Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Elämänturva31.5.2023

Mitä kotivakuutus korvaa katso esimerkit

Kotona voi sattua ja tapahtua erilaisia vahinkoja, jolloin kotivakuutus turvaa kotisi sekä kodissa olevat tavarat. Kokosimme esimerkkejä, mitä kotivakuutus korvaa. Tutustu esimerkkeihin ja osta kotivakuutus helposti netissä.Tutustu kotivakuutukseen

Kotivakuutus korvaa erilaisia kodin vahinkoja

Kotivakuutus korvaa turvan laajuudesta riippuen erilaisia rikkoutumis-, vuoto-, palo-, myrsky- tai varkausvahinkoja. Jos asut omakotitalossa, irtaimiston vakuutus kattaa tavarasi ja rakennuksen vakuutus kattaa talon, sen rakenteet, kiinteät sisustukset, talotekniikan sekä pihan ja sen rakennelmat. Kerrostalossa asuessa tarvitset tavaroillesi kotivakuutuksen, mutta rakennuksen kattaa asunto-osakeyhtiö. Kotivakuutus korvaa myös vastuu- ja oikeusturvavahinkoja, jos aiheutat ulkopuoliselle vahingon tai tarvitset juristin apua. Kokosimme erilaisia esimerkkejä vahinkotilanteista ja kuinka ne käsitellään kotivakuutuksesta. Huomaathan kuitenkin, että käsittelemme vahingot tapauskohtaisesti ja korvattavuus voi vaihdella vahinkotilanteesta riippuen.

Polkupyörän varkaus

Hanna asuu kerrostalossa ja vie pyöräilyreissulta palattuaan polkupyöränsä taloyhtiön pyörävarastoon. Hanna lukitsee pyöränsä huolellisesti. Seuraavana aamuna töihin lähtiessään Hanna huomaa, että hänen polkupyöränsä on hävinnyt pyörävarastosta. Pyörävaraston ovi on murrettu ja myös naapureiden pyöriä on kadonnut. Hanna teki rikosilmoituksen poliisille ja vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan. Hanna sai korvauksen kotivakuutuksesta polkupyörästään ikävähennykset ja omavastuu huomioituna.

Pesukone vuotaa vedet lattialle

Eelin pyykinpesukoneessa pyörii pesuohjelma, kunnes hän huomaa, että pesukone on valuttanut kylpyhuoneen lattialle suuren määrän vettä. Pesukone on mennyt rikki ja samalla aiheuttanut suuren kosteusvaurion. Kotivakuutus korvasi asunnon kuivattamisen, vaurioituneet pintamateriaalit, pesukoneen korjauskulut sekä Eelin tilapäisasumisen korjaustöiden aikana.

Kadonneet aurinkolasit

Sanna lähtee aamulla kotoaan ja laittaa aurinkolasikotelon taskuun. Töistä kotiin tullessa Sanna huomaa, että kotelo ei ole enää takin taskussa ja hän arvelee, että aurinkolasit ovat tippuneet matkan varrella taskusta ja kadonneet. Sanna lukee kotivakuutuksen ehdoista, että kotivakuutuksesta ei korvata katoamisia. Onneksi Sanna kuitenkin löytää aurinkolasit seuraavana päivänä.

Trampoliini repeytyy myrskyssä

Syysmyrsky puhaltaa kovana, ja Marin ja Petrin trampoliini lähtee ilmaan. Trampoliini iskeytyy puuta vasten ja sen turvaverkko repeytyy. Mari ilmoittaa vahingosta LähiTapiolaan ja koska tuulen keskinopeus oli yli 15 metriä sekunnissa, trampoliinin korjauskustannukset korvattiin kotivakuutuksesta.

Puhelin rikkoutuu

Eemeli on ulkoilemassa ja vahingossa liukastuu ja kaatuu. Eemelin uusi puhelin on taskussa ja saa kovan iskun kaatumisessa. Onneksi pahempaa ei käynyt, mutta puhelimen näyttö on säpäleinä ja ei toimi kunnolla. Eemeli vie puhelimen LähiTapiolan kumppanille Fonumille, jossa puhelin korjataan ja vahinkoilmoitus hoidetaan samalla kertaa.

Jääkaappi sulaa sähkökatkon aikana

Sähköt katkeavat Jannen kotona myrskyn seurauksena ja sähkökatkos jatkuu vuorokauden. Janne oli juuri ennen katkosta käynyt kaupassa ja täyttänyt jääkaapin hyllyt. Lisäksi jääkaapissa on Jannen tärkeitä lääkkeitä. Ruuat ja lääkkeet pilaantuvat huoneenlämmössä, ja Janne tekee vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan. Janne saa kotivakuutuksesta korvauksen pilaantuneista ruuista sekä käyttämättömistä lääkkeistä.

Televisio rikkoutuu muuton aikana

Päivi ja Heikki ovat muuttamassa uuteen asuntoon. Päivi on pakannut television huolellisesti. Kun Päivi ja Heikki ovat kantamassa televisiota muuttoautoon, Heikki kompastuu ja televisio tippuu maahan. Television kulmaan tulee särö. Kotivakuutus korvaa television korjauskustannukset, sillä muuttotilanteissa kotivakuutus on voimassa molemmissa asunnoissa saman aikaisesti sen aikaa, kun asunnot ovat Päivin ja Heikin hallinnassa.

Jalkapallo lentää naapurin ikkunaan

8-vuotias Lauri on potkimassa pihalla jalkapalloa, kun hän vahingossa potkaisee pallon kovalla vauhdilla väärään suuntaan. Pallo sinkoutuu naapurin ikkunaan ja menee ikkunasta läpi. Naapuri on kotona ja vaatii korvauksia ikkunan korjaamisesta. Laurin perheen kotivakuutuksessa on vastuuvakuutus, josta korvataan ikkunan korjauksesta aiheutuneet kulut.

Valitse sinulle paras kotivakuutus

Voit valita tarpeisiisi sopivimman kotivakuutuksen neljästä vaihtoehdosta.

  • Laaja kotivakuutus on suosituin kotivakuutus ja se korvaa kattavimmin rikkoutumisia ja muita vahinkoja.

  • Voit lisätä Laajaan kotivakuutukseen Laaja Plus -turvan, jolla voit parantaa irtaimiston turvaa mm. paremmilla ikävähennyksillä.

  • Perus kotivakuutus korvaa tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade-, vuoto-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Perus kotivakuutus ei korvaa rikkoutumisvahinkoja, jotka ovat tyypillisiä irtaimistovahinkoja.

  • Suppea kotivakuutus korvaa ensijaisesti palovahinkoja.

Tutustu kotivakuutuksiimme tarkemmin täällä.