Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa, jos ihmisiä loukkaantuu liikenteessä. Siitä maksetaan myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille. Laske liikennevakuutuksen hinta laskurilla ja valitse autollesi paras vakuutus.Laske hinta

Liikennevakuutus kaikille ajoneuvoille

 • Liikennevakuutus korvaa, jos ihmisiä loukkaantuu liikenteessä. Siitä maksetaan myös syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.
 • Liikennevakuutus on liikennevakuutuslain mukaan pakollinen vakuutus kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille. Lue lisää liikennevakuutuslaista.
 • Auton sekä muiden ajoneuvojen rekisteröinti hoituu samalla, kun ostat vakuutuksen.
 • Bonusturva varmistaa, etteivät kolarin sattuessa bonukset laske. Tämä helposti tarkoittaa satojen eurojen säästöä. Ansaitset Bonusturvan kolarittomalla ajolla.
 • Uudistuneessa liikennevakuutuksessa autoille maksimibonus on nyt 80 % ja seitsemän muuta uutta bonusetua. Saavutat täyden bonuksen entistä helpommin ja nopeammin.
 • Oman auton ja muun ajoneuvon tai näiden varusteiden vahinkoja varten kannattaa aina ottaa myös kaskovakuutus. Lue lisää kaskovakuutuksesta.

Liikennevakuutuksen hinta

Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat ajoneuvon tiedot kuten esimerkiksi moottorin sylinteritilavuus ja teho sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka. Liikennevakuutuksen hintavertailu kannattaa, sillä näin löydät autollesi parhaan ja edullisen liikennevakuutuksen.

Laske helposti liikennevakuutuksen hinta tästä

Näin käytät ajoneuvo- ja autovakuutuslaskuria


Liikennevakuutuksen bonus - entistä parempi autollesi

LähiTapiolan täysi bonus on yksi Suomen korkeimmista bonuksista ja maksimibonus on jopa 80 %. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle.


Kun autojesi vakuutukset ovat sinun nimissäsi, saat saman bonuksen kaikille autoillesi, oli niitä sitten yksi, kaksi tai useampia.


Saat bonusturvan voimaan heti kaikille autoillesi heti, kun bonuksesi on noussut 80 prosenttiin. Uudistettu bonusturva on nyt henkilökohtainen ja sen ansiosta vahinko ei alenna yhdenkään autosi bonusta.


Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi autojen historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää autolta toiselle.


Jos olet ajanut 2 vuotta vahingotta, saat LähiTapiolan palkintobonusta + 5% nykyisen bonuksesi päälle. Etu kertautuu eli aina jokaiselta 2 vuodelta saat ylimääräiset +5 %.


Bonus alenee vain -15 %, kun se ennen aleni -20 %. Lisäksi jos jollekin autoista sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa – ei siis kaikissa autoissasi.


Huomioimme nuoret kuljettajat ja henkilöt, joilla ei ole aiempaa vahinko- tai ajohistoriaa reilulla lähtöbonuksella joka on kaikille aina vähintään 25 %.


LähiTapiolan bonusedut on saatavilla kaikkien autojen uusiin vakuutuksiin – henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille.


Mitä liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus korvaa lähtökohtaisesti vahingon kaikkien osapuolten henkilövahingot
Liikennevakuutuksesta korvataan muun muassa:

 • sairaanhoitokulut
 • ansion ja elatuksen menetys
 • tilapäinen ja pysyvä haitta sekä
 • kohtuulliset hautauskustannukset.

Vahingon aiheuttajan henkilökorvaus saatetaan evätä tai sitä voidaan alentaa, jos hän on aiheuttanut vahingon tahallaan, törkeällä huolimattomuudella, päihtymystilassa tai luvattomasti käytössä olleella ajoneuvolla.


Vakuutuksesta korvataan yleensä vastapuolen ajoneuvolle aiheutetut omaisuusvahingot sekä oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja henkilökohtaiset käyttöesineet.


Vahinko ei ole korvattava, jos moottoriajoneuvoa ei ole käytetty liikenteeseen. Ajoneuvo ei ole liikenteessä, kun sitä käytetään liikenneväylien ulkopuolella maatilatalouden työhön tai olennaisesti muuhun kuin henkilöiden tai tavaran kuljettamiseen.


Vahinkoa ei myöskään korvata, jos ajoneuvo on säilytettävänä tai korjattavana autotallissa, korjaamossa tai vastaavassa paikassa tai sitä käytetään liikenteestä eristetyllä alueella kilpailu-, harjoitus- tai kokeilutarkoituksiin.Vahinko kohdistuu ajoneuvon kuormauksen tai muun työsuorituksen yhteydessä tätä työtä tekevään henkilöön, työn kohteena olleeseen omaisuuteen tai tähän työhön osallistuvaan ajoneuvoon.


