Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikennevakuutus yritykselle

  1. Lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille.
  2. Liikennevakuutus korvaa liikenteessä tapahtuneet henkilövahingot, olipa kyse syyttömästä osapuolesta tai vahingon aiheuttajasta. Se korvaa myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.
  3. Löydät kaikki vakuutustietosi kootusti yhdestä paikasta ja voit hallinnoida vakuutuksiasi helposti siitä riippumatta, mistä olet hankkinut ajoneuvosi.

Lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen kaikille ajoneuvoille – myös yritysten

Lakisääteinen liikennevakuutus on meidän kaikkien turvanamme liikenteessä – riippumatta siitä, omistatko itse ajoneuvoa tai ajatko itse.

Se korvaa, jos ihmisiä loukkaantuu liikenteessä, olipa kyse syyttömästä osapuolesta tai vahingon aiheuttajasta. Lisäksi se korvaa syyttömän osapuolen omaisuusvahingot sekä antaa kattavan vastuuvakuutusturvan myös vahingon aiheuttajalle.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille. Se on voimassa Suomen lisäksi muissa ETA-maissa sekä Creen Cardin eli vihreän kortin alueella.

Kaikenlaisille yrityksille, joilla on ajoneuvoja

Lakisääteinen liikennevakuutus on pakollinen kaikille yrityksille, jotka omistavat ja käyttävät mitä tahansa ajoneuvoa.

  • Yleisimpiä vakuutettavia ovat henkilöauto, traktori sekä perävaunu.
  • Vakuutettavia voivat olla myös kuorma-auto, moottoripyörä, mopo, kevytperävaunut sekä kaikki moottoriajoneuvot, jotka kulkevat mekaanisella voimalla maata pitkin.
  • Myös työsuhdeautot, joita käytetään liiketoiminnassa, tarvitsevat lakisääteisen liikennevakuutuksen.
  • Myös kaikille ammattiliikenteeseen käytettäville autoille ja ajoneuvoille on otettava liikennevakuutus, ja niiden on oltava rekisteröitynä luvanvaraiseen käyttöön. Yleisimpiä luvanvaraisia autoja ovat taksit, kuorma-autot ja muut ajoneuvot, joilla kuljetetaan ihmisiä tai tavaraa maksua vastaan.

Näin saat liikennevakuutuksen yrityksesi autoille ja ajoneuvoille

Lakisääteisen liikennevakuutuksen avulla huolehdit, että yrityksesi ajoneuvot ovat turvallisia käyttää. Saat lakisääteisen liikennevakuutuksen helpoimmin ja nopeimmin, kun pyydät meiltä tarjouksen.

Voit ottaa liikennevakuutuksen yrityksesi ajoneuvoille myös lähimmällä toimipisteellämme.

Yrityksen liikennevakuutuksen tuoteseloste ja ehdot

Saat hyödyllistä tietoa lakisääteisestä liikennevakuutuksesta sen tuoteselosteesta (pdf) ja ehdoista.


Hyödyllistä tietoa liikennevakuutuksesta

Ajoneuvon luovutuskirja, sähköinen rekisteröinti ja Green Card

Kun ostat, myyt tai vaihdat autoa, tarvitset tietoa sähköisestä rekisteröinnistä. Myyjän pitää myös aina tehdä luovutuskirja omistusoikeuden siirtymisen todistamiseksi.

Green Cardin eli todistuksen liikennevakuutuksesta saat tilaamalla sen verkkopalvelustamme tai ottamalla meihin yhteyttä.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto

Liikennekäytöstäpoiston ja -käyttöönoton voit tehdä henkilöasiakkaan verkkopalvelussamme. Muutoksen voit tehdä myös toimipisteillämme, katsastusasemalla tai Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa.

Ennen kuin poistat ajoneuvon liikennekäytöstä, tarkista meiltä, miten liikennekäytöstä poisto vaikuttaa vakuutukseesi.

Liikennekäytöstäpoiston voit tehdä autojen lisäksi myös muille ajoneuvoille, kuten moottoripyörille ja moottorikelkoille.

Huomioithan, että liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon käyttämistä liikenteeseen. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa poistopäivän loppuun, kunhan ajoneuvossa on rekisterikilvet kiinni ja vakuutus on voimassa.

Tämän jälkeen ajoneuvo on virallisesti käyttökiellossa, jolloin ajoneuvolla ei saa enää ajaa eikä sitä saa käyttää liikenteessä.

Autolla ulkomaille

Ulkomailla tarvittavat asiakirjat:

Muista myös muut tarvittavat asiakirjat ja kortit, kuten kansainvälinen ajokortti, passi, luottokortit, matkaliput ja matkavakuutus.

Liikenne- ja kaskovakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja niiden ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Muissa maissa liikennevakuutus ei ole voimassa, jolloin tarvitset rajavakuutuksen tai kyseisen maan liikennevakuutuksen.

Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.

Tietyissä maissa varkausvakuutuksen omavastuu on korotettu ja poikkeukset löytyy kaskovakuutusehdoista.


Kasko yritykselle

Kaskovakuutus täydentää lakisääteistä liikennevakuutusta ja korvaa, jos ajoneuvollesi sattuu vahinkoja.

Tutustu