Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt sopii säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa Suomen kiinteistömarkkinalle helposti ja hyvin hajautetusti. Sijoituskohteena on muun muassa toimistoja, liikekiinteistöjä sekä asuntoja. Tutustu rahaston neljännesvuosikatsaukseen tästä.

Rahastomerkinnät ilman merkintäpalkkiota!

Näin hyödyt kiinteistörahastosta

Helppous

Sijoittaminen on sinulle helppoa, sillä ammattilaiset huolehtivat puolestasi kohteiden valinnasta, niiden vuokrauksesta ja muusta ylläpidosta. Rahaston avulla voit ryhtyä kiinteistösijoittajaksi pienelläkin summalla, sillä minimimerkintä on vain 500 euroa.

Riskit

Olennaisimpia riskejä rahaston tuottojen kannalta ovat kiinteistöjen arvonkehitys, vuokratuotot ja rahaston likviditeetti. Rahaston sijoituskohteiden vuokralaiskysyntä ja vuokrausaste vaikuttavat vuokratuottojen kehitykseen.

Vuosittainen tuotto

Rahaston tuottotavoite hallinnointikulujen jälkeen on 4–7 % vuodessa. Rahastossa on vain tuotto-osuuksia, mikä tarkoittaa, että sijoittajille maksetaan vuosittain vähintään 75 % rahaston tilikauden voitosta.

Hajautus

Rahastossa on tällä hetkellä noin 58 000 m² vuokrattavaa pinta-alaa toimitilakohteissa ja asuntoja on lukumääräisesti 250 kappaletta. Alla näet esimerkkejä rahaston tämän hetkisistä kohteista. Tulevaisuudessa rahaston on tarkoitus hankkia mm. liiketilakohteita, asuntoja ja hotelleja. Tavoitteena on laajasti eri kiinteistötyyppeihin hajautettu kiinteistösalkku.

Yllä esitetty rahaston tuottotavoite on tulevan tuloksen arvio, joka perustuu aiempiin tietoihin siitä, miten tämän sijoituksen arvo vaihtelee, ja/tai nykyisiin markkinaolosuhteisiin, eikä se ole täsmällinen indikaattori. Saatava tulos vaihtelee sen mukaan, millainen markkinoiden kehitys on ja miten kauan sijoitusta/tuotetta pidetään hallussa. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.


Näin teet sijoituksen

 1. Kirjaudu verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi.
 2. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään muutamia asiakkuuteesi ja sijoituskokemukseesi liittyviä kysymyksiä.
 3. Valitse Sijoituskiinteistöt-rahasto ja haluamasi merkintäsumma.
 4. Maksa rahastomerkintä omassa verkkopankissasi.
 5. Merkintäjaksot umpeutuvat maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun lopussa. Näet rahaston verkkopalvelussasi aina merkintäjaksoa seuraavan kuun 15. pankkipäivän jälkeen.

Kirjaudu

Rahaston avaintiedot

 • Rahasto sopii pitkäaikaiselle sijoittajalle osaksi hajautettua salkkua.
 • Suositeltava sijoitusaika on vähintään viisi vuotta
 • Rahastoa/Rahasto-osuuksia voi merkitä ja lunastaa neljä kertaa vuodessa.
 • Minimimerkintäsumma on 500 euroa.
 • Merkintäpalkkio on 0 %. Lunastuspalkkio on sijoitusajasta riippuen 1-4 %. Juoksevat kulut vuonna 2022 olivat 1,79 %.
 • Rahaston sijoituskohteista löydät lisätietoa neljännesvuosikatsauksesta. Avaa neljännesvuosikatsaus tästä.
 • Tutustu ennen merkinnän tekemistä huolellisesti rahaston hinnastoon, rahasto- ja avaintietoesitteeseen sekä sääntöihin. Niistä löydät tarkemmat tiedot rahaston sijoitusideasta, merkintä- ja lunastusajankohdista, riskeistä ja kuluista. Löydät rahaston lakisääteisen dokumentaation suomeksi ja ruotsiksi täältä.

Rahaston arvonkehitys


Rahaston sijoituskohteita


Olemme Suomen suurimpia kiinteistösijoittajia

LähiTapiola on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista, ja hoidossamme on noin 2,5 miljardin euron kiinteistövarallisuus.

Rahastosijoittajana voit hyödyntää pitkäaikaisen kokemuksemme ja näkemyksemme kiinteistömarkkinasta. LähiTapiola-ryhmän yhtiöt ovat myös itse rahaston suurimpia sijoittajia.

Palveluntarjoaja

Rahaston salkunhoidosta ja hallinnoinnista vastaa LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy. LähiTapiola Varainhoito toimii toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä.

Tuleva tulos riippuu verotuksesta, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Sijoitus voi aiheuttaa taloudellisia tappioita.

Tämä on mainos. Tutustu ennen lopullisten sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin sekä sääntöihin ja hinnastoon.

Ajankohtaista asiaa

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen tuotonjako vuodelta 2022. Lue tiedote 27.3.2023 tästä (pdf).

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt kasvattaa kiinteistösalkkuaan. Lue uutinen 10.6.2022 tästä.

Artikkeli: LähiTapiolan kiinteistörahasto rakentamassa huomisen Suomea. Lue artikkeli 3.2.2022 tästä.

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen sääntömuutokset 31.1.2022. Lue tiedote 30.12.2021 tästä (pdf). (Stadgeändringar på svenska, pdf)

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt osti merkittävän teollisuuskohteen Tampereelta. Lue uutinen 9.12.2021 tästä (pdf).

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen luokittelu. Lue tiedote 28.10.2021 tästä (pdf).