Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Etätyövakuutus

Etätyön tekeminen on lisääntynyt työpaikoilla. Yhä useampi työntekijä tekee säännöllisesti työtään myös etänä. Työtapaturmavakuutus korvaa etätyötapaturmia rajoitetummin kuin työpaikalla sattuneita tapaturmia. Etätyövakuutus tuo lisäturvaa työntekijälle.

Miksi kannattaa ottaa Etätyövakuutus?

  • Työtapaturmavakuutus korvaa itse työtä tehdessä sattuvia vahinkoja, mutta osa vahingoista aiheutuu silloin, kun henkilö tekee kotonaan jotain muuta kuin itse työtä. Etätyövakuutus tuo lisäturvaa etätyöhön, sillä vakuutus korvaa myös taukojen ja ruokailun aikana sekä esimerkiksi lasten päivähoitoon liittyvillä edestakaisilla matkoilla aiheutuvia vahinkoja.
  • Etätyövakuutus kannattaa ottaa, jos työtapaturmavakuutukseen ei ole liitetty vapaa-ajan tapaturmavakuutusta eikä yritys ole ottanut erillistä yksityistapaturmavakuutusta vapaa-ajalle.
  • Etätyövakuutuksella varmistat, että työntekijäsi voivat etätöissä rauhassa keskittyä töihin ilman huolta siitä, onko vakuutusturva kattava ja voimassa.
  • Vakuutuksella myös varmistat työntekijän nopean hoitoon pääsyn tapaturman sattuessa ja paluun takaisin töihin.

Mitä Etätyövakuutus korvaa?

Etätyövakuutus korvaa tapaturman aiheuttamia vamman hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja leikkaustoimenpiteitä, fysikaalista hoitoa ja lääkkeitä. Vakuutukselle voi valita lisäksi turvan pysyvästä haitasta, päivärahaturvan ja turvan tapaturmaisen kuoleman varalle. Etätyövakuutus on voimassa etätyössä työtapaturmavakuutuksen ulkopuolelle jäävissä tilanteissa.

Alla olevasta taulukosta näet, miten eri vakuutukset korvaavat eri tilanteissa ja milloin Etätyövakuutus on voimassa.

  Työtapaturmavakuutus Työtapaturmavakuutus ja Etätyövakuutus Työtapaturmavakuutus ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Työnteko tietokoneen äärellä keittiössä Työnteko tietokoneen äärellä keittiössä, sisältyy Työnteko tietokoneen äärellä keittiössä, sisältyy Työnteko tietokoneen äärellä keittiössä, sisältyy
Työskentely mökillä tai vapaa-ajan asunnolla Työskentely mökillä tai vapaa-ajan asunnolla, sisältyy Työskentely mökillä tai vapaa-ajan asunnolla, sisältyy Työskentely mökillä tai vapaa-ajan asunnolla, sisältyy
Lounaan hakeminen ravintolasta Lounaan hakeminen ravintolasta, ei sisälly Lounaan hakeminen ravintolasta, sisältyy Lounaan hakeminen ravintolasta, sisältyy
Kävelykokous Kävelykokous, ei sisälly Kävelykokous, sisältyy Kävelykokous, sisältyy
Lounas- ja kahvitauko kotona Lounas- ja kahvitauko kotona, ei sisälly Lounas- ja kahvitauko kotona, sisältyy Lounas- ja kahvitauko kotona, sisältyy
Lapsen vieminen ja hakeminen päivähoitoon Lapsen vieminen ja hakeminen päivähoitoon, ei sisälly Lapsen vieminen ja hakeminen päivähoitoon, sisältyy Lapsen vieminen ja hakeminen päivähoitoon, sisältyy
Taukojumppa Taukojumppa, ei sisälly Taukojumppa, sisältyy Taukojumppa, sisältyy
Vapaa-aika työpäivän jälkeen Vapaa-aika työpäivän jälkeen, ei sisälly Vapaa-aika työpäivän jälkeen, ei sisälly Vapaa-aika työpäivän jälkeen, sisältyy

Usein kysyttyä Etätyövakuutuksesta

Etätyövakuutus on voimassa työaikana kaikkialla Suomessa. Ulkomailla vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti korkeintaan kuuden kuukauden ajan matkan alkamisesta. Etätyöntekopaikka voi olla esimerkiksi koti, kesä-mökki, asuntoauto tai loma-ajan asunto.

Vakuutus on voimassa lounastauolla kotona, ruokailutauolla lounasravintolassa sekä edestakaisilla matkoilla lounasravintolaan. Vakuutus on voimassa myös, jos vahinko sattuu lounaan hakumatkoilla esimerkiksi ruokakaupasta tai ravintolasta.
Vakuutus on voimassa tavanomaisilla lyhyillä virkistystauoilla esimerkiksi vessakäynnin aikana, virkistystauolla kodin läheisyydessä, kodin piha-alueella koiraa ulkoiluttaessa, postia hakiessa postilaatikolta ja liikkuessa kotona työpäivän aikana.

Vakuutus on voimassa kotiovelta päiväkotiin ja takaisin kotiovelle, kun haku tai vieminen tapahtuu työpäivän aluksi tai päätteeksi. Etätyövakuutus on voimassa myös lasten kouluun viemisen ja sieltä hakemisen aikana sekä tähän liittyvillä edestakaisilla matkoilla, kun lapsi käy peruskoulun alaluokkia (1-6 luokat).

Etätyövakuutuksesta korvataan kävelykokouksen aikana tapahtuneet tapaturmat.

Vakuutuksesta ei korvata vahinkoja, jotka sattuvat kodin ja etätyöpaikan välisellä matkalla.

Etätyövakuutukseen sovelletaan yritysten ja yhteisöjen yksityistapaturmavakuutuksen ehtoja.

Yksityistapaturmavakuutus yritykset ja yhteisöt (pdf)


Turvaa henkilöstön vapaa-aika

Työtapaturmavakuutuksen voi täydentää myös kattamaan kaikki vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat. Tällöin erillistä Etätyövakuutusta ei tarvita, vaan vapaa-ajan tapaturmavakuutus korvaa laajasti etätöissä ja töiden ulkopuolella sattuvat vahingot. Lue lisää vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta.

Pyydä tarjous

Miksi etätöissä sattuvia tapaturmia korvataan suppeammin kuin työpaikalla sattuneita?

Etätyöt ovat nykyään arkipäivää ja samalla ovat lisääntyneet myös etätyöpäivän aikana sattuvat tapaturmat.

Lue lisää