Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vuokralaisen kotivakuutus

Kotisi on tärkeä vakuuttaa, kun muutat vuokra-asuntoon. Usein myös vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät kotivakuutuksen ottamisen. Kotivakuutus tuo turvaa irtaimistollesi, mutta myös huoneiston kiinteiden sisusteiden ja vastuuvahinkojen varalta. Tutustu kotivakuutuksiimme ja osta helposti verkosta.

Miksi vuokralaisella kannattaa olla kotivakuutus?

  • Vuokranantajat ja taloyhtiö usein edellyttävät, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus, jotta asukkaalla olisi vastuuvakuutus ja myös asunnon kiinteät sisusteet olisivat turvattuja vahingoilta. Taloyhtiön ja vuokranantajan vakuutukset eivät nimittäin korvaa vuokralaisen irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja tai vahinkoja, joista vuokralainen on lain mukaan korvausvelvollinen.
  • Kotivakuutuksella turvaat oman asuntosi irtaimiston, mutta myös asunnon kiinteät kalusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat ja kaapistot, jotka ovat osakkeenomistajan vastuulla. Vuokralaisen vakuutus on tällöin myös vuokranantajan hyväksi.
  • Kotivakuutukseen kuuluu oletuksena vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Vastuuvakuutusturvasta voidaan korvata vahinkoja, jotka olet esimerkiksi huolimattomuudesta johtuen aiheuttanut toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen, ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvausvastuut ovat harvinaisia, mutta jos asia osuu omalle kohdalle, korvaussummat voivat olla valtavia ja ne voivat haitata koko loppuelämää.

Kotivakuutuksen hinta vuokra-asuntoon

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi ikäsi ja kotisi pinta-ala sekä asunnon sijainti. Laske uuden kotivakuutuksesi hinta ja osta se näppärästi verkossa. Samalla voit ottaa käyttöösi paperittoman palvelun, jolloin saat kaikki vakuutusasiakirjat verkkopalveluun ja säästät luontoa.

Hae hinta ja osta

Mitä vuokralaisen kotivakuutus korvaa?

  • Pesukoneesi menee rikki kesken pesun ja vesi valuu kylpyhuoneen lattialle aiheuttaen vesivahingon. Kotivakuutus korvaa asunnon kiinteille kalusteille aiheutuneen vahingon, kuten kuivattamisen ja pintamateriaalit. Vakuutus korvaa myös, jos irtaimistoasi on vaurioitunut vesivahingossa.
  • Kotivakuutus on turvanasi myös silloin, jos joudut esimerkiksi palo- tai vesivahingon takia muuttamaan pois asunnostasi ja tarvitset sijaisasuntoa.
  • Laaja kotivakuutus korvaa laitteiden rikkoutumisia, esimerkiksi jos puhelimesi putoaa. Uutta elektroniikkaa ja kodinkoneita varten kannattaa ottaa Laaja Plus -turva koti-irtaimistolle. Laaja Plus –turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.
  • Perustason vakuutus on riittävä, jos et tarvitse turvaa rikkoutumisten varalle. Perustason vakuutus on edullisempi ja turvaa kotia ja omaisuuttasi mm. palo-, vuoto ja varkausvahingoilta.
  • Vastuuvakuutus kattaa mm. lapsen ja koiran aiheuttamia vahinkoja sekä tuottamuksellasi tai huolimattomuudellasi aiheuttamiasi vahinkoja esimerkiksi taloyhtiölle.
  • Oikeusturvavakuutus mahdollistaa lakimiesavun käyttämisen riita- tai rikosasioissa esimerkiksi vuokrasopimukseen liittyvissä riidoissa.
  • Edellä kuvatut vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista ja kotivakuutuksesta voidaan korvata paljon muitakin vahinkoja. Vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri vahinkoja.

Haluatko lukea tarkemmin kotivakuutuksesta eri asumismuodoissa?

Valitse asumismuodollesi paras kotivakuutus ja tutustu vakuutuksen sisältöihin tarkemmin.

Tutustu kerros- ja rivitalon kotivakuutuksiin

Tutustu omakotitalon kotivakuutuksiin

Tutustu pari- ja erillistalon kotivakuutuksiin

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta