Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Urheilu­vakuutus

Urheiluvakuutus on 18–99-vuotiaille tarkoitettu lisäturva, jonka voit ottaa osaksi tapaturmavakuutusta. Urheiluvakuutuksen turvin voit harrastaa kilpailuihin tähtäävää harjoittelua ja riskialttiita urheilulajeja huoletta. Urheiluvakuutus on osa Terveysvakuutusta.

Korvaa urheilutapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja.

Kattaa mm. lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet, sairaalan hoitopäivämaksut sekä fysioterapian.

Omavastuu määräytyy valintasi mukaan.

Myönnetään 18–99-vuotiaille.

Mitä urheiluvakuutus kattaa

Urheiluvakuutus antaa turvaa urheilutapaturmien varalle. Vahingon sattuessa vakuutus korvaa tapaturmasta aiheutuvia lääkärikäyntejä, lääkkeitä, tutkimuksia ja leikkauksia sekä fysioterapiaa. Tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja sinut hoidetaan kuntoon.

Jos vakuutetulla on voimassa oleva tapaturmavakuutus ja sen lisäturvana tapaturmaisen pysyvän haitan turva ja tapaturmaisen kuoleman turva, ovat nämä lisäturvat voimassa myös urheilutapaturman sattuessa.

UrheiluvakuutusSisältää

Tapaturman hoitokuluina korvaamme urheilutapaturmavamman hoidosta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa urheilutapaturmaa kohti.

Hoitokulujen enimmäiskorvausmääräksi tapaturmaa kohden voit valita esimerkiksi 10 000 tai 20 000 €.

Sisältyy vakuutukseen

Voit valita urheiluvakuutuksen ilman omavastuuta, kun sinulla on myös tapaturmavakuutus LähiTapiolassa. Jos haluat, niin omavastuu voi olla myös 150 € tai 300 €. Omavastuullinen vaihtoehto on edullisempi.

Usein kysyttyä

Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen ehdoissa mainittuja riskialttiita lajeja tai toimintoja, esimerkiksi kamppailulajeja. Jos lisäksi kokeilet riskialtista lajia kertaluontoisesti esimerkiksi matkalla, tarvitset urheiluvakuutuksen.

Tarvitset urheiluvakuutuksen myös silloin, kun harrastaminen edellyttää lisenssin tai vastuuvapauslausekkeen allekirjoittamista. Voit ottaa urheiluturvan jatkuvana tai määräaikaisena, jos harrastat urheilua ulkomaanmatkalla tai kokeilet uutta urheilulajia.

Alle 18-vuotiailla tapaturmavakuutus korvaa kilpaurheilussa tai riskialttiissa lajeissa sattuneet tapaturmat, minkä vuoksi erillistä urheiluvakuutusta lapselle ei tarvita.

Eri aikoina otetut vakuutukset eroavat toisistaan. Jos lapsella on jo voimassa oleva tapaturmavakuutus tai sairauskuluvakuutus LähiTapiolassa, voit tarkistaa vakuutuksen kattavuuden vakuutuskirjasta, verkkopalvelusta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

LähiTapiola ei myönnä vakuutuksia ammattiurheiluun.

Vakuutuksen myöntöön ja voimassaoloon edellytämme voimassa olevaa Kela-korttia. Voimme myöntää urheiluvakuutuksen 18–99-vuotiaille.

Urheiluvakuutus korvaa urheilutapaturmasta aiheutuneen vamman hoitokuluja. Hoitokuluja ovat esimerkiksi lääkärin määräämät tutkimukset, hoidot ja lääkkeet, sairaalan hoitopäivämaksut ja fysioterapia.

Jos sinulla on jo urheiluvakuutus, voit tarkistaa vakuutuksen kattavuuden vakuutuskirjasta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Jos vakuutetulla on voimassa oleva tapaturmavakuutus ja sen lisäturvana tapaturmaisen pysyvän haitan turva ja tapaturmaisen kuoleman turva, ovat nämä lisäturvat voimassa myös urheilutapaturman sattuessa.

Urheiluvakuutus on voimassa Suomessa. Jos matkustat ulkomaille ja tarvitset urheiluvakuutuksen myös matkalle, voit laajentaa matkustajavakuutustasi urheilutapaturmien varalle.

Urheiluvakuutuksen hintaan vaikuttavat harrastamasi urheilulaji, valittu korvaussumma ja omavastuun määrä. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden perusteella.

Voit valita vakuutuksen ilman omavastuuta, kun sinulla on myös tapaturmavakuutus LähiTapiolassa. Halutessasi omavastuu voi olla myös 150 € tai 300 €. Omavastuullinen vaihtoehto on edullisempi.

Urheilun katsotaan olevan kilpaurheilua silloin, kun siihen liittyy kilpailu, ottelu tai muu urheilutapahtuma, jonka järjestäjä edellyttää osallistujalta lisenssin, pelipassin tai vastaavan ottamista taikka vastuuvapauslausekkeen allekirjoittamista. Jos harrastat esimerkiksi salibandya, jalkapalloa tai jääkiekkoa ja otat urheiluvakuutuksen, et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

Riskialttiita urheilulajeja ovat

 • voimailulajit (kuten painonnosto, voimanosto, kehonrakennus, voimamiesurheilu tai vastaava)

 • taistelu-, kamppailu-, kontakti- ja itsepuolustuslajit (kuten nyrkkeily, potkunyrkkeily, paini, vapaapaini, judo, karate, miekkailu tai vastaava)

 • moottoriurheilulajit (kuten ralli, mikroautoilu, motocross tai vastaava)

 • kiipeilylajit (kuten vuori-, kallio-, jää- tai seinäkiipeily tai vastaava – rajoitus ei kuitenkaan koske seinäkiipeilyä silloin, kun käytetään suoja- ja turvavarusteita)

 • ilmailulajit (kuten laskuvarjohyppy, riippuliito, varjoliito, kuumailmapallolento, parasailing, purjelento, basehyppy, tuulitunneliharjoittelu, ultrakevyellä tai harrasterakenteisella koneella lentäminen tai vastaava).

Riskialttiita urheilulajeja ovat lisäksi

 • siipi- ja leijapurjehdus, leijalautailu ja leijahiihto

 • nopeus- ja syöksylasku, freestylehiihto sekä laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella

 • amerikkalainen tai australialainen jalkapallo tai rugby

 • lacrosse

 • benjihyppy

 • urheilu-, laite- tai vapaasukellus

 • roller derby

 • alamäkiajo ja -luistelu

 • parkour

 • valtameripurjehdus tai valtameren ylittäminen veneellä.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Urheiluvakuutuksen hinta

Kun ostat urheiluvakuutuksen, saat käyttöösi terveyskumppaniemme palvelut, ja pääset vakuutuksesi kautta oireiden mukaiseen hoitoon.

Urheiluvakuutuksen hintaan vaikuttavat harrastamasi urheilulajija, valittu korvaussumma ja omavastuun määrä.

Pyydä tarjous

Lääkäriin ilman omaa rahaa

Kun tapaturma yllättää, hae kauttamme suoralaskutuslupaa. Luvan saatuasi ohjaamme sinut suoraan terveyskumppanimme palveluun, jossa voit itse varata sinulle sopivan vastaanottoajan.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta