Henkivakuutus

LähiTapiola LokalTapiola

Oletko koskaan ajatellut, miten läheisesi selviäisivät taloudellisesti, jos menehdyt? Henkivakuutuksen ottaminen on vastuunottamista ja huolenpitoa sinulle tärkeimmistä ihmisistä. Erityisen tärkeä henkivakuutus on, jos sinulla on lapsia tai lainaa.

Henkivakuutus auttaa lähimmäisiäsi selviämään taloudellisesti pahimman yli.

Elämäntilanteeseesi sopiva henkivakuutus

Kun valitset henkivakuutusturvan suuruutta, mieti millaisista asioista olet taloudellisesti vastuussa. Oikein mitoitetun kuolemantapaussumman avulla leski selviää yksin esimerkiksi perheen veloista ja saisi turvattua lasten tulevaisuuden pahimman yli. Henkivakuutuksen voi ottaa lainaturvaksi varmistamaan, että perhe voi jatkaa asumista yhteisessä kodissa.

S-ryhmän Bonusta Henkivakuutuksesta

Hyödyt edullisista vakuutusmaksuista ja säästät selvää rahaa, kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.Henkivakuutus - taloudellista turvaa

Henkivakuutus voidaan tehdä yhdelle henkilölle, jos perheen taloudellinen toimeentulo on vain hänen vastuulla. Jos vastuu perheen taloudesta on molemmilla puolisoilla, voidaan henkivakuutus tehdä kahdelle henkilölle yhteisenä.

Henkivakuutuksen korvaus maksetaan itse valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Henkivakuutuksen korvausmäärä räätälöidään tarpeiden mukaisesti. Henkivakuutusturvan tarve saadaan, kun lasketaan yhteen lainojen määrä sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden.

Pyydä tarjous, jos olet kiinnostunut kahden henkilön yhteisestä vakuutuksesta tai haluat keskustella lisää henkivakuutuksesta.

Pyydä tarjous

Ota käyttöösi HyvinvointiHelppi

LähiTapiolan Älyhenkivakuutus yhdistää taloudellisen turvan ja HyvinvointiHelpin sisältämät hyvinvointipalvelut. HyvinvointiHelpin löydät LähiTapiolan suositusta TerveysHelppi -sovelluksesta ja saat sen käyttöösi, kun hankit henkivakuutuksen, työkyvyttömyysvakuutuksen tai vakavan sairauden vakuutuksen.

  • Aktivoidu: mittaa, aseta tavoitteita - nuku hyvin, syö oikein, liiku riittävästi, huolehdi henkisestä hyvinvoinnista
  • Inspiroidu mielenkiintoisista artikkeleista, tehtävistä tai omista mittaustuloksista, jotka tekevät elämäntavat ja niiden vaikutukset konkreettisiksi
  • Tee hyvää muille: osallistu haasteisiin eri teemojen ympärillä ja saavuttamasi tuloksesi kerryttää hyväntekeväisyyspottia

Saat tämän kaiken ilman lisäkustannuksia, vakuutuksen antaman taloudellisen turvan rinnalle.

Lue lisää


Hyvä tietää

Materiaalit

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Täältä löydät lisätietoja korvauksen hakemisesta.

Kuka voi ottaa henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15 vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Edunsaajamääräys henkivakuutuksessa

Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.

Kuolemantapauskorvauksen verotus

Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa. Verotus on esitetty 1.1.2018 tilanteen mukaan. Verosäännökset ja verotuskäytännöt voivat muuttua tulevaisuudessa.

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Palveluntarjoajat

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

HyvinvointiHelppi on henkivakuutusasiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.


Katso myös:

LähiTapiola LokalTapiola
Tapaturmavakuutus

Ota tapaturmavakuutus ja varmista nopea hoitoon pääsy, jos vahinko sattuu.

LähiTapiola LokalTapiola
Sairauskuluvakuutus

Sairauskuluvakuutus korvaa sekä sairaudesta että tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja.

Vakavan sairauden vakuutus
Vakavan sairauden turva

Turvaa toimeentuloasi vakavan sairastumisen varalta ja varmista paras mahdollinen hoito.

LähiTapiola LokalTapiola
Turva työkyvyttömyyden varalle

Turvaa toimeentuloasi työkyvyttömyyden varalta