Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Työtapaturma tai ammattitauti

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa työntekijälle sattuneet vahingot, kun työssä, työssä johtuvissa olosuhteissa tai työpaikan ja kodin välisellä matkalla sattuu tapaturma. Lisäksi työnantajasi on voinut vakuuttaa sinut myös vapaa-ajalla tapahtuvien tapaturmien varalta.

Haluamme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa tehdä hoitoon hakeutumisesta mahdollisimman helppoa, jotta saat tarvittavan avun mahdollisimman nopeasti ja voit keskittyä toipumiseen.

Toimintaohjeet työntekijälle ja yrittäjälle

  1. Jos tapaturma vaatii hoitoa, ja sinulla käytettävissäsi työterveyshuollon palvelut, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne. Voit mennä lääkäriin myös LähiTapiolan kumppaneille Mehiläiseen tai Pihlajalinnaan. Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.
  2. Ilmoita käynnin yhteydessä hoitolaitokseen työnantajan nimi ja vakuutusyhtiö.
  3. Ilmoita työnantajallesi heti vahingosta. Saat puhelimeesi vakuutustodistuksen, jossa ovat tiedot vakuutuksestasi. Voit tarvita sitä hoitolaitoksessa.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa meille numeroon 09 453 3777 ma - pe kello 8 - 16.

Toimintaohjeet työnantajalle

Ilmoita työntekijän vahingosta täyttämällä vakuutustodistus.

Avaa lomake

Jos työntekijän vahinko aiheuttaa sairauslomaa yli kolme päivää, ilmoita sairausajan palkat verkkopalvelussa tai täytä alla oleva lomake.

Avaa lomake

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa meille numeroon 09 453 3777 ma - pe kello 8 - 16 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi. Sähköpostiyhteys on suojaamaton. Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi.

HUOM! Jos työskentelet yli 50 hengen yrityksessä, olemme saattaneet sopia yhdessä työnantajasi kanssa juuri teille räätälöidystä toimintamallista vahinkotilanteessa. Kysy tästä lisää työnantajaltasi.

Lue lisää täältä lisää työtapaturmakorvauksista.

Lisätietoja ammatillisesta kuntoutuksesta löydät täältä.