Liikenneväylällä ilman valvontaa olleen muun eläimen kuin poron vahinkoja ei yleensä korvata.

Hyödyllistä tietoa liikennevakuutuksesta

Kolarin sattuessa Bonusturva takaa satojen eurojen säästön. LähiTapiolassa yksityiskäyttöisten autojen liikennevakuutuksissa ja yksityiskäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksissa on erityinen Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset Bonusturvan kolarittomalla ajolla.

Esimerkki: Kolhaiset toista autoa parkkipaikalla. Pienikin jälki voi aiheuttaa suuren loven lompakkoon. Jos sinulla on kaskovakuutuksissasi täydet 70 ja liikennevakuutuksessasi 80 prosentin bonukset, ilman Bonusturvaa kaskon bonukset laskevat 50 prosenttiin ja liikenteen bonukset 65 prosenttiin – ja vakuutusmaksut nousevat useaksi vuodeksi.


Liikennevakuutuksessa:

 • Bonusturva sisältyy yksityiskäyttöisten auton liikennevakuutuksiin automaattisesti, kun olet nauttinut täysistä 80 % bonuksista kolme vakuutuskautta.

Kaskovakuutuksessa:

 • Bonusturva sisältyy Loisto- ja Laajaan kaskoon sekä Laajaan Lähi-kaskoon, kun ajanut kolme vuotta ilman kaskovahinkoa. Etu koskee yksityiskäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja.

Liikennekäytöstäpoiston ja –käyttöönoton voit tehdä LähiTapiolan henkilöasiakkaan verkkopalvelussa.

 • Muutoksen voit tehdä myös LähiTapiolan toimistolla, katsastusasemalla tai Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sähköisessä asiointipalvelussa.
 • Ennen liikennekäytöstä poiston tekemistä tarkista LähiTapiolasta miten liikennekäytöstä poisto vaikuttaa vakuutukseesi. Liikennekäytöstäpoiston voit tehdä autojen lisäksi myös muille ajoneuvoille, kuten moottoripyörille ja moottorikelkoille.

Lue lisää liikennekäytöstäpoistosta.

Huomio seuraavat asiat:

 • Liikennekäyttöönotto on tehtävä aina ennen ajoneuvon käyttämistä liikenteeseen.
 • Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla saa ajaa poistopäivän loppuun, kunhan ajoneuvossa on rekisterikilvet kiinni ja vakuutus on voimassa. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa, jolloin ajoneuvolla ei saa ajaa.

Green Cardin eli todistuksen liikennevakuutuksesta saat tilaamalla sen verkkopalvelustamme tai ottamalla meihin yhteyttä. Lue lisää Green Cardista.


Ulkomailla tarvittavat asiakirjat:

 • Green card eli vihreä kortti on todistus voimassaolevasta liikennevakuutuksesta. Vihreä kortti on suositeltavaa olla mukana aina Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustettaessa. Tietyissä maissa vihreä kortti on pakollinen. Tilaa vihreä kortti kirjautumalla verkkopalveluun tai ota yhteyttä LähiTapiolaan. Muista tilata kortti auton lisäksi myös matkailuperävaunulle, jos olet lähdössä sillä matkaan! Lue lisää Green Cardista.
 • Rekisteriotteen tekninen osa. Sen voit tilata maksutta Traficom.fi-palvelusta tai noutaa katsastuskonttorilta. Siirry Traficomin sivuille.
 • Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake. Tulosta lomake mukaan Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Siirry Liikennevakuutuskeskuksen sivuille.
 • Valtakirja rahoitusyhtiöltä. Jos ajoneuvon omistaa toinen henkilö tai yritys, kuten rahoitusyhtiö, tarvitset omistajalta valtakirjan maastavientiä varten (pdf). Avaa valtakirja tästä.
 • Muista myös muut tarvittavat asiakirjat ja kortit, kuten kansainvälinen ajokortti, passi, luottokortit, matkaliput ja matkavakuutus.

Liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja niiden ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Muissa maissa liikennevakuutus ei ole voimassa, jolloin tarvitset rajavakuutuksen tai kyseisen maan liikennevakuutuksen.

Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.

Tietyissä maissa varkausvakuutuksen omavastuu on korotettu ja poikkeukset löytyvät kaskovakuutusehdoista.Katso myös:

Muiden ajoneuvojen vakuutus

Vakuuta traktori tai muut ajoneuvot.