Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Studerande

Många av våra livstrygghetsexperter har börjat arbetskarriären redan under studietiden. Även nu finns det många som jobbar hos oss deltid vid sidan av sina studier.

Studerande

Vi erbjuder studerande intressanta möjligheter att få värdefull arbetserfarenhet i ett Livstrygghetsbolag inom finansbranschen.

I LokalTapiola jobbar bl.a. personer som studerar pedagogik, handelsvetenskap, statsvetenskap, agronomi, matematik samt hälso- och sjukvård. Vi ser till att studerande kan jobba flexibelt vid sidan av studierna på ett sätt som gynnar oss båda. Vi samarbetar även aktivt med olika läroinrättningar.

Lediga job.

Praktik och lärdomsprov

Vid mån av möjlighet kan du göra praktik- eller slutarbetet hos oss. Du kan fråga om möjligheter att göra praktik- eller slutarbetet genom att skicka e-post till vårt rekryteringsteam rekrytointi@lahitapiola.fi.

Vill du bli livstrygghetsexpert i LokalTapiola?

Sommarjobb

Vi är en av Finlands mest ansvarsfulla sommarjobbplats: Sommararbetarna är inte bara turare utan deras insats är lika viktig som vår hela personals - vi gör meningsfullt arbete för att hjälpa våra kunder.

Det är speciellt viktigt för oss att våra sommararbetare har en bra erfarenhet - för oss är de uppskattade arbetare oberoende av formen på deras arbetskontrakt. På LokalTapiola öppnar vi ca. 200 nya sommararbetsplatser årligen. Ansökningsprocessen startar varje år i januari då vi börjar ta emot ansökningar om sommarjobb.

Meningsfullt och betydande sommarjobb

Våra sommararbetare ger största tacket till en bra anda, en uppmuntrande atmosfär, en omfattande introduktion och bra arbetsförmåner. Jesse Granö, som studerar till tradenom sökte sommarjobb hos LokalTapiola efter att han hörde att det erbjuds på intressanta arbetsuppgifter och ett bra arbetsgäng. Jesse arbetade som ersättningshanterare på LokalTapiolas ersättningstjänst. På hösten fortsatte Jesse som timarbetare hos LokalTapiola vid sidan av studierna.

"Man tog emot mig jättebra, och jag fick en grundläggande introduktion till jobbet. Vid behov fick jag också alltid hjälp av mina arbetskollegor. I jobbet är det bästa att man utvecklar sig själv och vad jobbet i sig ger. För mig är det viktigt att jobbet också är flexibelt; jag har kunnat distansa vid behov med en flexibel arbetstid, vilket gjort vardagslivet lättare. Jag skulle absolut villa stanna kvar och jobba här, för vi har ett extremt bra team och jag för göra ett intressant jobb” tackar Jesse Granö.

Se vad våra sommararbetare berättar om oss

Så här ser vår rekryteringsprocess ut

 1. 1.

  Härligt, du gjorde ett bra val när du beslöt dig för att söka jobb i livstrygghetsbolaget! Vänligen lämna in din ansökan via vårt rekryteringssystem och kontrollera att du får ett automatiskt tackmeddelande i din e-post.

 2. 2.

  Vi går igenom ansökningarna och väljer personerna som ska intervjuas. Oftast går vi igenom ansökningar redan under ansökningstiden men ibland först när ansökningstiden gått ut. Vi meddelar dig hur rekryteringen framskrider.

 3. 3.

  Intervjuskedet består vanligtvis av två intervjuer. Under den första intervjun berättar vi om oss och arbetsuppgiften och bekantar oss närmare med dig. Samtidigt kan du avgöra om du tycker att vi är en lämplig arbetsgivare för dig. Under den andra intervjun använder vi oss ofta av en arbetspersonlighetsenkät och går sedan igenom resultaten från enkäten tillsammans.

 4. 4.

  Om du inte går vidare i rekryteringsprocessen meddelar vi dig det per e-post. De som deltagit i intervjuer ringer vi alltid upp för att berätta slutresultatet