Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Eläkesäästäminen

Jokainen suomalainen saa aikanaan eläkettä, mutta eläke ei välttämättä ole riittävän suuri halutun elämäntyylin säilyttämiseen. Eläkettä voi kuitenkin täydentää omilla säästöillä. Säästöt tuovat turvaa ja mahdollistavat eläkepäivistä nauttimisen, kuten matkailun. Pääset alkuun säästämisessä pienellä kuukausisummalla. Tutustu eri eläkesäästämisen vaihtoehtoihin ja aloita säästäminen jo tänään.

Milloin eläkesäästäminen kannattaa aloittaa?

Eläkesäästäminen voi tällä hetkellä tuntua kaukaiselta ajatukselta, jos eläkkeelle siirtymiseen on aikaa vielä kymmeniä vuosia. Aloittamista ei kannata lykätä kuitenkaan hamaan tulevaisuuteen, sillä eläkesäästäminen on pitkäkestoinen projekti.

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä saat hyötyjä pitkästä säästöajasta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän ehdit kerryttää eläkkeelle siirtymiseen mennessä.

Voit vaihdella sijoituskohteita tai säästämistapoja vuosien varrella. Pääasia on, että säästät. Laske laskurin avulla, miten paljon sinun pitäisi säästää, jotta voit säilyttää eläkkeellä oman nykyisen tulotasosi.

Kokeile laskurilla

Eläkesäästämisen vaihtoehdot

Helpoin tapaa aloittaa eläkesäästäminen on säästää rahastoihin. Tarjoamme erilaisia rahastoja sen mukaan, oletko varovainen, maltillinen tai tuottohakuinen säästäjä. Maailma –rahastomme valittu Refinitiv Lipper -rahastovertailussa viitenä vuotena Pohjoismaiden parhaiksi yhdistelmärahastoiksi. Lue lisää rahastosäästämisestä.

Aloita verkossa

Voit aloittaa myös vakuutussäästämisen. Sijoitusvakuutus on pitkäaikaiseen säästämiseen tarkoitettu säästöhenkivakuutus, joka yhdistää säästämisen ja henkivakuutuksen.

Sopimusaikana voit muuttaa sijoitussuunnitelmaasi, kuten vaihtaa sijoituskohdetta tai tehdä säästön siirtoja kohteesta toiseen, ilman verotuksen realisoitumista. Kertynyt tuotto verotetaan vasta, kun nostat varoja sopimuksesta. Lue lisää sijoitusvakuutuksesta.

Jätä yhteydenottopyyntö


Näin säästöt voivat kertyä

Jos säästää kuukausittain 40 euroa 40 vuoden ajan 6 prosentin vuotuisella tuotto-odotuksella, kertyy säästetyksi pääomaksi 19 200 euroa ja tuottoa 57 107 euroa, jolloin säästösumma on yhteensä 76 307 euroa.

Laskelmassa on käytetty vuotuisena tuotto-odotuksena 6 %, joka perustuu historiallisiin, pitkän aikavälin keskimääräisiin osakesijoitusten tuottoihin. Tuotto-odotus ei ole lupaus tulevasta tuotosta, ja sijoituksen arvo voi nousta tai laskea. Historialliset tuotot eivät ole tae tulevasta, ja sijoittamiseen liittyy aina riski pääoman menetyksestä.

Palveluntarjoajat

Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoesitteessä ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan.