Työtapaturmakorvaus

Työtapaturmavakuutus korvaa työntekijälle sattuneet vahingot, kun työssä, työssä johtuvissa olosuhteissa tai työpaikan ja kodin välisellä matkalla sattuu tapaturma. Vakuutus korvaa myös, kun työntekijä sairastuu ammattitautiin.

Lue lisää tuoteselosteesta.

Puhelinpalvelumme puh. 09 453 3666 palvelee tällä hetkellä poikkeuksellisesti arkisin kello 9-13. Palveluajan jälkeen voit jättää soittopyynnön, otamme sinuun yhteyttä seuraavana päivänä.

Pahoittelemme asiakkaillemme tästä aiheutunutta haittaa.

Toimintaohjeet työnantajalle

 • Työntekijän pitää ilmoittaa tapaturmasta tai ammattitautiepäilystä välittömästi työnantajalle.
 • Työnantaja täyttää vakuutustodistuksen sähköisesti. Vakuutustodistus on mahdollista välittää suoraan vahingoittuneen matkapuhelimeen. Viestiä näyttämällä saa ensihoidon maksutta.

Vahinkoilmoitusten tekeminen

 • Vahinkoilmoituksen voit tehdä verkkopalvelussa, soittamalla puh. 09 453 3666 ( ma-pe klo 8-16) tai www.lahitapiola.fi/vakuutustodistus
 • Vakavista tapaturmista on aina ilmoitettava myös poliisille ja työsuojeluviranomaisille. Vakavia tapaturmia ovat ne, jotka suurella todennäköisyydellä ovat pysyviä ja vaikeuttavat normaalia elämää tai aiheuttavat kuoleman.
 • Korvauspalvelu pyytää lisätietoja vahingosta tarpeen mukaan. Tärkeintä on, että vahingosta ilmoitetaan korvauspalveluun niin pian kuin mahdollista. Lisätietoja saatetaan tarvita työntekijältä itseltään, työnantajalta tai hoitolaitokselta.

Toimintaohjeet työntekijälle

 • Ilmoita työnantajalle tapaturmasta. Työnantajan tekemän vakuutustodistuksen saat tekstiviestinä tai tulostettuna paperille. Vakuutustodistusta näyttämällä saat hoitolaitoksista ensihoidon maksutta. Mikäli maksusitoumus tarvitaan, hoitolaitos pyytää sen suoraan LähiTapiolasta.
 • Saamassasi vakuutustodistus-tekstiviestissä on kerrottu hoitolaitoksen tarvitsemat tiedot sekä puhelinnumero, jos tarvitset lisätietoja esimerkiksi hoitopaikan valinnassa.

Työtapaturmasta tai ammattitautivahingosta korvattavista lääkkeistä maksusitoumus tekstiviestillä

LähiTapiola on sopinut Suomen Apteekkariliiton ja Yliopiston Apteekin kanssa toimintamallista, jossa lääkkeistä lähetetään maksusitoumus vahingoittuneelle tekstiviestillä.

 • Näyttämällä tekstiviestiä apteekissa vahingoittunut saa työtapaturmaan ja ammattitautiin liittyvät lääkkeet ja hoitotarvikkeet maksutta mukaansa.
 • Tekstiviestillä saa tapaturman sattumisen alkuvaiheen lääkehoidon. Tekstiviestiin on merkitty maksusitoumuksen voimassaoloaika. Lääkkeiden nimiä ei tekstiviestissä näytetä salassapitosäännösten vuoksi.
 • Asiakas voi maksaa myös lääkkeet itse ja hakea korvausta lääkkeistä vakuutusyhtiöstä vuoden kuluessa.

Miten korvauskäsittely etenee

 • Otamme vahingon käsittelyyn 7 päivän kuluessa ilmoituksen saatuamme. Tästä ns. vireille tulosta ilmoitamme vahingoittuneelle. Annamme korvauspäätöksen viimeistään 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun olemme saaneet asian ratkaisemiseksi riittävät selvitykset ja asiakirjat.

Mitä työtapaturmavakuutus korvaa?

 • Vakuutuksesta maksettavat korvaukset määräytyvät työtapaturma- ja ammattitautilain mukaan. Työtapaturmien hoitokulut korvataan samoin perustein riippumatta siitä, onko hoito annettu yksityisessä vai julkisessa hoitolaitoksessa. Tavoitteena on vahingoittuneen nopea hoitoon pääsy. Lue lisää tästä.
 • Työtapaturmavakuutus korvaa mahdollisen ammatillisen kuntoutuksen. Kuntouksesta voit lukea lisää tästä.

Muutoksenhaku korvauspäätökseen

LähiTapiolan antamaan korvauspäätökseen tyytymätön kannattaa aina ensin ottaa yhteyttä LähiTapiolaan. Jos päätös todetaan virheelliseksi huomautuksen, saadun lisätiedon tai muun syyn vuoksi, se voidaan oikaista LähiTapiolassa.

Korvauksenhakija voi aina tehdä valituksen tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnalle.
Valitusaika on 30 päivää siitä, kun korvauksenhakija sai tiedon päätöksestä. Valitus lähetetään
LähiTapiolaan, joka toimittaa sen muutoksenhakulautakunnalle.

Tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksestä voi valittaa vakuutusoikeuteen ja
Vakuutusoikeuden päätöksestä voi hakea valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta.
Valitusprosessi on maksuton.

Ota yhteyttä

Työantaja täyttää vakuutustodistuksen saatuaan tiedon vahingosta

Työtapaturma- tai ammattitautivahingot
Jos tarvitset lisätietoja tai apua työtapaturmakorvausasioissa, meidät tavoitat

 • Puhelimitse 09 453 3666 (arkisin klo 8-16)
 • Sähköpostitse lttkorvaus@lahitapiola.fi

Postiosoite

Voit lähettää meille postia osoitteeseen

LähiTapiola-ryhmä
Työtapaturmakorvaus
PL 36
02010 LähiTapiola