Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Huoneistoturvavakuutus

Huoneistoturvavakuutus asuntosijoittajan turvaksi

Tarjoamme yksityisille asuntosijoittajille entistä parempaa turvaa sijoitusasuntoon. Vuokrasopimusta tehtäessä yleensä kyllä tarkistetaan vuokralaisen kotivakuutuksen voimassaolo, mutta vuokranantajalle ei tule tietoa siitä, jos vakuutus päätetään. Ottamalla Huoneistoturvavakuutuksen varmistat, että sijoitusasuntosi on vakuutettu, myös menetetyn vuokratulon osalta.

Kolme hyvää syytä ottaa Huoneistoturvavakuutus

 1. Vuokratulon menetys. Yleensä vuokratulon saanti keskeytyy, jos asunnossasi sattuu vahinko ja se tulee asuinkelvottomaksi. Tällöin Huoneistoturvavakuutus korvaa menetetyn vuokratulon.
 2. Kun riita yllättää. Jos vuokrahuoneistoosi kohdistuu riitoja, esimerkiksi sinun ja vuokralaisesi välillä ja siitä aiheutuu oikeudenkäyntikuluja, Huoneistoturvavakuutus auttaa lakimiesavun käyttämisen kustannuksissa.
 3. Osakkeenomistajan vastuu vahingosta. Jos osakkeenomistaja on laiminlyönyt kunnossapitovelvollisuuttaan ja siksi vuokralaiselle tai kiinteistölle aiheutuu vahinkoa, voi vahinko olla kustannuksiltaan suuri. Tällöin Huoneistoturvavakuutus kattaa kustannukset.

Esimerkkejä korvattavista tapahtumista

 • Yläkerrassa tapahtunut putken rikkoutuminen aiheuttaa vuotovahingon vakuutettuun huoneistoon. Kuivaustöiden aikana huoneiston märkätilat ovat poissa käytöstä. Epämukavuuden takia vuokraa alennetaan korjaustöiden ajaksi. Korvataan: Normaalin ja alennetun vuokran välinen vuokratulon erotus korvataan keskeytysvakuutuksesta.
 • Vuokralainen on jättänyt maksamatta vuokrat neljän kuukauden ajalta. Vuokranantaja vaatii saamatta jääneitä vuokria. Vuokralainen on riitauttanut vaatimuksen ja vuokranantaja palkkaa asianajajan hoitamaan riita-asiaa käräjäoikeudessa. Korvataan: Oikeusturvavakuutuksesta korvataan vuokranantajan asiamiehen palkkioita.
 • Huoneistossa on vuokralaisen käyttöön jätetty lattialla seisova astiakaappi, ruokapöytä ja mikroaaltouuni. Vahingon sattuessa myös kaapille, pöydälle ja mikroaaltouunille aiheutunut vahinko korvataan.
 • Vuokralainen sammuu baari-illan jälkeen suihkun lattiakaivon päälle, mistä aiheutuu olohuoneen parketille vesivahinko. Vuokralaisella ei ole omaa vastuuvakuutusta. Korvataan: Korvaa huoneiston kiinteille sisustuksille aiheutuneet vahingot.

Huoneistoturvavakuutus sisältää

 • Esinevakuutuksen
 • Vastuuvakuutuksen
  • korvaa vahinkoja, joista osakkeenomistaja on korvausvastuussa, vaikkei asunnossa asukaan.
 • Oikeusturvavakuutuksen
  • korvataan vuokrahuoneistoon kohdistuvista riidoista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja.
 • Vuokratulon keskeytysvakuutuksen
  • saamatta jääviä vuokratuloja, jos huoneistossa sattuu esinevahinko ja huoneisto on sen takia väliaikaisesti asuinkelvoton.