Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Urheiluvakuutus

Urheiluvakuutus on 18-99 -vuotiaille tarkoitettu lisäturva, jonka voit ottaa osaksi tapaturmavakuutusta. Urheiluvakuutuksen turvin voit harrastaa kilpailuihin tähtäävää harjoittelua ja riskialttiita urheilulajeja huoletta. Voit valita, mille urheilulajeille otat vakuutuksen, millä korvaussummalla sekä millä omavastuulla. Pyydä tarjous, niin räätälöimme sinun tarpeisiisi parhaan vakuutuksen.

Urheiluvakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutus muodostuu useista turvista. Voit rakentaa niistä itsellesi ja samassa taloudessa asuvalle läheisellesi sopivan kokonaisuuden sairauden ja tapaturman sekä matkalla sattuvien vahinkojen varalle.

Milloin on syytä ottaa urheiluvakuutus?

 • Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen ehdoissa mainittuja riskialttiita lajeja tai toimintoja. Lisäksi jos kokeilet riskialtista lajia kertaluontoisesti esimerkiksi matkalla, tarvitset urheiluvakuutuksen.
 • Tarvitset urheiluvakuutuksen myös silloin, kun harrastaminen edellyttää lisenssin tai vastuuvapauslausekkeen allekirjoittamista.
 • Tarvitset Urheiluvakuutuksen matkalle, jos olet täysi-ikäinen ja aiot matkalla urheilla kilpaa, harrastaa tai kokeilla riskialtista lajia, esimerkiksi laitesukellusta.
 • Alle 18 -vuotiaille tapaturmavakuutus korvaa kilpaurheilussa tai riskialttiissa lajeissa sattuneet tapaturmat, jolloin ei tarvita erillistä urheiluvakuutusta.
 • Ammattiurheiluun emme myönnä vakuutuksia.

Urheiluvakuutus ei ole ostettavissa verkkokaupasta, voit pyytää urheiluvakuutuksesta tarjouksen ja olemme sinuun yhteydessä.

Pyydä tarjous

Urheiluvakuutuksen hinta ja omavastuu

Urheiluvakuutuksen hintaan vaikuttavat valittu korvaussumma, harrastamasi urheilulaji, urheilulajin luokka ja omavastuun määrä. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden perusteella. Jos harrastat useampaa lajia, vakuutuksen hinta määräytyy sen urheilulajin mukaan, joka on korkeimmassa riskiluokassa. Kun ostat vakuutuksen, ilmoitathan meille kaikki urheilulajit, joita harrastat. Myös muutokset urheilulajeihin on tärkeää ilmoittaa meille.

Voit valita vakuutuksen ilman omavastuuta, jos sinulla on myös tapaturmavakuutus LähiTapiolassa tai omavastuuksi 150 € tai 300€ omavastuulla. Omavastuullinen vaihtoehto on edullisempi.


Mitä urheiluvakuutus korvaa?

Urheiluvakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet, sairaalan hoitopäivämaksut ja fysioterapia.

Kun ostat urheiluvakuutuksen, saat käyttöösi LähiTapiolan TerveysHelppi etälääkäripalvelun, jossa sairaanhoitajat ja lääkärit ovat apunasi joka päivä klo 7 - 23. Lue lisää TerveysHelpistä.

Pyydä tarjous

Hyvä tietää urheiluvakuutuksesta

Vakuutuksen myöntöön ja voimassaoloon edellytämme voimassaolevaa Kela-korttia. Voimme myöntää urheiluvakuutuksen 18-99 -vuotiaille.

Urheilun katsotaan olevan kilpaurheilua silloin, kun siihen liittyy kilpailu, ottelu tai muu urheilutapahtuma, jonka järjestäjä edellyttää osallistujalta lisenssin, pelipassin tai vastaavan ottamista taikka vastuuvapauslausekkeen allekirjoittamista.

Harrastatko riskialtista urheilulajia? Urheiluvakuutus ei ole ostettavissa verkkokaupasta, sillä räätälöimme vakuutuksen juuri sinun tarpeidesi mukaan. Voit pyytää urheiluvakuutuksesta tarjouksen ja olemme sinuun yhteydessä.

Riskialttiita urheilulajeja ovat:
 • voimailulajit, kuten painonnosto, voimanosto, kehonrakennus, voimamiesurheilu tai vastaava
 • taistelu-, kamppailu-, kontakti- ja itsepuolustuslajit, kuten nyrkkeily, potkunyrkkeily, paini, vapaapaini, judo, karate, miekkailu tai vastaava
 • moottoriurheilulajit, kuten ralli, mikroautoilu, motocross tai vastaava
 • kiipeilylajit, kuten vuori-, kallio-, jää- tai seinäkiipeily tai vastaava. Rajoitus ei koske seinäkiipeilyä silloin, kun käytetään suoja- ja turvavarusteita.
 • ilmailulajit, kuten laskuvarjohyppy, riippuliito, varjoliito, kuumailmapallolento, parasailing, purjelento, basehyppy, tuulitunneliharjoittelu, ultrakevyellä tai harrasterakenteisella koneella lentäminen tai vastaava
 • siipi- ja leijapurjehdus, leijalautailu ja leijahiihto
 • nopeus- ja syöksylasku, freestylehiihto sekä laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella
 • amerikkalainen tai australialainen jalkapallo tai rugby
 • lacrosse
 • benjihyppy
 • urheilu-, laite- tai vapaasukellus
 • roller derby
 • alamäkiajo ja -luistelu
 • parkour
 • valtameripurjehdus tai valtameren ylittäminen veneellä

LähiTapiolan urheiluvakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän bonusta. Ilmoita asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Urheiluvakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet, sairaalan hoitopäivämaksut tai fysioterapia.

Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen ehdoissa mainittuja riskialttiita lajeja tai toimintoja. Lisäksi jos kokeilet riskialtista lajia kertaluontoisesti esimerkiksi matkalla, tarvitset urheiluvakuutuksen.