Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Eläimet tuhosivat metsää

Laaja metsävakuutus korvaa jyrsijöiden, metsäkauriiden, jäniseläinten, hyönteisten ja lintujen aiheuttamia tuhoja. Tavallisimpia vahinkoja ovat myyrätuhot taimikoissa.

Toimi näin

  1. Tee vahinkoilmoitus verkkopalvelussa tai puhelimitse. Korvausta voi hakea, kun taimikkoa on tuhoutunut vähintään 0,5 ha niin, että alue on tullut vajaatuottoiseksi ja joudutaan vahingon johdosta uudistamaan.
  2. Tarvittaessa pyydämme arvion vahingon määrästä metsäammattilaiselta.
  3. Korvauksen määrä riippuu vakuutuksen turvatasosta sekä omavastuusta. Taimikoiden vahingot korvataan kustannusarvon menetyksen perusteella. Kustannusarvolla tarkoitetaan tuhoutuneen taimikon perustamisesta ja kasvattamisesta aiheutuneita kuluja. Uuden taimikon perustamiskuluja ei korvata, vaan ainoastaan tuhoutuneen taimikon arvo.

    Taimikkovahingoista vähennetään mahdollinen KEMERA-tuki. KEMERA on kestävän metsätalouden rahoitustuki, jota anotaan metsäkeskukselta mm. luonnontuhojen jälkeen metsityskulujen kattamiseksi.

Tärkeää

Jyrsijöiden aiheuttamat vahingot taimikoissa alkavat, kun maahan sataa pysyvä lumipeite. Vakuutuksen tulee olla voimassa tätä ennen, jotta vakuutus korvaa aiheutuneet tuhot.

Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella

Avaa lomake