<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa panostaa alueensa elinvoimaan ja ihmisiin

Vakuuttajana luomme vakaata ja turvallista suomalaista yhteiskuntaa. Vastuullisena sijoittajana rakennamme kestävää tulevaisuutta. Paikallisena yhtiönä rakennamme hyvinvoivaa ja elinvoimasta Kainuuta ja Koillismaata.

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa on asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiö. Se tarkoittaa, että asiakkailla on todelliset ja toimivat vaikuttamiskanavat sekä oikeus osallistua alueyhtiön yhtiökokoukseen.

Paikallisena yhtiönä LähiTapiola Kainuu-Koillismaa haluaa edistää kainuulaisten sekä koillismaalaisten hyvinvointia ja elinvoimaa tukemalla paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa.

- Koska asiakkaamme omistavat meidät, meillä ei ole osakkeen omistajia, joille jakaisimme tuottoa hyvinä vuosina. Mahdollinen tuotto käytetään kokonaisuudessaan meidän omistaja-asiakkaidemme hyväksi ja osa tuotosta siirretään käyttörahastoon, josta teemme vastuullisia elämänturvatekoja kotiseudullamme, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen kertoo.

Käyttörahastomme

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa siirtää hallituksen päätöksellä vuosittain osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta varoja käyttörahastoon, joka on tarkoitettu toimialueemme yleishyödyllisiin ja yhteiskuntavastuullisiin tarkoituksiin.

- Meille on tärkeää toimialueemme elinvoimaisuus sekä ihmisten hyvinvointi. Paikallisena yhtiönä haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Yhteiskuntavastuu merkitsee meille aktiivista osallistumista lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämiseen, Kokkonen jatkaa.


LähiTapiola -ryhmän elämänturvastrategian mukaisesti vaikutamme vastuullisesti asiakkaidemme lähielinpiirissä ja olemme lahjoittaneet vuoden 2023 aikana käyttörahastostamme 100 000 euroa yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Voittoa tavoittelemattomilla, yleishyödyllisillä yhdistyksillä ja yhteisöillä oli mahdollisuus hakea tukea täyttämällä kaikille avoin hakulomake toukokuun 2023 aikana. Seuraava haku on vuoden 2024 keväällä, josta tiedotamme lähempänä ajankohtaa.

Vaikuttavia lahjoituksia

LähiTapiola Kainuu-Koillismaa on vuosien varrella lahjoittanut varoja alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi lahjoitukset vapaaehtoiselle pelastuspalvelu Vapepalle, Mieli Ry:lle, SPR:lle sekä ensiaputarvikkeisiin ja sydäniskureihin aktiivisille yhdistyksille ja toimijoille ympäri toimialuettamme. Lahjoituksia ovat saaneet myös oppilaitokset erilaisiin hankkeisiinsa, kuten mm. Kajaanin ammattikorkeakoulu.