Henkivakuutus

Henkivakuutuksen ottaminen on vastuunottamista ja huolenpitoa sinulle tärkeimmistä ihmisistä ja erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai lainaa. Vakuuttamalla itsesi turvaat rakkaimpasi ja autat heitä selviämään taloudellisesti pahimman yli.

Laske hinta elämäntilanteeseesi sopivalle vakuutukselle


Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-80 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina
Syötä lasten lukumäärä

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista olet vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esim. asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan koko jäljellä olevan lainan määrä.
Syötä velkasi numeroina

Voit hankkia henkivakuutuksen verkosta, kun sinulle parhaiten sopii.


Mitä henkivakuutus korvaa

Henkivakuutuksella varmistat läheistesi pärjäämisen taloudellisesti, jos pahin sattuu. Henkivakuutuksen korvaus maksetaan menehtyessäsi itse valitsemallesi edunsaajalle.

Henkivakuutus voidaan tehdä yhdelle henkilölle, jos perheen taloudellinen toimeentulo on vain hänen vastuullaan. Jos vastuu perheen taloudesta on molemmilla puolisoilla, on pariturva yleensä edullisempi vaihtoehto.

Voit hankkia henkivakuutuksen verkosta, kun sinulle parhaiten sopii. Pyydä tarjous, jos olet kiinnostunut kahden henkilön yhteisestä vakuutuksesta tai haluat keskustella lisää henkivakuutuksesta.


Sinulle sopiva henkivakuutus

Kun valitset henkivakuutusturvan suuruutta, mieti millaisista asioista olet taloudellisesti vastuussa. Oikein mitoitetun henkivakuutuksen avulla leski selviää yksin esimerkiksi perheen veloista, jolloin perhe voi jatkaa asumista yhteisessä kodissa ja saa turvattua lasten tulevaisuuden pahimman yli. Vakuutus auttaa myös esimerkiksi perintöverojen maksun kanssa.

Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden.Näin valitset henkivakuutuksen oikein

Henkivakuutuksella varaudut omiin ja läheistesi suurimpiin henkilöriskeihin. Lue neuvot, mitä vakuutuksen valinnassa kannattaa huomioida.

Lue lisää>>

Puolison kuolema vie perheen tuloista ison siivun, mutta kuluista vain osan

"Lähes aina puolison kuolema aiheuttaa myös taloudellisia ongelmia lapsiperheissä"

Lue lisää>>


Saat käyttöösi HyvinvointiHelpin

Saat HyvinvointiHelpin käyttöösi ilman lisäkustannuksia vakuutuksen antaman taloudellisen turvan rinnalle. Elämäntavat vaikuttavat terveyteesi enemmän kuin perintö- tai ympäristötekijät. HyvinvointiHelppi auttaa sinua voimaan hyvin ja voit nauttia elämästäsi parhaana versiona itsestäsi. HyvinvointiHelppi kokoaa hyvinvointipalvelut TerveysHelppi-sovellukseen ja saat sen käyttöösi, kun hankit henkivakuutuksen, työkyvyttömyysvakuutuksen tai vakavan sairauden turvan.

  • Aktivoidu: mittaa, aseta tavoitteita - nuku hyvin, syö oikein, liiku riittävästi, huolehdi henkisestä hyvinvoinnista
  • Inspiroidu mielenkiintoisista artikkeleista, tehtävistä tai omista mittaustuloksista, jotka tekevät elämäntavat ja niiden vaikutukset konkreettisiksi
  • Tee hyvää muille: osallistu haasteisiin eri teemojen ympärillä ja saavuttamasi tuloksesi kerryttää hyväntekeväisyyspottia

Lue lisää HyvinvointiHelpistä


S-ryhmän Bonusta henkivakuutuksesta

Hyödyt edullisista vakuutusmaksuista ja säästät selvää rahaa, kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Tietoa henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen materiaalit

Perusturva ja Pariturva

LähiTapiola Henkiturva (ostaessasi verkosta)


Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Täältä löydät lisätietoja korvauksen hakemisesta.

Kuka voi ottaa henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15 vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta. Jos haet vakuutusta verkosta, tulee sinun olla täyttänyt 18 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Edunsaajamääräys henkivakuutuksessa

Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.

Miten voin tehdä muutoksia henkivakuutukseeni

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Henkivakuutuksen korvauksen verotus

Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.12.2019 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Palveluntarjoajat

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

HyvinvointiHelppi on henkivakuutusasiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.


Katso myös:

LähiTapiola LokalTapiola
Tapaturmavakuutus

Ota tapaturmavakuutus ja varmista nopea hoitoon pääsy, jos vahinko sattuu.

LähiTapiola LokalTapiola
Sairauskuluvakuutus

Sairauskuluvakuutus korvaa sekä sairaudesta että tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja.

Vakavan sairauden turva

Voit käyttää kertakorvauksen miten haluat ja keskittyä paranemiseen.

Turva työkyvyttömyyden varalle

Turvaa toimeentuloasi työkyvyttömyyden varalta