Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutus

3 syytä ottaa henkivakuutus

  1. Turvaat läheistesi toimeentulon
  2. Huolehdit lainojesi maksusta
  3. Varautuminen tuo sinulle mielenrauhaa

Saat henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta!

Laske hinta elämäntilanteeseesi sopivalle vakuutukselle


Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-67 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina
Syötä lasten lukumäärä

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista olet vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esim. asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan koko jäljellä olevan lainan määrä.
Syötä velkasi numeroina

Voit hankkia henkivakuutuksen verkosta, kun sinulle parhaiten sopii.


Mitä henkivakuutus korvaa

Henkivakuutuksella varmistat läheistesi pärjäämisen taloudellisesti, jos pahin sattuu. Henkivakuutuksen korvaus maksetaan menehtyessäsi itse valitsemallesi edunsaajalle.

Henkivakuutus voidaan tehdä yhdelle henkilölle, jos perheen taloudellinen toimeentulo on vain hänen vastuullaan. Jos vastuu perheen taloudesta on molemmilla puolisoilla, on pariturva yleensä edullisempi vaihtoehto.

Voit hankkia henkivakuutuksen verkosta, kun sinulle parhaiten sopii. Pyydä tarjous, jos olet kiinnostunut kahden henkilön yhteisestä vakuutuksesta tai haluat keskustella lisää henkivakuutuksesta.


Sinulle sopiva henkivakuutus

Kun valitset henkivakuutusturvan suuruutta, mieti millaisista asioista olet taloudellisesti vastuussa. Oikein mitoitetun henkivakuutuksen avulla leski selviää yksin esimerkiksi perheen veloista, jolloin perhe voi jatkaa asumista yhteisessä kodissa ja saa turvattua lasten tulevaisuuden pahimman yli. Vakuutus auttaa myös esimerkiksi perintöverojen maksun kanssa.

Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden.

Pariturva on edullinen henkivakuutus kahdelle hengelle

Pariturva on hyvä vaihtoehto avio- tai avopareille, kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja puolisollasi. Pariturva on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus mutta kummallakin on omat edunsaajansa, joille korvaus maksettaisiin. Monesti vakuutetut ovat toistensa edunsaajia, mikä mahdollistaa esimerkiksi yhteisen lainan poismaksun.

Toisen menehtyessä, maksamme korvaussumman hänen edunsaajalleen. Jos molemmat menehtyvät samanaikaisesti, korvausmäärä maksettaisiin puoliksi kummankin edunsaajalle.Älyhenkivakuutus - Hyvinvointia taloudellisen turvan lisäksi

Haluamme turvata taloutesi ja auttaa sinua voimaan hyvin. Meidän ratkaisumme tähän on Älyhenkivakuutus. Siinä saat henkivakuutuksen, vakavan sairauden- tai työkyvyttömyysturvan rinnalla käyttöösi kattavat hyvinvointipalvelut, jotka löydät TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta.

HyvinvointiHelppi tarjoaa käytännön neuvoja ja vinkkejä lepoon, liikuntaan, ravintoon ja stressinhallintaan liittyen. Voit asettaa itsellesi tavoitteita, seurata edistymistäsi ja osallistua hyväntekeväisyyshaasteisiin. Lisäksi kumppaneidemme tuottamat hyvinvointisisällöt ovat käytettävissäsi.

Aktivoidu. Inspiroidu. Tee hyvää muille.


S-ryhmän Bonusta henkivakuutuksesta

Hyödyt edullisista vakuutusmaksuista ja säästät selvää rahaa, kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Henkivakuutuksen verotus

Vakuutusta ottaessa valitaan edunsaaja, jolle henkivakuutuksen korvaus maksetaan. Korvauksen verotus riippuu siitä onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.5.2020 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.


Tietoa henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen materiaalit

Tuoteselosteesta poiketen henkivakuutuksen ylin myöntöikä on 67 vuotta.
Perusturva ja Pariturva

LähiTapiola Henkiturva (ostaessasi verkosta)


Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Täältä löydät lisätietoja korvauksen hakemisesta.

Kuka voi ottaa henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15 vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 67 vuotta. Jos haet vakuutusta verkosta, tulee sinun olla täyttänyt 18 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Edunsaajamääräys henkivakuutuksessa

Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.

Miten voin tehdä muutoksia henkivakuutukseeni

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Palveluntarjoajat

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Älyhenkivakuutus yhdistää henkivakuutuksen ja HyvinvointiHelpin. HyvinvointiHelppi on asiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Firstbeat hyvinvointianalyysin tuottaa Firstbeat Technologies Oy. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta

Voinko saada henkivakuutuksestani S-ryhmän Bonusta?

Voit saada henkivakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Kenelle henkivakuutuksen korvaus maksetaan?

Henkivakuutusta ottaessa valitset edunsaajan, eli henkilön kenelle korvaussumma maksettaisiin, jos menehdyt. Edunsaajan valintaa on hyvä miettiä tarkkaan, koska vakuutuksella turvataan häntä ja hänen toimeentuloaan. Edunsaajia voi olla useita ja elämäntilanteen muuttuessa on hyvä tarkistaa, että edunsaaja on edelleen ajan tasalla.

Korvaako henkivakuutus, jos menehdyn koronan vuoksi?

Henkivakuutuksen korvauksenmaksuun ei liity rajoitusta koronaviruksesta ja korvaukset maksetaan vakuutuksen ehtojen mukaisesti.

Miten valitsen minulle sopivan henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on tärkeä katsoa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden. Henkivakuutuksen voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa Pariturva vakuutuksena.

Saanko alennusta muista vakuutuksistani, jos otan henkivakuutuksen?

Palkitsemme sinua sen mukaan, kuinka laajasti keskität asiointisi LähiTapiolaan. Perustana on LähiTapiolan palveluvalikoima, joka on jaettu neljään osa-alueeseen: Koti, Terveys, Ajoneuvot ja Tulevaisuuden turva. Henkivakuutus kuuluu Tulevaisuuden turva osa-alueeseen ja sen avulla voit nostaa etutasoasi ja saada alennusta muiden vakuutustesi maksuista.

Miten voin ottaa käyttöön vakuutukseen kuuluvat hyvinvointipalvelut?

Kaikki LähiTapiolan henkivakuutukset ovat Älyhenkivakuutuksia, eli vakuutuksen tuoman turvan lisäksi saat käyttöösi kattavat hyvinvointipalvelut. Kun vakuutuksesi on voimassa, löydät hyvinvointipalvelut TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta.

Maksetaanko henkivakuutuksen korvauksesta veroa?

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.


Katso myös: