Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Nyland: LokalTapiola Nyland donerar 15 000 euro till anskaffning av defibrillatorer

8.4.2020 - Hälsa

På hösten 2019 beslöt LokalTapiola Nyland donera 15.000 euro till Röda Korsets Helsingfors och Nylands distrikt för att kunna installera defibrillatorer på LokalTapiola Nylands verksamhetsområde.

-Vi vill på olika sätt befrämja trygghet och hälsa i regionen och därför har vi beslutat donera medel till Röda Korset för att de ska kunna hjälpa andra att hjälpa, säger Erik Valros, verkställande direktör på LokalTapiola Nyland.


På Röda Korsets Helsingfors och Nylands distrikt är man glada över donationen och ser fram emot att få installera nya defibrillatorer i regionen.

-För att kunna placera dem på rätta ställen vill vi fråga allmänheten om tips på placeringsställen, säger organisationschef Ari Hakala från Röda Korsets Helsingfors och Nylands distrikt. Alla nylänningar får komma med förslag om var det finns behov av en defibrillator, tillägger Hakala.

Båda parterna har gjort en förfrågan där allmänheten kan tycka till om placering av defibrillatorerna. Förfrågan finns på adressen https://www.lyyti.fi/reg/deffakysely_0418 och den är öppen fram till 29.42020.

-Vi kommer tillsammans att gå igenom alla förslag och besluta var det är mest optimalt att installera defibrillatorerna, säger Ari Hakala.

LokalTapiola Nyland är ett lokalt livstrygghetsbolag och en del av LokalTapiola-gruppen. År 2019 donerade LokalTapiola Nyland över 200.000 euro till lokala organisationer och föreningar på sitt verksamhetsområde.


Tilläggsinformation:
Erik Valros, verkställande direktör, LokalTapiola Nyland, 050-360 3792
Ari Hakala, organisationschef, Röda Korset Helsingfors och Nylands distrikt, 040-594 8141