Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pakettiauton vakuutus

Turvaa pakettiautosi pakollisella liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskovakuutuksella. Nämä tuovat yhdessä turvan pakettiautollesi ja sen varusteille aiheutuvien vahinkojen varalle sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja varten. Laske hinta laskurilla ja valitse pakettiautollesi paras vakuutus.Laske hinta

Valitse pakettiautosi tarpeisiin istuva vakuutus

  • Meiltä saat juuri omiin tarpeisiisi istuvan pakettiauton vakuutuksen. Tarjoamme neljä kätevää kaskopakettia pakettiautoille.
  • Loistokasko sopii sinulle, kun pakettiautosi on uusi ja autoilet paljon. Laaja Kasko on hyvä vaihtoehto, kun haluat laajan vakuutusturvan, mutta pärjäät viikonkin ilman pakettiautoa. Peruskasko on sopiva, kun sinulla on käytetty pakettiauto ja haluat kolarointivakuutuksen. Osakasko on riittävä pakettiautollesi, kun et tarvitse kolarointivakuutusta.
  • Liikennevakuutuksessa on nyt 80 %:n maksimibonus. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistoriasi perusteella.
  • Saat lisäksi S-ryhmän bonusta pakettiauton vakuutuksesta sekä samat bonukset ja edut käyttöösi kuin henkilöauton vakuutuksissa.
  • Tutustu tarkemmin autovakuutukseen täältä.

Liikennevakuutus on pakollinen pakettiautolle

  • Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille.
  • Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneita henkilövahinkoja ja ulkopuoliselle aiheutuneita omaisuusvahinkoja.
  • Liikennevakuutus on voimassa Suomen lisäksi muissa ETA-maissa ja ETA:n ulkopuolisissa Vihreän kortin sopimusmaissa.
  • Liikennevakuutuksessamme vahingottomuus ja entistä paremmat bonusedut tuovat kokonaisuutena parhaan bonuksen. Lue lisää liikennevakuutuksesta.

Pakettiauton vakuutuksen hinta

Pakettiauton vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto ja kuljettaja. Pelkkä liikennevakuutus on edullisempi kuin kasko, mutta se ei anna turvaa esimerkiksi ilkivallan tai eläinkolarin varalta.

Tämän lisäksi hintaan vaikuttavat esimerkiksi pakettiauton merkki ja malli, moottorin sylinteritilavuus ja teho sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi pakettiauton vakuutuksen bonus vaikuttaa pakettiauton vakuutuksen hintaan. Saat hinnan kätevästi selville käyttämällä autovakuutuslaskuriamme.

Pakettiauton vakuutusten vertailu - mitä eri kaskot korvaavat?

Pakettiauton vakuutukseen kuuluu kasko ja liikennevakuutus. Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Pakettiauton vakuutusten kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät itsellesi parhaimman vakuutuksen. Halvin vakuutus ei aina ole järkevin vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

  Loistokasko Laaja kasko Peruskasko Osakasko

Laajan sijaisautovakuutuksen turvin saat käyttöön sijaisauton, kun oma auto on korjattavana matkan keskeyttävän teknisen vian tai vakuutuksesta korvattavan kaskovahingon takia. Sijaisautona korvataan vastaava, enintään C-kokoluokan henkilöauto tai enintään 9m3 pakettiauto.

Laaja sijaisautovakuutus, sisältyy Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly Laaja sijaisautovakuutus, ei sisälly

Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvollesi tuntemattomaksi jääneen toisen moottoriajoneuvon aiheuttaman vahingon.

Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, sisältyy Pysäköintivakuutus, ei sisälly Pysäköintivakuutus, ei sisälly

Lasivakuutus korvaa vauriot, jotka aiheutuvat suoraan ulkoapäin ikkunalasiin osuneesta iskusta. Esimerkiksi kivi sinkoutuu tuulilasiin ja rikkoo sen.

Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, sisältyy Lasivakuutus, ei sisälly Lasivakuutus, ei sisälly

Lunastusetuvakuutuksesta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, sisältyy Lunastusetuvakuutus, ei sisälly Lunastusetuvakuutus, ei sisälly

Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Kolarointivakuutus eli törmäysvakuutus korvaa vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, sisältyy Kolarointivakuutus, ei sisälly

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, sisältyy Luonnonilmiövakuutus, ei sisälly

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kun hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy Eläintörmäysvakuutus, sisältyy

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy Hirvivahinkovakuutus, sisältyy

Palovakuutus korvaa irtipäässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy Palovakuutus, sisältyy

Varkausvakuutus korvaa ajoneuvon, jos se varastetaan. Vakuutus korvaa myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvaus maksetaan, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy Varkausvakuutus, sisältyy

Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy Ilkivaltavakuutus, sisältyy

Ulkomaan vastuuvakuutus täydentää liikennevakuutusta. Jos ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuu ulkomailla korvaamaan toiselle liikenteessä aiheuttamansa esine- tai henkilövahingon, korvausta voi hakea Ulkomaan vastuuvakuutuksesta.

Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy Ulkomaan vastuuvakuutus, sisältyy

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy Oikeusturvavakuutus, sisältyy

Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Korvausta maksetaan, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy Autopalveluvakuutus, sisältyy

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike tai ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, sisältyy Rahoitusvakuutus, ei sisälly

Kuluturvasta maksetaan 20 euroa päivässä enintään 14 päivän ajan. Tämän summan on tarkoitus kattaa kaskovahingosta koituvia kuluja, kuten puhelinkuluja tai julkisen liikenteen matkakuluja.

+ Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), sisältyy + Kuluturva (valinnainen lisäturva), ei sisälly

Keskeytysvakuutuksesta maksetaan korvausta ajalta, jolloin ajoneuvoa korjataan kolarointi-, hirvivahinko-, luonnonilmiö-, palo-, ilkivalta- tai varkausvakuutuksesta korvattavan vahingon takia.

+ Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), sisältyy + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly + Keskeytysvakuutus (valinnainen lisäturva), ei sisälly


Usein kysyttyä pakettiauton vakuutuksesta

Vakuutuksen ostaminen

Voit ostaa vakuutuksen verkkokaupastamme, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai paikalliseen toimistoomme. Myös käytännössä kaikki suomalaiset autoliikkeet ja katsastusasemat myyvät vakuutuksiamme.

Hintoja voit kokeilla ja laskea laskurillamme heti kun sinulla on rekisterinumero tiedossa. Voit siis miettiä vakuutusta jo tulevaan pakettiautoosi, vaikket sitä olisi vielä ostanut.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta korotettua vakuutusmaksua.

Vakuutuksenottaja voi olla vain ajoneuvon omistaja tai haltija. Haltijalla tarkoitetaan ajoneuvon pääasiallista käyttäjää, kun tämä on joku muu henkilö kuin ajoneuvon omistaja. Esimerkiksi pakettiautoa pääasiallisesti käyttävä perheen jäsen tulee merkitä vakuutukselle, että ajoneuvorekisteriin haltijana, mikäli auto on tämän henkilön käytössä yli 30 päivän ajan.

Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä koska vain. Ilmoitamme ajoneuvon omistajalle automaattisesti vakuutusyhtiön vaihtumisesta ja päivitämme tiedot automaattisesti myös ajoneuvorekisteriin (Traficomiin).

Myös rekisteröimättömälle ajoneuvolle on otettava liikennevakuutus, jos sitä käytetään liikenteessä. Liikenteellä tarkoitetaan myös tieliikenteen ulkopuolella ajamista, kuten metsässä, piha-alueilla, jäällä tai pellolla. Ja voi vahinko sattua sielläkin, joten vakuutusturva kannattaa pitää kunnossa.

Hinnoittelu, bonukset ja alennukset

LähiTapiolan autovakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 80 % ja se on yksi Suomen korkeimmista bonuksista. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle. Tutustu bonukseen tarkemmin täällä.

Kyllä voidaan. Tällöin bonuksien laskennassa huomioidaan samassa taloudessa asuvan puolisosi, avopuolisosi tai kanssasi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvan henkilön vakuutus- ja vahinkohistoria. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Hintaan vaikuttavaa siis esimerkiksi auton merkki ja malli, moottorin teho sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Myös kerryttämäsi bonus vaikuttaa autovakuutuksen hintaan.

Liikennekäytöstäpoisto

Ajoneuvorekisterissä olevalla ajoneuvolla on aina oltava liikennevakuutus. Jos et käytä ajoneuvoasi lainkaan, voit tehdä sille liikennekäytöstä poiston. Vakuutusmaksua palautetaan pääsääntöisesti niistä turvista jotka eivät ole voimassa poiston aikana. Osa tuotteistamme on rakennettu niin että maksua ei poiston ajalta palauteta, sillä tämä on jo huomioitu edullisempana hintatasona eikä sinun siis ole tarvetta tehdä poistoa ylipäätään.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto on helppo tehdä verkkopalvelumme kautta, ja tällöin ilmoitamme tiedon puolestasi myös Traficomiin. Jos teet muutoksen Omatrafissa tai muussa paikassa kuten katsastusasemalla niin saamme tiedon siitä Traficomin kautta. Lue lisää liikennekäytöstäpoistosta.

Vakuutuksen irtisanominen

Kyllä vakuutuksesi päättyy automaattisesti. Saamme tiedon auton myynnistä tai vakuutusyhtiön vaihtumisesta Traficomista. Jos sinulla on avoin lasku, niin lähetämme muutoksen jälkeen korvaavan laskun. Jos olet jo ehtinyt maksaa laskun, niin palautamme ylimääräisen vakuutusmaksun tilillesi.