Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Varaudu elämäsi riskeihin vakuuttamalla - tulevaisuuteesi sijoittamalla

Pariskunta istuu ulkona.
  • Toimeentuloa voi turvata sekä vakuuttamalla että sijoittamalla.
  • Vaikutuksiltaan isot riskit kannattaa vakuuttaa ja pienempiä varten rakentaa puskuria säästöillä ja sijoituksilla.
  • Kokeile laskurimme avulla paljonko säästöä voi kertyä

Vahvista taloutesi kantokykyä vakuuttamalla ja sijoittamalla

Toimeentuloa voi turvata sekä vakuuttamalla että säästämällä. Säästäminen auttaa varautumaan elämän yllättäviin tilanteisiin ja riskeihin. Jotkut riskit ovat kuitenkin niin suuria, että ne voivat heilauttaa oman tai läheisten toimeentulon raiteiltaan. Hyvä nyrkkisääntö on, että vaikutuksiltaan isot riskit kannattaa vakuuttaa ja pienempiä varten rakentaa puskuria säästöillä.

Vakuuttaminen tuo varmuutta

Vakuutusten avulla turvataan omaa ja läheisten toimeentuloa etenkin suurien riskien varalta. Esimerkiksi henkivakuutuksen ottaminen on huolenpitoa sinulle rakkaista ihmisistä ja erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai lainaa. Henkivakuutuksella varmistat sinusta riippuvaisten läheisten pärjäämisen taloudellisesti, jos sinulle sattuu jotain. Lue lisää ja osta henkivakuutus helposti verkosta - asiakasetuna nyt -20%.

On tärkeää pohtia, mitkä asiat sinun tai perheesi taloutta saattavat horjuttaa. Myös terveys ja kyky tehdä töitä ovat olennaisia asioita oman talouden turvaamisessa. Lue lisää: Vakavan sairauden turva on tukenasi arjen uudelleenjärjestelyissä ja turvaamassa toimeentuloasi, jos sairastut vakavasti.

Säännöllisen sijoittamisen avulla hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä

Kun säästöä kerryttää vakuuttamisen ohessa, oma varallisuus kasvaa. Ajan myötä osaa vakuutuksilla turvatuista riskeistä voi kattaa kertyneillä säästöillä, sekä päivittää vakuutusturvan ja säästettävän summan vastaamaan omaa elämäntilannetta.

Säästämisessä tärkeintä on pitkäjänteisyys ja säästösuunnitelma. Jo pienellä summalla pääsee hyvin alkuun, koska pitkällä aikavälillä säännöllinen säästäminen kerryttää hyvän potin. Säästämisen ja sijoittamisen taustalla vaikuttaa korkoa korolle -ilmiö, joka auttaa vaurastumaan pitkällä aikavälillä.

Puskurin kerryttäminen auttaa varautumaan yllättäviin menoihin, kuten auton remonttiin tai rikkoutuvaan pesukoneeseen. Säästöt mahdollistavat myös pienet irtiotot arjesta. Suositustemme mukaan puskurin tulisi olla vähintään kahden kuukauden nettotulojen suuruinen.

Testaa alla olevan laskurimme avulla, paljonko säästöä voisi kertyä.


Laske paljonko säästöä voi kertyä

  1. Valitse säästölaskurilla, millaisen summan haluat säästää. Voit tehdä alkusijoituksen tai valita alkusijoitukseksi nollan ja aloittaa säästöjen kerryttämisen kuukausittain.
  2. Valitse säästöaika vuosina ja kokeile eri säästöaikoja, jotta näet kauanko sinun tulee säästää päästäksesi tavoitteeseen.
  3. Valitse liukukytkimestä, millaista tuottoa odotat säästöillesi. Mitä isompaa tuottoa tavoittelet, sitä isompaa riskiä sinun on myös siedettävä. Jos pelkkä ajatus säästöjesi arvonlaskusta saa aikaan sydämentykytyksiä, niin matalampi odotus tuotosta matalammalla riskitasolla voi olla parempi valinta.
  4. Inflaationappia painamalla näet, miten rahan arvon alentuminen vaikuttaa kertyvään säästöön.
  5. Valintojen jälkeen säästölaskuri ehdottaa tuotteita, jotka voisivat sopia kaltaisellesi säästäjälle.

Valitsemilla tiedoilla olisit voinut säästää yhteensä
säästetty pääoma
jolle tuottoa ( %)
Yhteensä

Varovainen säästäjä

Tavoittelet säästöillesi pankkitiliä parempaa tuottoa, mutta isot arvonvaihtelut jätät suosiolla enemmän riskiä sietäville säästäjille. Toki sijoittamisen luonteeseen kuuluu, että säästöjesi arvo vaihtelee hieman maltillissakin säästämisen ratkaisuissa.

Pienemmän riskiluokan sijoituskohteet sopivat varovaiselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Maltillinen säästäjä

Tavoittelet säästöillesi kohtuullista tuottoa ja ymmärrät, että sen saavuttamiseksi on otettava jonkin verran riskiä.

Keskitason riskiluokan sijoituskohteet sopivat maltilliselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Tuottohakuinen säästäjä

Tavoitteenasi on saavuttaa hyvä tuotto säästöillesi. Säästöaikasi on pitkä, joten et hermostu voimakkaistakaan lyhyen aikavälin arvonvaihteluista. Uskot, että riskinotto palkitaan ja pitkällä aikavälillä osakesijoitukset tuovat parhaan tuoton.

Korkeamman riskiluokan sijoituskohteet sopivat tuottohakuiselle säästäjälle. Tutustu rahastoihin tästä ja sijoitussalkkuihin tästä.

Laskelman tarkoitus on antaa esimerkki siitä, miten säännöllinen säästäminen voi saada rahasi kasvamaan ajan myötä. Laskurissa on oletettu, että säästöt sijoitetaan säästöaikana hajautetusti valitsemasi tuotto-odotuksen mukaisesti. Laskurissa käytetyt vuotuiset nettotuotto-odotukset ovat pitkän aikavälin keskimääräisiin historiallisiin tuottoihin perustuvia arvioita huomioiden asiakkaalta perittävät kokonaiskulut. Nämä ovat tilisijoituksille 0,7 %, matalan tuoton sijoituksille 3 %, tasapainoisille 5 % ja tuottohakuisille 6 %. Inflaatio tarkoittaa taloustieteessä rahan ostovoiman heikkenemistä sekä siitä aiheutuvaa hintojen nousua eli “rahan arvon laskua”. Laskurissa on käytetty pitkän ajan inflaatio-odotuksena 2 %. Laskuri sisältää rajallisen määrän muuttujia eikä siinä huomioida verotusta. Suomen Pankki ennustaa keskimääräisen inflaation olevan 5 prosenttia vuonna 2023 ja sen hidastuvan ensi vuonna 1,6 prosenttiin.

Huomaathan, että laskuri ei ole sijoitussuositus tai -neuvo, vaan kunkin asiakkaan on itse arvioitava harkitsemansa tuotteen sopivuutta itselleen sijoituskohteena. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta ja asiakas voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain. Asiakkaan tulee ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua huolellisesti tuotetta koskevaan asiakasmateriaaliin. LähiTapiolaan ei voida kohdistaa vaatimuksia laskurin sisällön perusteella.

Talletussuojaa voit saada vain tilisijoituksille.

Lue lisää ja aloita Varaa aika

Hyödynnä henkivakuutusasiakkaan edut