Koti kerrostalossa Huoneistoturvavakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Huoneistoturvavakuutuksella vuokranantaja voi vakuuttaa vuokrattujen asuinhuoneistojen rakenteita ja kiinteitä sisustuksia niiden vahinkojen varalta, joihin vuokralaisella ei ole omaa vakuutusta ja joita ei korvata kiinteistövakuutuksesta ja jotka siten jäisivät vuokranantajan maksettaviksi. Vuokrasopimusta tehtäessä kyllä tarkistetaan kotivakuutuksen voimassaolo, mutta vuokranantajalle ei tule tietoa siitä, jos vakuutus päätetään. Ottamalla huoneistoturvavakuutuksen vuokranantaja varmistaa, että sijoitusasunnon rakenteet ja kiinteät sisusteet ovat vakuutettuina.

Huoneistoturva soveltuu:

  • yksittäiselle sijoitusasunnon omistajalle
  • säätiölle, joka omistaa useita huoneistoja eri kiinteistöissä
  • myös kiinteistöyhtiölle, joka omistaa koko asuinrakennuksen.

Kaksi eri tyyppistä vakuutusta

Vakuutuksella voidaan vakuuttaa yksittäisiä huoneistoja tai rakennuksen kaikki huoneistot sen mukaan, mikä on vakuutuksenottajan omistussuhde niihin. Vakuutuksessa on kaksi erilaista vakuutuksen kohdetyyppiä, joista toinen on erityisesti suunniteltu yksittäisen sijoitusasunnon omistajan tarpeisiin ja toinen esimerkiksi säätiöille, jotka omistavat kymmeniä huoneistoja eri kiinteistöissä tai kokonaisen kiinteistön.

Esimerkikki korvauksesta

Vuokralainen aiheuttaa huoneistossa vuotovahingon. Vuokralaisella ei kuitenkaan ole enää omaa kotivakuutusta, koska tämä on päättänyt sen rahapulassa. Huoneistoturvavakuutuksesta korvataan vahinko.