<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Lappi panostaa alueensa elinvoimaan ja ihmisiin

Yli 50 000 lappilaista ei voi olla väärässä. Omistaja-asiakkaamme saavat sekä rahallista hyötyä että asiantuntevaa, nopeaa ja paikallista palvelua.

LähiTapiola Lappi on asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiö. Se tarkoittaa, että jokaisella asiakkaalla on oikeus osallistua alueyhtiön yhtiökokoukseen ja siten vaikuttaa yhtiön toimintaan.

Paikallisena yhtiönä LähiTapiola Lappi haluaa edistää lappilaisten hyvinvointia ja elinvoimaa tukemalla paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa. Osa tuesta toteutetaan sponsorisopimusten pohjalta, osa erityisten käyttörahastolahjoitusten kautta. Myös monenlaisilla turvallisuutta edistävillä panostuksilla vaikutetaan lappilaiseen elinympäristöön.

- Koska asiakkaamme omistavat meidät, meillä ei ole osakkeenomistajia, joille jakaisimme tuottoa hyvinä vuosina. Suurin rahallinen hyöty asiakkaillemme kertyy keskittämisalennuksista. Osa tuloksesta siirretään käyttörahastoon, josta teemme toimintaympäristöämme tukevia elämänturvalahjoituksia, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo.

Käyttörahastosta vaikuttavia lahjoituksia

LähiTapiola Lappi siirtää hallituksen päätöksellä vuosittain osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta käyttörahastoon, jonka varat on tarkoitettu käytettäväksi yleishyödyllisiin ja yhteiskuntavastuullisiin tarkoituksiin toimialueellamme.

- Meille on tärkeää Lapin elinvoimaisuus sekä lappilaisten ihmisten hyvinvointi. Paikallisena yhtiönä haluamme toimia eri tavoin alueemme hyväksi. Yhteiskuntavastuu merkitsee meille aktiivista osallistumista lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämiseen, Salmela jatkaa.

LähiTapiola -ryhmän elämänturvastrategian mukaisesti vaikutamme vastuullisesti asiakkaidemme lähielinpiirissä. Viimeisten kuuden vuoden aikana käyttörahastolahjoituksemme yleishyödyllisiin tarkoituksiin Lapissa ovat olleet yhteensä yli 200 000 euroa. Lahjoituksia ovat viime vuosina saaneet mm. Meri-Lapin Meripelastajat, 4H-liitto, vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa, Mieli ry, Lapin pelastusliitto, Suomen Punainen Risti, Pidä Lappi siistinä ry, Lapin Liikunta sekä Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu.