt henkilö. Vakuutusta on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täyttää 59 vuotta. Vakuutus päättyy sen kauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 60 vuotta.

Työkyvyttömyysvakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, valitsemasi korvaussumma sekä terveydentilasi. Lisäksi pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusmaksua voi alentaa mahdollinen vuosittain vahvistettava asiakasetu.

Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan valitsemasi omavastuuajan jälkeen, jos jäät sairauslomalle sairauden tai tapaturman vuoksi. Korvauksia maksetaan koko vakuutusaikana enintään 365 tai 730 päivältä. Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan sinulle, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi. Työkyvyttömyysvakuutukseen sisältyy myös vakuutus kuoleman varalle itse määrittelemälläsi korvaussummalla.

Työkyvyttömyyspäivärahasta maksettu päiväkorvaus on veronalaista ansiotuloa. Pysyvän työkyvyttömyyden korvaus on verovapaa. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2022 voimassa olevien verosäännösten mukaisesti.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, laita meille viesti verkkopalvelussa. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyviä asioita.

Katso toimintaohjeet