Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutus

Aiti istuu pöydän ääressä nuori lapsi sylissään. Lapsi leikkii dinosaurus lelulla.

Henkivakuutus auttaa taloudellisesti, jos menehdyt. Tiedät tehneesi parhaasi läheistesi eteen.

Saat nyt uudella vuosittain vahvistettavalla asiakasedulla alennusta vakuutusmaksusta. Vuonna 2023 edun suuruus on 20 %. Lisäksi voit saada henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta.

Laske hinta ja osta, tai varaa aika asiantuntijallemme.

Laske henkivakuutuksen hinta


Haluatko ostaa vakuutuksen yksin vai yhdessä kumppanisi kanssa?

Sinun tiedot

Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-67 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina
Syötä lasten lukumäärä

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan koko jäljellä olevan lainan määrä. Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista olet vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan sinun osuutesi jäljellä olevan lainan määrästä.
Syötä velkasi numeroina

Kumppanisi tiedot

Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-67 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista kumppanisi on vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolaina on yhteinen kumppanisi kanssa, laske summaan kumppanisi osuus jäljellä olevan lainan määrästä.
Syötä velkasi numeroina

Hinnat sisältävät 20%:n asiakasedun vuonna 2023. Lisätietoa asiakasedusta alempana sivulla.


Saat henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta

Kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan, hyödyt paitsi edullisista vakuutusmaksuista, mutta myös säästät selvää rahaa. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Kannattaako henkivakuutus ottaa?

Henkivakuutuksen ottaminen on huolenpitoa sinulle tärkeimmistä ihmisistä ja erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai lainaa. Henkivakuutuksella varmistat sinusta riippuvaisten läheisten pärjäämisen taloudellisesti, jos menehdyt.

Henkivakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen avulla läheisesi voivat keskittyä surutyöhön, kun arjen menoista ei tarvitse huolehtia. Henkivakuutus voidaan tehdä yhdelle henkilölle tai kahden henkilön yhteisenä Pariturva vakuutuksena. Voit laskea laskurilla, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja paljonko vakuutus maksaisi.

Vuosittain vahvistettavalla asiakasedulla alennusta uudesta vakuutuksesta

Asiakkaidemme omistamana yhtiönä meille on erityisen tärkeää, että omistaja-asiakkaamme hyötyvät menestyksestämme. Tästä syystä olemme kasvattaneet asiakasetujamme. Voit saada uuteen henkivakuutukseesi vuosittain vahvistettavan asiakasedun, joka alentaa vakuutusmaksua. Vuonna 2023 annettava alennus on 20 prosenttia. Lue lisää asiakasedusta.


Älyhenkivakuutus on henkivakuutus hyvinvointipalveluilla

Älyhenkivakuutus on Suomen ensimmäinen vakuutuksen ja hyvinvointipalvelut yhdistävä kokonaisuus. Kun sinulla on LähiTapiolan henkivakuutus, vakavan sairauden tai työkyvyttömyyden turva, sinulla on mahdollisuus ottaa käyttöösi maksuttomat hyvinvointipalvelut, jotka löydät TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta.

HyvinvointiHelppi tarjoaa käytännön neuvoja ja vinkkejä lepoon, liikuntaan, ravintoon ja stressinhallintaan liittyen. Lisäksi kumppaneidemme tuottamat hyvinvointisisällöt ovat käytettävissäsi.Mitä henkivakuutus korvaa? Kuka on edunsaaja?

Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Vakuutuksesta maksetaan korvaus, jos menehdyt sairauden tai tapaturman vuoksi. Henkivakuutuksen korvaus maksetaan menehtyessäsi sinun valitsemallesi edunsaajalle. Voit muuttaa edunsaajaa kirjautumalla verkkopalveluun. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.

Henkivakuutuksen verotus

Vakuutusta ottaessa valitaan edunsaaja, jolle henkivakuutuksen korvaus maksetaan. Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.5.2020 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti. Lue verosäännöksestä lisää Vero.fi -sivuilla.


Tietoa henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen materiaalit, kun ostat verkosta

LähiTapiola Henkiturva

LähiTapiola PariturvaHenkivakuutuksen materiaalit, kun ostat LähiTapiolan myyjältä

Perusturva ja Pariturva (Tuoteselosteesta poiketen henkivakuutuksen ylin myöntöikä on 80 vuotta)


Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Lisätietoja korvauksen hakemisesta löydät täältä.


Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta. Jos haet vakuutusta verkosta, tulee sinun olla täyttänyt 18 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.


Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.


Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.


Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Älyhenkivakuutus yhdistää henkivakuutuksen ja HyvinvointiHelpin. HyvinvointiHelppi on asiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta

Voit saada henkivakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Henkivakuutusta ottaessa valitset edunsaajan, eli henkilön kenelle korvaussumma maksettaisiin, jos menehdyt. Edunsaajan valintaa on hyvä miettiä tarkkaan, koska vakuutuksella turvataan häntä ja hänen toimeentuloaan. Edunsaajia voi olla useita ja elämäntilanteen muuttuessa on hyvä tarkistaa, että edunsaaja on edelleen ajan tasalla.


Henkivakuutuksen korvauksenmaksuun ei liity rajoitusta koronaviruksesta ja korvaukset maksetaan vakuutuksen ehtojen mukaisesti.


Henkivakuutus on tärkeä katsoa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden. Henkivakuutuksen voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa Pariturva vakuutuksena.


Palkitsemme sinua sen mukaan, kuinka laajasti keskität asiointisi LähiTapiolaan. Perustana on LähiTapiolan palveluvalikoima, joka on jaettu neljään osa-alueeseen: Koti, Terveys, Ajoneuvot ja Tulevaisuuden turva. Henkivakuutus kuuluu Tulevaisuuden turva osa-alueeseen ja sen avulla voit nostaa etutasoasi ja saada alennusta muiden vakuutustesi maksuista.


Kaikki LähiTapiolan henkivakuutukset ovat Älyhenkivakuutuksia, eli vakuutuksen tuoman turvan lisäksi saat käyttöösi kattavat hyvinvointipalvelut. Kun vakuutuksesi on voimassa, löydät hyvinvointipalvelut TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta.

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.Katso myös: