Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkustajavakuutus

Matkustajavakuutuksella vakuutat itsesi tai perheenjäsenesi. Matkustajavakuutuksessa vakuutettuna ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 18-vuotiaat omat lapset ja lapsenlapset. Jokainen aikuinen sekä yksin matkustava lapsi tarvitsee oman matkustajavakuutuksen. Voit täydentää Matkustajavakuutusta joko yhdellä tai useammalla lisäturvalla.

Matkustajavakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutus muodostuu useista turvista. Voit rakentaa niistä itsellesi ja samassa taloudessa asuvalle läheisellesi sopivan kokonaisuuden sairauden ja tapaturman sekä matkalla sattuvien vahinkojen varalle. Matkustaja- ja matkatavaravakuutus muodostavat yhdessä matkavakuutuksen.

Matkustajavakuutuksen hinta

Terveysvakuutuksen jatkuvan matkustajavakuutuksen hintaan vaikuttaa asuinpaikka, vakuutusmäärä ja omavastuu. Jatkuva matkustajavakuutus on voimassa 3 kuukautta matkan alkamisesta, pidemmille matkoille vakuutusta on mahdollista jatkaa lisämaksusta. Määräaikaisen matkatajavakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutetun asuinpaikka, vakuutuksen kesto (1vrk – 3kk), voimassaoloalue ja vakuutusmäärä

Laske ja osta

Mitä matkustajavakuutus korvaa?

  • Matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamia kuluja. Vakuutus kattaa myös kuluja matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä.
  • Matkan peruuntumisturva on voimassa, mikäli vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.
  • Matkustajavakuutukseen voit liittää lisäturvaksi myös Päivärahaturvan, Tapaturmaisen haitan ja Tapaturmaisen kuoleman turvat ja lisäksi voit tarvittaessa laajentaa vakuutusturvaasi matkalla sattuvan urheilutapaturman hoitokulujen varalle.
  • Lisäturvien osalta jokainen vakuutettu tarvitsee oman erillisen vakuutuksen. Mukana matkustavat alle 18-vuotiaat mukana matkustavat lapset ovat vakuutettuina matkasairauden ja –tapaturman aiheuttamien hoitokulujen varalle.

Mitä matkustajavakuutus ei korvaa?

Matkustajan hoitoturvasta emme korvaa esimerkiksi

  • sairauden tai tapaturman hoitoa, jos sairaus on alkanut tai tapaturma on sattunut ennen matkaa
  • matkalla sattuneesta tapaturmasta riippumatonta sairautta, vammaa, vikaa tai tukija liikuntaelimistön rappeutumista
  • huumausaineen, alkoholin, lääkeaineen, nikotiinin tai muun aineen käytön aiheuttaman riippuvuuden tai sairauden tutkimuksesta tai hoidosta aiheutuvia kustannuksia
  • välillisiä kustannuksia, kuten ansionmenetystä, ateria- tai tulkkauskuluja, vaatteita, varusteita, kodinhoitokustannuksia.
  • Vakuutus ei ole voimassa ilman erillistä laajennusta, kun kilpailet, harrastat tai kokeilet riskialttiimpia lajeja. Korvaukset ja niiden rajoitukset on kerrottu yksityiskohtaisesti vakuutusehdoissa

Matkasairaus

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkasairauden hoitokuluja. Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturma

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalla sattuneen tapaturman hoitokuluja. Tapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Matkalta myöhästyminen

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla. Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Matkan keskeytyminen

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Matkustajavakuutus korvaa sairaanhoitokulut, jos sairaus tai tapaturma yllättää matkalla. Matkustajavakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisia ja keskeytymisiä.

Matkan peruuntuminen

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa mikäli vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen kriisitilanteen takia

Matkavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Määräaikaisesta matkavakuutuksesta ei korvata matkan peruuntumista ja keskeytymistä kriisitilanteen takia.

Usein kysyttyä matkustajavakuutuksesta

Jatkuva matkustajavakuutus on yleensä edullisin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa Suomessa tai ulkomailla. Määräaikainen matkustajavakuutus otetaan jokaiselle matkalle erikseen ja se on paras ja edullisin vaihtoehto, jos matkustat harvoin.

Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Voit saada matkustajavakuutuksesta S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.