Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Österbotten: "Glädjande att LokalTapiola gör så mycket gott för oss österbottningar."

14.5.2020 - Terveys

Hemma hos Linda och Kalle Antus i Vörå är det full fart från morgon till kväll. De befinner sig mitt i de hektiska småbarnsåren med barnen Molly, 7 år, och Max, 2 år, samt Kalles två äldre döttrar som redan flyttat hemifrån.

Sedan många år tillbaka har familjen Antus alla sina försäkringar i LokalTapiola Österbotten.

– Jag är nästan född med försäkringar i blodet, eftersom min morfar i tiderna var direktör för Lokalförsäkring i Karlebynejden. Där jobbade både han och min mormor under hela sina yrkesverksamma liv. När jag växte upp pratade vi om försäkringar hemma som vilken vardaglig sak som helst. Så för mig är det en självklarhet att se till att vi har försäkringar som täcker det mesta, säger Linda.

– Kalle och jag har sedan vi flyttade ihop, köpte bilar och byggde hus, alltid haft våra försäkringar i LokalTapiola, även våra personförsäkringar inte att förglömma. Om någon av oss skulle bli långvarigt sjuk vill man kunna koncentrera sig på att bli frisk och inte behöva tänka på hur ekonomin kommer att påverkas.

Att ha livförsäkringar är en stor trygghet för Linda och Kalle.

– Det kan kännas jobbigt att tänka i de banorna, men vi vill vara förberedda i fall det värsta skulle hända. Familjens ekonomi är det sista man vill oroa sig för i ett sådant läge.

– Likadant har vi tänkt vid graviditeterna, då har vi i ett tidigt skede tecknat försäkringar för våra kommande barn. För oss har det känts tryggt att veta att försäkringen finns där i fall den skulle behövas när barnet är fött, säger Linda.

Värdesätter lokal service

– Den stora tryggheten med LokalTapiola ligger i att det, som namnet säger, finns lokalt. Vi kan gå in till lokalkontoret, sätta oss ner och få betjäning öga mot öga – något vi ofta också gör. För oss är det värdefullt att vi får betjäning på vårt eget modersmål, och till och med på dialekt, säger Linda.

– Jag minns ännu då vi var på väg till Mallorca och vi i sista stund insåg att de stora flickorna saknade reseförsäkring. På väg ner till Helsingfors körde vi via vårt kontor i Vörå och vi fick snabbt och enkelt fixat reseförsäkringar direkt på stället, på resdagen. Det är sådant jag uppskattar, speciellt när många företag drar in servicen här på landsbygden, säger Kalle.

LokalTapiola Österbotten har även en egen ersättningstjänst, vilket betyder att kundernas skadeanmälningar hanteras av det lokala, österbottniska ersättningsteamet.

Smidiga, digitala tjänster

Trots att den lokala och personliga betjäningen är viktig för familjen har de även provat på LokalTapiolas digitala tjänster.

HälsoHjälpen är en fantastisk tjänst, speciellt för småbarnsfamiljer där förkylningarna avlöser varandra med jämna mellanrum, säger Linda.

Via HälsoHjälpen-appen kan LokalTapiolas kunder chatta med professionella sjukvårdare. I de flesta fall kan läkarna ställa diagnos och ge vårdanvisningar på distans, vilket betyder att onödiga läkarbesök kan undvikas. HälsoHjälpens chatt nås via appen och är öppen varje dag kl 7-23.

Samhällsansvar allt viktigare för kunder

Dagens konsumenter väger in allt fler faktorer än enbart pris och utbud vid valet av tjänsteleverantör. Samhällsansvar är viktigt för många kunder och det är även en betydande del av LokalTapiolas verksamhet.

– För oss är det glädjande att se att LokalTapiola gör så mycket gott för oss österbottningar. Vi har till exempel fått en defibrillator till en av våra byabutiker, vi har fått reflexvästar till daghemmen och vi kan granska våra brandsläckare gratis varje år under brandsläckargranskningen här i byn, säger Linda.

LokalTapiola Österbotten donerar i år 100.000 euro till olika ändamål som gynnar och stärker livskraften i Österbotten. Allmänheten har haft möjlighet att påverka vilka allmännyttiga föreningar och samfund som får ta emot donationerna genom att lämna in förslag. Donationsmottagarna offentliggörs senare i år.

Uppdatera ditt försäkringsskydd – boka tid till webbmöte

Dags att se över ditt försäkringsskydd? LokalTapiolas österbottniska livstrygghetsexperter når du smidigt via våra digitala kanaler samt på tel. 06 534 2000. Våra kontor är för tillfället stängda på grund av coronaepidemin.

Via vår Livstrygghetsapp kan du sköta de flesta försäkringsärenden. Du kan också boka in dig på ett webbmöte om du vill kartlägga ditt försäkringsbehov eller diskutera sparande och placeringar.

På ett webbmöte kan du sitta hemma i din egen soffa och diskutera med våra lokala specialister i lugn och ro. Läs mera och boka tid här.