Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Vastaanota vakuutus­laskut kätevästi

Voit maksaa sujuvasti ja tietoturvallisesti vakuutuslaskusi e-laskulla verkkopankissasi. Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, voit tehdä pankkisi kanssa sopimuksen suoramaksupalvelusta. Löydät laskut myös verkkopalvelustamme ja voit maksaa ne sitä kautta, jos sinulla ei ole käytössäsi e-laskua tai suoramaksupalvelua.

Sujuvat vaihtoehdot

Pystyt hoitamaan vakuutus- ja sijoitusasiasi sujuvasti sähköisesti, kun käytössäsi on paperiton palvelu ja e-lasku tai suoramaksupalvelu. Tällä tavalla saat vakuutus- ja sijoitusasiasi hoidettua kaikilta osin mutkattomasti.

E-lasku sujuvoittaa laskujen maksua

Tilaa itsellesi kätevä ja turvallinen e-lasku, jolloin saat vakuutuslaskusi suoraan verkko- ja mobiilipankkiisi. Pääset eroon paperilaskuista ja voit käsitellä vakuutuslaskusi digitaalisena. Voit itse hyväksyä e-laskun tai automatisoida laskut maksuun eräpäivänä.

Tiesithän, että voit avata e-laskun verkko- ja mobiilipankissasi, jolloin näet laskusi tiedot kuten paperilaskulla. Vakuutuslaskusi säilyvät verkkopankkisi arkistossa.

Lue lisää e-laskun käyttöönotosta.

Laskut maksuun suoramaksupalvelulla

Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, voit tehdä pankkisi kanssa sopimuksen suoramaksupalvelusta. Saat vakuutuslaskusi helposti ja automaattisesti maksuun palvelun avulla.

Kun sinulla on suoramaksupalvelu, välitämme vakuutuslaskusi tiedot pankillesi. Saat meiltä postitse ilmoituksen maksuun menevistä vakuutuslaskuistasi. Pankkisi veloittaa maksun tililtäsi eräpäivänä. Tarkistathan oman pankkisi mahdolliset suoramaksupalvelun veloitukset. Me emme veloita suoramaksupalvelun käytöstä.

Näin saat suoramaksupalvelun käyttöösi:

 1. 1.

  Ota yhteyttä oman pankkisi asiakaspalveluun.

 2. 2.

  Tee pankkisi kanssa suoramaksusopimus.

 3. 3.

  Valitse pankin asiakaspalvelijan kanssa laskuttajaksi kaikki ne yhtiöt, joilta saat vakuutuslaskuja.

 4. 4.

  Laskuttavan yhtiön tiedot löytyvät vakuutuslaskun tilisiirto-osasta.

 5. 5.

  Pankkisi välittää tiedon suoramaksusopimuksestasi. Sinun ei tarvitse ilmoittaa asiasta meille.

Sinulla voi olla vakuutussopimuksestasi johtuen meiltä kaksikin laskuttavaa yhtiötä. Niitä voivat olla:

 • LähiTapiola-ryhmä

 • LähiTapiola + alueyhtiön nimi

Huomaathan, että et voi itse muuttaa suoramaksuna maksettavan laskun summaa, eräpäivää tai tilinumeroa. Jos haluat tehdä muutoksia laskutukseen, ole hyvissä ajoin yhteydessä omaan pankkiisi ja LähiTapiolan asiakaspalveluun.

Tutustu yhteystietoihimme.

Ota käyttöön paperiton palvelu

Helpota vakuutusasioidesi hoitoa ja ota käyttöösi paperiton palvelu. Kun valitset paperittoman palvelun, löydät kaikki vakuutuspaperisi tietoturvallisesti verkkopalvelustamme. Tilaa samalla itsellesi e-laskuehdotus ja sujuvoita laskujen maksua.

Kun sinulla on käytössäsi paperiton palvelu:

 • Toimitamme vakuutuspaperit, kuten vakuutusasiakirjat ja tiedotteet verkkopalveluun.

 • Pääset maksamaan vakuutuslaskusi verkkopalvelussa, jos sinulla ei ole käytössäsi e-laskua tai suoramaksupalvelua.

 • Voit hoitaa vakuutusasioitasi kätevästi ja tietoturvallisesti verkossa.

 • Saat uudesta vakuutuspostista ilmoituksen sähköpostiisi tai tekstiviestinä.

Tutustu paperittomaan palveluun ja e-laskuun.

Usein kysyttyä laskuista

Saat vakuutuslaskusi e-laskuna suoraan verkko- ja mobiilipankkiisi. Se sisältää samat tiedot kuin paperinen vakuutuslasku. E-lasku on sähköinen lasku, joka eroaa paperilaskusta vain toimitustavaltaan.

Voit itse hyväksyä e-laskun tai automatisoida laskut maksuun eräpäivänä. Osassa pankeista on mahdollista tilata tekstiviesti-ilmoitus saapuneesta e-laskusta. Tarkistathan pankkisi mahdollisen palvelumaksun.

Jokaisella vakuutuslaskulla on aina oma erillinen viitenumero. Käyttämällä laskulla olevaa viitenumeroa varmistat maksun kohdistumisen oikein. Näin vältyt turhilta maksumuistutuksilta.

Voit tarkistaa laskujesi tilanteen kirjautumalla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella verkkopalveluumme. Laskut-osiosta näet avoimet ja maksetut laskusi.

Voit kirjautua pankkitunnuksillasi verkkopalveluumme ja pyytää suurimmalle osalle laskuistasi maksuaikaa laskun eräpäivästä 4 viikkoa. Huomaathan, että maksuaika on aina viivästyskorollista.

Jos tarvitset pidemmän maksuajan tai laskun eräpäivästä on kulunut yli 2 viikkoa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit mahdollisesti jakaa laskusi useampaan maksuerään. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tarvitsemme tilinumeroasi mahdollisia korvauksia ja vakuutusmaksupalautuksia varten. Voit helposti lisätä tai muuttaa tilinumerosi verkkopalvelussamme. Kirjaudu verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella ja lisää tilinumerosi Omat tiedot -kohdassa.

Paperilaskumme eivät ole maksullisia, joten paperilaskun käyttäminen ei tuo sinulle lisäkuluja.

Ennen kuin olet meihin yhteydessä, ota maksamastasi maksusta kuvakaappaus tai etsi kuittikopio. Näissä on tärkeää näkyä maksun tiedot: maksupäivä, tilinumero, summa, viitenumero ja arkistointitunnus. Tarvitsemme tiedot maksun selvittelyä varten.

Kun sinulla on tarvittavat tiedot, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Saat asiantuntijoihimme yhteyden Chatissa tai Viesti-osion kautta kirjautumalla verkkopalveluumme pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä puhelimitse.

Maksaessasi vakuutuslaskusi LähiTapiolan verkkopalvelussa Paytrail Oyj toimii maksujen välittäjänä. Maksu siirtyy Paytrail Oyj:n tilille, josta se ohjautuu LähiTapiolan tilille. Maksun saajana näkyy tällöin Paytrail Oyj.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, jos jokin laskuihin liittyvä asia on epäselvä. Saat asiantuntijaamme yhteyden kirjautumalla verkkopalveluumme. Verkkopalvelussa voit käyttää Chat-palvelua tai lähettää viestin.