Yrityksen ja yrittäjän eläkevakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Vapaaehtoinen eläkevakuutus parantaa eläkeajan toimeentuloa. Eläkevakuutukset sopivat yrittäjän, avainhenkilöiden ja henkilöstön eläketurvan täydentämiseen. Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä yhteydenottoa, niin autamme tekemään sinulle ja yrityksellesi parhaan eläkeratkaisun.

­

Voimassaolevan ryhmäeläkkeen ohjeet ja yhteydenotto täältä >>

­

Eläkevakuutus kerryttää eläkettä

Tekemäsi työ kerryttää eläkettä vanhuuden varalle. Työeläke on laissa säädetty ja pakollinen vakuutus, jonka työnantaja järjestää puolestasi. Yrittäjänä toimiessasi huolehdit pakollisesta eläketurvastasi itse.

Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi perusteella. Tekemäsi palkkatyö kerryttää eläkettä jo 17-vuotiaasta lähtien (yrittäjillä 18-vuotiaasta). Esimerkiksi uran alkuvaiheen matalapalkkaiset vuodet tai poissaolojaksot työelämästä pienentävät työeläkkeen määrää, koska eläkettä kertyy jokaisen vuoden työtulon mukaan.

Keskimääräinen kokonaiseläke on 1680 euroa kuukaudessa. Naisten keskimääräinen kokonaiseläke on 1499 euroa ja miesten 1898 euroa. Lähteenä Eläketurvakeskuksen 31. joulukuuta 2018 tilastot.

Tiedot kertyneestä työeläkkeestäsi säilytetään työeläkelaitosten ja Eläketurvakeskuksen rekistereissä, joista voit tarkistaa sinulle kertyneen eläkkeen määrän. Jos et ole varma omasta työeläkelaitoksestasi, voit selvittää sen kirjautumalla Eläketurvakeskuksen palveluun.

Vapaaehtoinen eläkevakuutus täydentää eläketurvaa

Vapaaehtoinen eläkevakuutus on yksi kustannustehokkaimmista ja vastuullisimmista tavoista sitouttaa ja palkita henkilöstöä. Se on erinomainen ratkaisu silloin, kun yritys haluaa antaa kohdennetulle henkilöstöryhmälle tai koko henkilöstölle hyvän eläketurvan.

Työnantajasi voi täydentää eläketurvaasi vapaaehtoisella eläkevakuutuksella. Myös yrittäjänä kannattaa harkita eläketurvan täydentämistä, jotta sinulla on mahdollisuus säilyttää mukava elintaso eläkepäivillä.


Katso myös:

Turvaa yrityksesi jatkuvuus

Ratkaisumme yrittäjän omaksi turvaksi suojaa perheen, toimeentulon sekä yrityksen jatkuvuuden.

LähiTapiola LokalTapiola
Työkykypalvelu

Yrityksen tuloksen tekevät viime kädessä sen työntekijät. Palkitse ja sitouta työntekijät.

Vakuutusratkaisullamme kannustat ja palkitset yrityksesi johtoa ja avainhenkilöitä.
Yrityksen johdon ja avainhenkilöiden vakuutukset

Johdon ja avainhenkilöiden vakuutukset palkitsevat ja turvaavat yrityksen johtoa.

YEL-vakuutus antaa turvaa yrittäjälle monenlaisessa elämäntilanteessa.
YEL-vakuutus

Yrittäjän lakisääteinen työeläkevakuutus takaa eläkkeen ja sosiaaliturvan.