Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Hyönteiset tuhosivat metsää

Laaja metsävakuutus korvaa hyönteisten aiheuttamia tuhoja puustolle ja taimikolle. Tavallisin vahingonaiheuttaja on kirjanpainaja – kaarnakuoriainen, joka tuhoaa etenkin iäkkäitä kuusikoita. Kirjanpainaja on levinnyt huolestuttavasti viime vuosien aikana.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus verkkopalvelussa tai puhelimitse. Korvausta voi hakea, kun yhtenäinen metsitettävä alue on tuhoutunut vajaatuottoiseksi vähintään 0,5 ha alueelta.
  2. Tarvittaessa pyydämme arvion vahingon määrästä ensisijaisesti puun ostajalta tai esimerkiksi metsänhoitoyhdistykseltä.
  3. Korvauksen määrä riippuu vakuutuksen turvatasosta sekä omavastuusta. Vahinko korvataan todellisen hakkuuarvon menetyksen perusteella.

Tärkeää

Kirjanpainajavahinko alkaa keväällä kun kuoriaiset parveilevat ja munivat munat puun kuoren alle. Lämpiminä kesinä hyönteiset saattavat parveilla uudestaan myös loppukesällä. Vahingot voivat näkyä joko saman vuoden aikana tai vasta seuraavina vuosina puiden kuivumisena pystyyn.

Korvattavuuden kannalta ei ole merkitystä sillä, milloin tuhot ovat nähtävissä, vaan sillä, milloin hyönteinen on iskeytynyt puihin. Vakuutuksen tulee olla voimassa ennen vahingon alkamista, jotta vakuutus korvaa hyönteisten aiheuttamia vahinkoja.

Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella

Avaa lomake