Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikekumppanuusturva henkivakuutus

Liikekumppanuusturva henkivakuutusratkaisulla varmistetaan liiketoiminnan jatkuvuus yllättävien tilanteiden varalta. Yrittäjälle henkivakuutuksella voi olla suuri merkitys sosiaaliturvan täydentäjänä ja oman toimeentulon varmistajana. Henkivakuutuksella voit varautua vakavan sairauden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle.

Liikekumppanuusturva suojaa liiketoiminnan jatkuvuuden

Liikekumppanuusturva on sinun ja yhtiökumppaneiden aseman, sekä liiketoimintanne jatkuvuuden turvaksi tehtävä henkivakuutusratkaisu. Liikekumppanuusturva on usein tarpeellinen yrityksille, joiden liiketoimintaa pyörittää useampi omistaja. Tyypillisesti menestyvä liiketoiminta nojaa yrityksen omistajien työpanokseen. Yhden osakkaan osaamisen yllättävä menettäminen vakavan sairauden, pysyvän työkyvyttömyyden tai kuoleman seurauksena voi halvaannuttaa yrityksen toiminnan. Tämä on riski, joka monessa yrityksessä kaipaisi erityistä huomiota.


Henkivakuutus yrityksen osakassopimuksen tukena

Useamman omistajan yrityksellä on useimmiten syytä olla kattava osakassopimus, joka ottaa kantaa osakkeiden luovutukseen liittyviin sääntöihin. Lisäksi voi olla tarpeen sopia miten lunastettavien osakkeiden arvo määräytyy, jos joku osakkaista haluaa tai joutuu luopumaan yritystoiminnasta.

Mikään vakuutus ei tuo menetettyä ihmistä takaisin, mutta liikekumppanuusturvalla pyritään varmistamaan, että yrityksellä tai osakkailla on mahdollisuus lunastaa menehtyneen yrittäjän omistusosuus, eikä kuolema pakota tekemään merkittäviä muutoksia yrityksen omistusrakenteessa. Henkivakuutus mahdollistaa osakkeiden lunastuksen ja sen, että jäljellä olevien osakkaiden asema yrityksessä säilyy mahdollisimman vakaana. Ilman henkivakuutusta yrityksellä tai osakkailla ei välttämättä ole riittäviä varoja, joilla osakkeiden lunastaminen voitaisiin toteuttaa.


Kiinnostuitko?

Pyydä rohkeasti yhteydenottoa, niin autamme tekemään sinulle ja yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Pyydä yhteydenottoa

Mikä on liikekumppanuusturva?


Katso myös: