Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vuokranantajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutus asuntosijoittajan turvaksi

Tarjoamme yksityisille asuntosijoittajille entistä parempaa turvaa sijoitusasuntoon Huoneistoturvavakuutuksella. Vuokrasopimusta tehtäessä yleensä kyllä tarkistetaan vuokralaisen kotivakuutuksen voimassaolo, mutta vuokranantajalle ei tule tietoa siitä, jos vakuutus päätetään. Ottamalla vuokranantajan vakuutuksen varmistat, että sijoitusasuntosi on vakuutettu, myös menetetyn vuokratulon osalta.

Kolme hyvää syytä ottaa vuokranantajan vakuutus

 1. Vuokratulon menetys. Yleensä vuokratulon saanti keskeytyy, jos asunnossasi sattuu vahinko ja se tulee asuinkelvottomaksi. Vuokranantajan vakuutus korvaa näissä tilanteissa menetetyn vuokratulon, kun olet valinnut vakuutukseen vuokratulon keskeytysvakuutuksen lisäturvana.
 2. Kun riita yllättää. Jos vuokrahuoneistoosi kohdistuu riitoja, esimerkiksi sinun ja vuokralaisesi välillä ja siitä aiheutuu oikeudenkäyntikuluja, vuokranantajan vakuutus auttaa lakimiesavun käyttämisen kustannuksissa.
 3. Osakkeenomistajan vastuu vahingosta. Jos osakkeenomistaja on laiminlyönyt kunnossapitovelvollisuuttaan ja siksi vuokralaiselle tai kiinteistölle aiheutuu vahinkoa, voi vahinko olla kustannuksiltaan suuri. Tällöin vuokranantajan vakuutus kattaa kustannukset.

Esimerkkejä korvattavista tapahtumista

 • Yläkerrassa tapahtunut putken rikkoutuminen aiheuttaa vuotovahingon vakuutettuun huoneistoon. Kuivaustöiden aikana huoneiston märkätilat ovat poissa käytöstä. Epämukavuuden takia vuokraa alennetaan korjaustöiden ajaksi. Korvataan: Normaalin ja alennetun vuokran välinen vuokratulon erotus korvataan keskeytysvakuutuksesta.
 • Vuokralainen on jättänyt maksamatta vuokrat neljän kuukauden ajalta. Vuokranantaja vaatii saamatta jääneitä vuokria. Vuokralainen on riitauttanut vaatimuksen ja vuokranantaja palkkaa asianajajan hoitamaan riita-asiaa käräjäoikeudessa. Korvataan: Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vuokranantajan asiamiehen palkkioita.
 • Huoneistossa on vuokralaisen käyttöön jätetty irrallinen astiakaappi, ruokapöytä ja mikroaaltouuni. Vahingon sattuessa myös kaapille, pöydälle ja mikroaaltouunille aiheutunut vahinko korvataan.
 • Vuokralainen sammuu baari-illan jälkeen suihkun lattiakaivon päälle, mistä aiheutuu olohuoneen parketille vesivahinko. Vuokralaisella ei ole omaa vastuuvakuutusta. Korvataan: huoneiston kiinteille sisustuksille aiheutuneet vahingot.

Vuokranantajan vakuutus eli Huoneistoturvavakuutus sisältää

 • Esinevakuutuksen
 • Vastuuvakuutuksen
  • korvaa vahinkoja, joista osakkeenomistaja on korvausvastuussa, vaikkei asunnossa asukaan.
 • Oikeusturvavakuutuksen
  • korvaa vuokrahuoneistoon kohdistuvista riidoista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja.
 • Vuokratulon keskeytysvakuutuksen (lisäturva)
  • korvaa saamatta jääviä vuokratuloja, jos huoneistossa sattuu esinevahinko ja huoneisto on sen takia väliaikaisesti asuinkelvoton.

Ehdot (pdf)