Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Työtapaturma­vakuutukseen liitetty vapaa-ajan vakuutus

Työtapaturmavakuutukseen liitetty vapaa-ajan tapaturmavakuutus korvaa työntekijälle vapaa-ajalla sattuneita tapaturmia. Haluamme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa tehdä hoitoon hakeutumisesta mahdollisimman helppoa, jotta saat tarvittavan avun nopeasti ja voit keskittyä toipumiseen.

Huomaa tämä

Vapaa-ajan vakuutus korvaa ansionmenetyksen 100-prosenttisena Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta, jonka jälkeen ansionmenetys korvataan osin LähiTapiolasta ja osin Kelasta. Päivärahahakemus on tehtävä Kelaan, kun omavastuuaika (1 + 9 päivää) ylittyy. Muistathan, että Kelan korvauksissa on kahden kuukauden hakuaika.

HUOM!

Jos työskentelet yli 50 hengen yrityksessä, olemme saattaneet sopia yhdessä työnantajasi kanssa juuri teille räätälöidystä toimintamallista vahinkotilanteessa. Kysy tästä työnantajaltasi.

Toimi näin

 1. 1. Hakeudu tarvittaessa lääkäriin

  Jos vammasi vaatii hoitoa ja sinulla on käytettävissäsi työterveyshuollon palvelut, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne. Voit mennä lääkäriin myös LähiTapiolan kumppanille Terveystaloon. Kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.

  Ilmoita käynnin yhteydessä hoitolaitokseen työnantajan nimi ja vakuutusyhtiö.

 2. 2. Ilmoita vahingosta meille ja työnantajallesi

  Ilmoita vahingosta täyttämällä vakuutustodistus.

  Avaa lomake

  Saat puhelimeesi vakuutustodistuksen, jossa on tiedot vakuutuksestasi. Otamme vahinkosi käsittelyyn ja olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja. Ilmoita vahingosta myös työnantajallesi.

  Voit täyttää vakuutustodistuksen tarvittaessa myös englanniksi. You can also compile an insurance certificate in English.

  Insurance certificate
 3. 3. Maksusitoumus

  Hoitava lääkärisi pyytää tarvittaessa maksusitoumusta jatkohoitoasi varten. Ilmoitamme päätöksestä puhelimitse tai tekstiviestillä.

 4. 4. Ilmoita kuluista tai ota yhteyttä meihin

  Jos sinulle on aiheutunut jo kuluja, voit ilmoittaa niistä sähköisellä lomakkeella. Kirjaudu lomakkeelle pankkitunnuksillasi.

  Jos sinulla on kysyttävää voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse, osoitteemme on yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi Huomaa, että sähköpostiyhteys on suojaamaton.

  Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi/

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita työntekijän vahingosta

  Ilmoita työntekijän vahingosta täyttämällä vakuutustodistus ellei työntekijä ole tehnyt ilmoitusta itse.

  Avaa lomake

  Voit täyttää vakuutustodistuksen tarvittaessa myös englanniksi. You can also compile an insurance certificate in English.

  Insurance certificate
 2. 2. Ilmoita sairausajan palkat

  Vapaa-ajan vakuutus korvaa ansionmenetyksen 100-prosenttisena Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta, jonka jälkeen ansionmenetys korvataan osin LähiTapiolasta ja osin Kelasta. Päivärahahakemus on tehtävä Kelaan, kun omavastuuaika (1+9 päivää) ylittyy. Muistathan, että Kelan korvauksissa on kahden kuukauden hakuaika.

  Ilmoita sairausajan palkat verkkopalvelussa tai täytä alla oleva lomake, jos työntekijän vahinko aiheuttaa sairauslomaa tapaturmapäivän jälkeen vähintään 3 peräkkäistä päivää.

  Avaa lomake
 3. 3. Ole tarvittaessa meihin yhteydessä

  Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa meille numeroon 09 453 3777 ma - pe kello 8 - 16 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen yritysten.henkilovahingot(at)lahitapiola.fi. Huomaa, että sähköpostiyhteys on suojaamaton. Voit lähettää viestin salattuna osoitteessa https://secure.lahitapiola.fi.